1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Indonesië
Kookboek "Indonesië"

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Deze boontjes zijn het ideale bijgerecht voor heel veel indische recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Wij eten graag speklapjes die ik dan zo lang (zonder vet) in de koekenpan op een lage warmtebron bak tot ze lekker bruin en heel knapperig zijn. Nu had ik biologische speklapjes gekocht die wat dikker waren. Daar wilde ik nu wat anders mee doen. Door wat te surfen op internet kwam ik diverse recepten tegen. Door een combinatie van verschillende recepten kwam dit eigen recept eruit. Smullen.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Ik had taugé gekocht en wilde daar eens iets anders van maken. Dus zoeken op het internet. Daar kwam ik dus deze overheerlijke salade tegen. Ik had nog een stuk spitskool liggen en toevallig ook de andere ingrediënten in huis. Voor de amandelen in de boemboe gebruikte ik een restant amandelschaafsel, maar gemalen amandelen kunnen ook. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had. Dat heb ik tussen haakjes bij het originele  recept vermeld. Dit is echt een AANRADER, Morgen eten we de rest van de salade want ik weet zeker dat de salade morgen nog lekker is. Als je de salade net gemaakt hebt lijkt het een beetje droog, maar de komkommer en ook de spitkool geven genoeg vocht af als je de salade een kwartiertje laat staan is het prima. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Daging Sapi Bawang Bombay is mals rundvlees met ui. Het is een zoet/pittig gerecht. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Verleng dan de stooftijd naar 7-8 uur op low. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Met spitskool kun je alle kanten op. Deze keer hebben we heerlijk gegeten van deze lekkere Inidisch gekruide spitskool met gerookte kipfilet. Gezond en lekker. Met rijst of mihoen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember. ( Volgende keer ga ik voor vers gesnipperde gember) Knoflook en sjalot meestoven en op het laatst de rode peper erbij. Ik serveerde dit gerecht met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1465631/Komkommersalade-met-een-oosters-tintje en deze salade , dat  er qua ingrediënten uitstekend bij paste en smaakte.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Het recept van deze Balinese pindasaus heb ik uit het kookboek Street Foods of Bali'. Ik heb het wat pittigheid betreft aangepast aan de Nederlandse normen en ik heb verder een pot pindakaas gebruikt in plaats van de rauwe pinda's met velletje (wel gedopt). Gewoon om het toch een beetje makkelijker te maken maar verder qua kruiden wel echt Balinees te houden.  Ik zal bij de ingrediënten beiden benoemen zodat je zelf kunt kiezen wat je het beste lijkt.  Lekker bij Balinese-varkenssate- …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Deze basis kruiden en specerijen-mix (pasta) leerde ik als eerste om  te maken op de kookles in Bali. (Jambangan Bali Cooking Class). Het is een eeuwenoud recept voor een kruiden- en specerijenmix die in vele Balinese gerechten gebruikt wordt. In Bali kun je het zelfs kant-en-klaar op de meeste markten kopen. Hier in Nederland hebben we het geluk dat je eigenlijk alle ingrediënten zonder moeite in elke toko wel kunt vinden. Soms hebben ze niet alle ingrediënten vers in huis (zoals bijvoorbeeld; kentjoer/kencur, galangal en kurkuma) maar dan hebben ze het vaak wel uit de vriezer of als poeder. Je kunt de zelfgemaakte mix makkelijk bewaren in een dichte pot in de koelkast (2 weken, of in de diepvries (enkele maanden). Hierbij is het makkelijk om een ijsblokjesbakje te gebruiken, 1 blokje is ongeveer gelijk aan 1 eetlepel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Deze heerlijke Balinese curry van kip heb ik voor het eerst gemaakt op de kookles die ik op Bali heb gevolgd. (Jambangan Bali Cooking Class). Voorafgaande aan de curry heb ik eerst een Base-genep-bali-balinese-basis-bumbu- gemaakt die je niet alleen nodig hebt voor deze curry maar ook voor een aantal andere authentieke Balinese recepten.   We hebben daar natuurlijk heerlijk zitten smullen van onze zelfgemaakte gerechten en gelukkig heb ik de recepten (en een getuigschrift) na afloop van de kookles mee naar huis gekregen Ik heb het thuis nog een keer gemaakt, vertaald, hier en daar aangepast en zo zet ik het hier neer. In het recept zoals ik het op Bali gemaakt heb werd niet zoveel groenten gebruikt. Ik heb het zelf aangepast naar mijn eigen smaak en zo hier neergezet. Je kunt natuurlijk ook minder groenten gebruiken en er een apart groente gerecht bij serveren. TIP: Een aanrader als je een keer op Bali (of ergens anders in Indonesië) bent om te kijken of je ergens een kookles kunt volgen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke indische pindasoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het lijkt met deze ingrediënten op nasi maar het smaakt echt heel anders door de macaroni. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Recept geleerd van mij Indonesische oma. Dit maakte ze altijd bij de rijsttafel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit keer zonder zakjes of pakjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Hou je van pittig? Hier een ontzettend lekker recept voor je favoriete smaak.. De sambal maak je uiteraard ook zelf, deze is in een uitgekookte afsluitbare pot zeker nog een hele tijd houdbaar in de koelkast.. Riemen vast, komt ie aan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

6 moten kabeljauw, 12 kemirie noten, 4 groene lomboks, 4 tl knoflookpasta, ? l melk, 1 el ketjap, boemboe: 1 tl trassi assem, ? l kurkuma, 1 el laospoeder, 1 tl sereh poeder, 2 el olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch
Top