1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek grieks
Kookboek "grieks"

Garídhes saganáki: decadent verrukkelijke garnalen, simpel zelf te maken én lekkerder dan in een gemiddeld Grieks restaurant in Nederland. Neem de allergoedkoopste tomatenpuree (duurdere is te geconcentreerd) en drink er een glaasje ouzo bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..) Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn) saus heeft een typische smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Vers en zelfgemaakt is altijd lekkerder! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Naast de vele recepten voor gevulde paprika's, miste ik een wat "vollere" smaak. Hoop dat anderen dit net zo lekker vinden.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Wij vinden deze grove,lichtrose spread helemaal geweldig! …  Lees verder »

Een heel lekker borrelhapje, dat snel klaar is. Lekker op toast of een sneetje Turks brood. Zorg dat je een goede plak feta koopt, bijvoorbeeld van Dodoni. Deze ga je mengen met wat citroensap, fijngesneden blaadjes basilicum, gemalen gedroogde rode peper en een half teentje knoflook. Lekker! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Deze stevige ovenschotel die bestaat uit gehaktballetjes onder een laag aubergine en kaas is heerlijk nu het weer wat kouder wordt. Hou de bijgerechten simpel zoals mijn Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en een groene salade want de schotel zelf heeft verder niet veel meer nodig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een lekkere Griekse pasta bijgerecht met bijvoorbeeld lamsvlees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Kip in combinatie met aubergine, tomaat en kaas en geserveerd met couscous... heerlijk zuiders. De Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine geven aan dit gerecht een Mediterraanse toets. Dit gerecht is dan ook zeer lekker met couscous of rijst. Serveer met een salade en een yoghurtdressing. De pijpajuin kun je vervangen door verse koriander of muntblaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke Méze serveer in combinatie  met Kalamata olijven en een Tuna saláta als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

In Griekenland kennis gemaakt met Kleftiko. Dit gerecht meerdere malen na proberen te maken thuis, maar het is moeilijk de smaak te evenaren. Uiteindelijk mijn eigen draai gegeven aan het traditioneel Griekse gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Kleftiko betekent letterlijk gestolen voedsel. Een Kretenzische specialiteit met een rumoerige achtergrond (lees verder). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

1/2 kilo gehakt 1/4 kilo wijnbladeren 1/2 kop rijst 1 gesnipperd uitje fijngehakte peterselie 1/2 kop boter zout,peper 1 portie witte saus  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Hartig vegetarisch taartje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een verrassend smakelijk soepje een aanradertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gehakt rolletjes in tomatensaus …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Harde feta kaas met tomaat in de oven of in de koekepan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks
Top