1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Slowcooker
Kookboek "Slowcooker"

Een heerlijke “Mongolian beef” uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

6 el. olijfolie 1 kg. magere hamlappen, in dobbelstenen 3 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes 500 gr. prei, in stukjes van 2-3 cm. 2 blikken gepelde tomaten op sap a 800 gr. 1 potje vleesfond of 400 ml. vleesbouillon 450 gr. voorgekookte krieltjes zout, peper 2 el. bloem 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid 1 ei, losgeklopt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Runderstoofpotje gegeten bij de abdij Koningshoeven, zo lekker dat ik dit ook graag wilde maken maar dan in de Slowcooker. Dus meerder recepten en bereidingswijze gelezen en een combi gemaaktvan vele recepten Het is heel lekker geworden maar iets minder zoet en een andere vleesstruktuur. Ik heb riblappen gebruikt, die uiteindelijk wat uit elkaar vielen. Bij de abdij was het vlees zacht en zoeter meer een compact stukje, dus denk ander vlees. Dit stoofpotje deed me lichterlijk aan zuurvlees denken Halverwege heb ik geproefd en heb ik er ontijtkoek, een buillonblokje en 2 laurierbladen en 2 extra kruidnagels  en een flinke schep appelperenstroop en een kneep milde mosterd toegevoegd, die staan niet op de foto met ingredienten …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Erwtensoep: heerlijk winters Ă©n typisch Nederlands. Omdat ik werk heb ik alleen geen tijd om uren in pannen te staan roeren. Daarom heb ik deze soep voorbereid en vervolgens bereid in de slowcooker. De ingrediĂ«nten heb ik twee dagen van te voren gesneden en in Lock&Lock dozen bewaard. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Sinds kort ben ik een trotste bezitster van een Crockpot of slowcooker. Dit gerecht heb ik hierin klaargemaakt echt een groot succes! Het kan ook in een Tajine zie foto van mijn kookvriend Ger1958 of zoals ik al eerder geprobeerd heb in de Romertopf.Natuurlijk kan het ook in een pan met een goed sluitende deksel je voegt namelijk niet veel vocht toe en door het condens wat er in de pan ontstaat gaart het vlees en krijg je een saus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediĂ«nten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediĂ«nten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Serveer dit recept en maak nieuwe vrienden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Canadees
Top