1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Indonesië
Kookboek "Indonesië"

Ik had taugé gekocht en wilde daar eens iets anders van maken. Dus zoeken op het internet. Daar kwam ik dus deze overheerlijke salade tegen. Ik had nog een stuk spitskool liggen en toevallig ook de andere ingrediënten in huis. Voor de amandelen in de boemboe gebruikte ik een restant amandelschaafsel, maar gemalen amandelen kunnen ook. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had. Dat heb ik tussen haakjes bij het originele  recept vermeld. Dit is echt een AANRADER, Morgen eten we de rest van de salade want ik weet zeker dat de salade morgen nog lekker is. Als je de salade net gemaakt hebt lijkt het een beetje droog, maar de komkommer en ook de spitkool geven genoeg vocht af als je de salade een kwartiertje laat staan is het prima. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Daging Sapi Bawang Bombay is mals rundvlees met ui. Het is een zoet/pittig gerecht. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Verleng dan de stooftijd naar 7-8 uur op low. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer hebben we heerlijk gegeten van deze lekkere Inidisch gekruide spitskool met gerookte kipfilet. Gezond en lekker. Met rijst of mihoen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember. ( Volgende keer ga ik voor vers gesnipperde gember) Knoflook en sjalot meestoven en op het laatst de rode peper erbij. Ik serveerde dit gerecht met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1465631/Komkommersalade-met-een-oosters-tintje en deze salade , dat  er qua ingrediënten uitstekend bij paste en smaakte.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Het recept van deze Balinese pindasaus heb ik uit het kookboek Street Foods of Bali'. Ik heb het wat pittigheid betreft aangepast aan de Nederlandse normen en ik heb verder een pot pindakaas gebruikt in plaats van de rauwe pinda's met velletje (wel gedopt). Gewoon om het toch een beetje makkelijker te maken maar verder qua kruiden wel echt Balinees te houden.  Ik zal bij de ingrediënten beiden benoemen zodat je zelf kunt kiezen wat je het beste lijkt.  Lekker bij Balinese-varkenssate- …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Deze basis kruiden en specerijen-mix (pasta) leerde ik als eerste om  te maken op de kookles in Bali. (Jambangan Bali Cooking Class). Het is een eeuwenoud recept voor een kruiden- en specerijenmix die in vele Balinese gerechten gebruikt wordt. In Bali kun je het zelfs kant-en-klaar op de meeste markten kopen. Hier in Nederland hebben we het geluk dat je eigenlijk alle ingrediënten zonder moeite in elke toko wel kunt vinden. Soms hebben ze niet alle ingrediënten vers in huis (zoals bijvoorbeeld; kentjoer/kencur, galangal en kurkuma) maar dan hebben ze het vaak wel uit de vriezer of als poeder. Je kunt de zelfgemaakte mix makkelijk bewaren in een dichte pot in de koelkast (2 weken, of in de diepvries (enkele maanden). Hierbij is het makkelijk om een ijsblokjesbakje te gebruiken, 1 blokje is ongeveer gelijk aan 1 eetlepel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Deze heerlijke Balinese curry van kip heb ik voor het eerst gemaakt op de kookles die ik op Bali heb gevolgd. (Jambangan Bali Cooking Class). Voorafgaande aan de curry heb ik eerst een Base-genep-bali-balinese-basis-bumbu- gemaakt die je niet alleen nodig hebt voor deze curry maar ook voor een aantal andere authentieke Balinese recepten.   We hebben daar natuurlijk heerlijk zitten smullen van onze zelfgemaakte gerechten en gelukkig heb ik de recepten (en een getuigschrift) na afloop van de kookles mee naar huis gekregen Ik heb het thuis nog een keer gemaakt, vertaald, hier en daar aangepast en zo zet ik het hier neer. In het recept zoals ik het op Bali gemaakt heb werd niet zoveel groenten gebruikt. Ik heb het zelf aangepast naar mijn eigen smaak en zo hier neergezet. Je kunt natuurlijk ook minder groenten gebruiken en er een apart groente gerecht bij serveren. TIP: Een aanrader als je een keer op Bali (of ergens anders in Indonesië) bent om te kijken of je ergens een kookles kunt volgen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke indische pindasoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het lijkt met deze ingrediënten op nasi maar het smaakt echt heel anders door de macaroni. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit keer zonder zakjes of pakjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Hou je van pittig? Hier een ontzettend lekker recept voor je favoriete smaak.. De sambal maak je uiteraard ook zelf, deze is in een uitgekookte afsluitbare pot zeker nog een hele tijd houdbaar in de koelkast.. Riemen vast, komt ie aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

6 moten kabeljauw, 12 kemirie noten, 4 groene lomboks, 4 tl knoflookpasta, ? l melk, 1 el ketjap, boemboe: 1 tl trassi assem, ? l kurkuma, 1 el laospoeder, 1 tl sereh poeder, 2 el olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

"Dit moest ik zeker maken nadat ik het volgende las. "Lisette van "Mijn Franse Keuken" schreef in haar blog:"Een van mijn beste ontdekkingen in tijden. "Zoet" door de toevoeging van abrikozenjam, maar ook pittig door het gebruik van mosterdpoeder. (Ik heb trouwens gewoon mosterd gebruikt}. Ik vond dit heerlijke recept in het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Ik moest het gewoon proberen. En...yes...we have a winner !! En ook wij vonden het verrukkelijk. Het is inderdaad a winner. Het is het lekkerste als de kip plm. 30 minuten marineert voordat je de kip gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Pittige vis in bananenblad, ca. 148 Kcal pp …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gekregen van iemand via facebook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Dag 2 nog lekkerder, dus maak genoeg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top