1. Home
  2. Community
  3. rijstomdewereld
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Eenpansgerecht met vis, heerlijk met salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Dit vegetarische hoofdgerecht is ook heerlijk als je iets speciaals bij de lunch of brunch wilt. In plaats van geitenkaas kan eventueel feta gebruikt worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

200 gram Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe ca.1/4 liter bouillon(of water met bouillonblokjes) 1 glas droge witte wijn 1 grote ui en een teentje knoflook olijfolie of boter theelepel oregano en mespunt peper 1 klein blikje tomatenpuree 1 blik tonijn zwarte, ontpitte olijven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Bron: Het vijf elementen kookboekPast goed bij: rundvlees- en groentegerechten.Effect: neutraal - bouwt chi en lichaamssappen op - tonicum voor de middelste verwarmer, de longen en nieren.Aanbevolen bij: chi-gebrek in de milt, verstopping als gevolg van chi-tekort. …  Lees verder »

2 eieren 150 gr. kaas, belegen, geraspte 4 el. shoarmakruiden Olie 2 paprika's, rode Peper 400 gr. prei 400 gr. rundergehakt 325 gr. basmatirijst 0.2 l. slagroom Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Makkelijk, heel grappig en natuurlijk zoet! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Geurige rijst met een romig groentenmengsel. Voor een vegetarische variant: gebruik quornstukjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Maaltijdsalade voor zomerse dagen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Denemarken is bekend om zijn zuivel.Deze romige rijstepap is daar een voorbeeld van. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Bijgerecht vb:bij bbq. heerlijk …  Lees verder »

Dit is een wat moeilijker gerecht dat enige wok-ervaring vergt. Maak dat de wok zeer heet is voor je begint te roerbakken. Als de wok niet warm genoeg is zullen niet alleen de spekjes te veel aanzetten, ook de rijst zal makkelijk aan de wok gaan kleven. Wanneer je het eimengsel in de wok giet moet je echt doorwerken. Eens het ei min of meer onder de rijst zit, mag het vissausmengsel er over. Deze saus zorgt tegelijk voor de smeuigheid van het geheel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekkere risotto variant …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Worst met rijst in natuurdarm. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Russisch

300 gr. rijst 1 ui 1 grote groene kool 1 blikje perzikstukjes (ca. 375 gr) 50 gr. boter 400 gr. gehakt peper en zout 100 gr. verse roomkaas met peper (bijv. boursin) 50 gr. geraspte kaas 1 pak gezeefde tomaten (ca. 500 gr) 1 eetlepel sojasaus enkele druppels tabasco 1 eetlepel suiker …  Lees verder »

Laganorizo, een grieks vegetarisch eenpansgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top