1. Home
  2. Community
  3. riet_hendrikson
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

200 gr boter of magarine,paneermeel,100 gr suiker,200 gr bloem,4 eieren,100 gr walnoten,1 sinasappel,1/2 theel bakpoeder,800 gr stevige zure appels,100 gr gele rozijnen,50 gr hazelnoten,100 gr abrikozenjam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

300 gram bloem 1/2 zakje bakpoeder 1 ei 200 gram en een beetje boter 1 zakje vanillesuiker 210 gram + 2 eetlepels suiker zout 100 gram amandelspijs 1 kg harde zure appels 50 gram krenten 50 gram rozijnen 50 gram walnoten 3-4 theelepels kaneel 3 theelepels citroensap 3 eetlepels abrikozenjam 25 gram amandelschaafsel …  Lees verder »

400 gr roomboter 500 gr zelfrijzend bakmeel 250 gr havermouth 500 gr bruine basterdsuiker 2 theel. zout 1 ei Vulling 250 gr rozijnen 2 zakjes walnoten ( fijnhakken ) 1 1/2 kilo goudreinetten suiker en kaneel  …  Lees verder »

Appeltaart, maar dan anders! Een recept uit de Tip Culinair. …  Lees verder »

Rijk gevulde appeltaart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke smaakvolle makkelijke cake-achtige appeltaart, voor veel mensen tegelijk te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Denk aan een frisse, zonnige herfstwandeling en dan bij thuiskomst een warme, kanelige, knapperige appeltaart die op je staat te wachten... Zo deed ik 't zondag, en nu heb ik nog een halve koude taart in de koelkast staan: Nog lekkerder!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

100 g pure chocola 100 g boter 150 g suiker of rietsuiker 1 ei 250 g zelfrijzend bakmeel 1 zakje vanillesuiker  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

180 gr boter60 gr suiker70 gr rietsuiker150 gr bloem60 gr maizena200 gr pure chocolade1 zakje vanille suiker1zakje backin1 ei1 snufje zout …  Lees verder »

750 g rabarber; 6 eetlepels aardbeienjam (pot a 250 g, Biologisch); 100 g bloem; 4 eetlepels witte basterdsuiker; 50 g boter; 1/2 liter blanke vla …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

.200 gr bastognekoeken, gebroken en fijngehakt. .75 gr boter. .2 eetlepels fijne basterdsuiker. .500 gr verse cranberry's. .dun gesneden schil van een halve sinaasappel. .100 gr bruine suiker. VOOR DE VULLING; .1 eetlepel gelatinepoeder, of 1 blaadje. .120 ml sinaasappelsap. .100 gr witte suiker. .2 eetlepels van dun gesneden schil van sinaasappel. .450 gr roomkaas. .450 gr ricotta. .100 ml room. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

10 gram witte bladgelatine 12 bastognekoeken 100 gram boter 0.5 dl ananassap 150 gram kwark 1/8 liter slagroom 80 gram witte basterdsuiker 100 gram MonChou 2 schijven ananas 1/8 liter slagroom (garnering) 1 zakje vanillesuiker (garnering) 1 schijf ananas (garnering) 1 bastognekoek (garnering) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijk brood met een heel subtiele appel-kaneelsmaak dat bovendien overheerlijk ruikt tijdens het bakken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bramen of frambozen op brandewijn.Nu inmaken, en met de Kerst er van genieten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Ook al is het warm en vakantie: toch doen.. want het is oh zo lekker!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit smaakt voortreffelijk bij de BBQ. De smaak van fruit, drank en vlees is een uitstekende kombinatie ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit nagerecht is in een handomdraai gemaakt. En oh zo lekker ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Simpel om te maken, en er komt geen oven aan te pas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top