1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek BBQ
Kookboek "BBQ"

Een Argentijn zou hoofdschuddend weglopen bij het lezen van dit recept. Onze eerste versie begon al fout, en ging steeds verder van het oorspronkelijke recept, maar het is harstikke lekker, door de bulk paprika en peterselie super gezond en ook de kinderen zijn blij als ze het zien maken. In Argentinie is chimichurri een sausje bij steak, maar wij eten het vegetarisch als zodanig met rijst: een flinke saladelepel chimi op een bord rijst. Er zit een zoetje in, maar de azijn moet licht overheersen. Gebruik ook de steeltjes van de peterselie, dat geeft wat beet. Als er jonge kinderen bij zijn stel je je eigen bord bij met wat hot sauce (kataia fire vind ik de meest frisse smaak toevoegen) maar je kunt ook een lombok meeblitzen in de keukenmachine. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Argentijns

Vers en zelfgemaakt is altijd lekkerder! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een van de meest populaire gerechten op Madeira is deze vleesspies. Vaak gemaakt van bief maar ook wel van varkenshaas of kipfilet. Ideaal voor op de bbq maar het kan natuurlijk ook in de grill pan. Op Madeira gebruiken ze verse laurier want dat is daar volop verkrijgbaar. Vaak is de spies die ze daar gebruiken ook een stok van de laurierplant/boom. Ze serveren de spies hangend (zie foto) en meestal krijg je er bolo do caco  (een soort plat knoflookbrood) bij. Ik heb hier varkenshaas gebruikt en gedroogde laurier. Zorg wel voor een paar uur marinade tijd. Deze tijd heb ik niet bij de bereidingstijd gerekend. Wees niet te zuinig met het grove zeezout, misschien niet al te gezond maar wel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Dit is het aller aller aller simpelste gerecht dat ik ooit maak voor op de bbq. De combinatie hartig/zoet is heerlijk. Ik eet het meestal als afsluiter. Je kunt het al van te voren maken maar je kunt het ook snel als extraatje achter de hand houden. Succes is in ieder geval verzekerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

MOINK is een combinatie van "Moo" en "Oink", Moo als in "Boe" van de koe en Oink als in "Knor" van het varken. Een MOINK ball bestaat namelijk uit rundvleesballetjes in spek (varkensvlees) gewikkeld. Beetje zoals een slavink, maar dan veeeeeeeeeeel lekkerder! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Kip in sherrysaus is een typisch Spaans gerecht. Dit soort gerechten staat ook vaak op de kaart in Spaanse resturantjes. Het kaneelstokje in de saus geeft een heerlijke smaak aan de kip en overheerst echt niet. In het originele recept wordt een zoete sherry gebruikt. Ik heb een droge sherry gebruikt en wat honing aan de saus toegevoegd.. Samen met vrienden genoten van dit lekkere gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Sinaasappel-tijmsaus is niet alleen bij eend maar ook met beenham een zeer goede combinatie. Lekker kruidig door de tijm, de honing maakt het een beetje "sticky" en de sinaasappel houdt het lekker licht. Met de sinaasappel haal je het zonnetje in huis en dat is heerlijk als je naar zon en het voorjaar snakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Snel voorbereid, pakketje vis in folie voor op de bbq bijv. kabeljauw of zalmfilet …  Lees verder »

Waar ik dit recept heb gevonden weet ik niet meer maar bij mij in de familie is het erg populair. Dit is een heerlijk recept voor bij de BBQ of om bij bv spareribs te serveren.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Eigenlijk voor de winter, maar toch maar nu ingevoerd uit angst dit lekkere recept weer kwijt te raken! …  Lees verder »

Een fruit sateetje als nagerecht. Een recept van Christophe Hagnerelle. Restaurant Le Val d?Auge -Bondues …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Deze dubbele biefstuk van ossenhaas dankt zijn naam aan de Franse schrijver Chateaubriand, die leefde aan het begin van de negentienden eeuw. Dit vlees kan op vele manieren worden geserveerd. Bijvoorbeeld met rozijnen-portsaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Bij Christian, ons favoriete restaurant kregen wij eens superlekkere geblancheerde kleine worteltjes met een bovennatuurlijke intense smaak. Wat bleek hij kookte ze in gemberwater. Dat bracht mij op dit recept dat het zeer goed doet bij een bbq. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Prachtig op de BBQ!   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijk spareribs van de barbecue of uit de oven om lekker van te knabbelen. Liefst maak ik deze versies. Koop dan wel voorgegaarde spareribs of koop vers bij de slager en gaar die een dag eerder zelf voor op lage temperatuur in de oven zodat ze daarna een nachtje in de marinade kunnen staan. Hoe langer ze in de marinade staan hoe lekkerder ze worden. Verse spareribs met wat olie en een snufje zout ruim 2 uur voorgaren in de oven op 125 graden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een salade uit de Amerikaanse keuken.Heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans
Top