1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek grieks
Kookboek "grieks"

Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Kip in combinatie met aubergine, tomaat en kaas en geserveerd met couscous... heerlijk zuiders. De Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine geven aan dit gerecht een Mediterraanse toets. Dit gerecht is dan ook zeer lekker met couscous of rijst. Serveer met een salade en een yoghurtdressing. De pijpajuin kun je vervangen door verse koriander of muntblaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke Méze serveer in combinatie  met Kalamata olijven en een Tuna saláta als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

In Griekenland kennis gemaakt met Kleftiko. Dit gerecht meerdere malen na proberen te maken thuis, maar het is moeilijk de smaak te evenaren. Uiteindelijk mijn eigen draai gegeven aan het traditioneel Griekse gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Kleftiko betekent letterlijk gestolen voedsel. Een Kretenzische specialiteit met een rumoerige achtergrond (lees verder). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

1/2 kilo gehakt 1/4 kilo wijnbladeren 1/2 kop rijst 1 gesnipperd uitje fijngehakte peterselie 1/2 kop boter zout,peper 1 portie witte saus  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Hartig vegetarisch taartje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een verrassend smakelijk soepje een aanradertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gehakt rolletjes in tomatensaus …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Harde feta kaas met tomaat in de oven of in de koekepan …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Salade met druiven en feta kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Taart met blauwe of groene druiven of beide. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

40 verse mosselen in de schelp. 100 ml droge witte wijn. 2 teentjes knoflook geperst. 1 laurierblad. 6 sl mayonnaise. 4 sl amandelen zonder schil licht geroosterd, fijn gehakt. 1 sl olijfolie. 2 sl peterselie fijngehakt. 1 lenteuitje ( wit + groen ) fijngehakt. zout en peper naar smaak. peterselie blaadjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een klasieke Griekse zondags maaltijd. Ik geef de voorkeur aan geitevlees inplaats van lam, is minder vet. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Mosselen met manestra = barley Met feta en dille. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Sinds kort heeft de Appie bij mij om de hoek ook eindelijk een €schep' vrieskist voor al het lekkers aan diverse soorten garnalen, zeevruchten etc.. Vandaag heel weinig tijd om iets €fatsoenlijks' te brouwen dus werd het deze ongelofelijk smakelijke. Zo klaar, weinig ingrediënten en heeeel weinig afwas. Alleen maar plussen dus Hier het receptje, probeert t eens, spijt krijg je er zeker niet van!   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

In pittige tomaten saus gebakken grote garnalen met feta kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een verfrissend drankje voor de koffieliefhebbers.  Kijk voor meer leuke recepten op: www.onlinechefs.nl …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees
Top