Deze hemelse culinaire knolselderijsoep maakt deel uit van het kerstmenu van chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam. Deze is zo lekker dat je met dit fraaie tussengerecht met de feestdagen prima voor de dag kunt komen. Niet moeilijk en snel te maken en past prima binnen het seizoen. …
Lees verder »
Diverse soorten sla
verse kruiden, zoals kervel, peterselie, bieslook, hysop
lente-ui
appels
walnoten
Bouquet des Moines (Val-Dieu kaas), een halve per persoon
walnotenolie
appelstroopvinaigrette (zie recept) …
Lees verder »
Deze terrine serveren we in blokjes bij de aperitief of in dunne plakjes op de boterham. Deze typische Bourgondische terrine van ham en groenten is tevens dé klassieker voor een koud buffet! …
Lees verder »
Ham in witte wijn saus uit de Bourgogne.
Dit recept hem ik meegenomen van een zalige vacantie in Frankrijk. Dit heb ik op de verjaardag van mijn oudste zoon gegeten. Heerlijk dus.
Het was een voorgerecht, maar kan ook heel goed als hoofdgerecht! …
Lees verder »
1 kg aardappelen iets kruimig, schoongeboend
1 pakje ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
2 x 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
3 el olijfolie
1 tl zeezout grof …
Lees verder »
Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden.... …
Lees verder »