Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek grieks
Kookboek "grieks"

In Griekenland kennis gemaakt met Kleftiko. Dit gerecht meerdere malen na proberen te maken thuis, maar het is moeilijk de smaak te evenaren. Uiteindelijk mijn eigen draai gegeven aan het traditioneel Griekse gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Kleftiko betekent letterlijk gestolen voedsel. Een Kretenzische specialiteit met een rumoerige achtergrond (lees verder). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

1/2 kilo gehakt 1/4 kilo wijnbladeren 1/2 kop rijst 1 gesnipperd uitje fijngehakte peterselie 1/2 kop boter zout,peper 1 portie witte saus  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Hartig vegetarisch taartje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een verrassend smakelijk soepje een aanradertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gehakt rolletjes in tomatensaus …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Harde feta kaas met tomaat in de oven of in de koekepan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Salade met druiven en feta kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Taart met blauwe of groene druiven of beide. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

40 verse mosselen in de schelp. 100 ml droge witte wijn. 2 teentjes knoflook geperst. 1 laurierblad. 6 sl mayonnaise. 4 sl amandelen zonder schil licht geroosterd, fijn gehakt. 1 sl olijfolie. 2 sl peterselie fijngehakt. 1 lenteuitje ( wit + groen ) fijngehakt. zout en peper naar smaak. peterselie blaadjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een klasieke Griekse zondags maaltijd. Ik geef de voorkeur aan geitevlees inplaats van lam, is minder vet. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Mosselen met manestra = barley Met feta en dille. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Sinds kort heeft de Appie bij mij om de hoek ook eindelijk een ‚€ėschep' vrieskist voor al het lekkers aan diverse soorten garnalen, zeevruchten etc.. Vandaag heel weinig tijd om iets ‚€ėfatsoenlijks' te brouwen dus werd het deze ongelofelijk smakelijke. Zo klaar, weinig ingredi√ęnten en heeeel weinig afwas. Alleen maar plussen dus Hier het receptje, probeert t eens, spijt krijg je er zeker niet van! ¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

In pittige tomaten saus gebakken grote garnalen met feta kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een verfrissend drankje voor de koffieliefhebbers.¬† Kijk voor meer leuke recepten op:¬†www.onlinechefs.nl …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Lekker recept voor op een geroosterd sneetje brood van de bbq tijdens het wachten op het bbq vlees!¬† …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top