Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje. Ook heel lekker door een salade.
De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …
Lees verder »
Erik van Loo is al vele jaren chefkok van het alom bekende restaurant Parkheuvel in Rotterdam (twee Michelin sterren). Deze borrelballen van hem staan niet op de kaart, maar vinden wel gretig aftrek onder het personeel. En wij vinden ze ook lekker omdat ze pittig en mals zijn. …
Lees verder »
Een geweldig tussengerecht voor de liefhebbers van blauwe kaas! Makkelijk te maken, langer van tevoren voor te bereiden en heerlijk van smaak, kortom: een ideaal tussengerecht van het kerstdiner! …
Lees verder »
Gamba's pil pil en Gamba's al ajillo, zijn 2 verschillende benamingen voor een en hetzelfde gerecht (ajillo is knoflook en pil pil is sissen). Ik heb ze beiden besteld tijdens mijn vakantie en kwam dus tot deze conclusie. Eigenlijk nooit over nagedacht van te voren. Het enige verschil dat ik kon constateren zat hem in de gamba's, de ene keer met en de andere keer zonder jasje Een keertje kreeg ik ze zelfs met kleine tomaatjes erdoorheen. Omdat ik dat toch wel erg lekker vond en bovendien weer eens wat anders heb ik deze versie nu thuis ook gemaakt.
TIP: Je kunt er ook nog iets van kaas overheen doen, dit kun je zien op de foto zoals we het in het restauarant in Spanje hebben gegeten. …
Lees verder »
Deze geraffineerde hapjes zijn een onweerstaanbare snack bij een aperitief of een formeel voorgerecht. U kunt alles van tevoren maken en ze als de gasten komen even in de oven leggen. …
Lees verder »
Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …
Lees verder »
Bij V&D ben ik gek op de panini met gemarineerde kip maar ja thuis is een broodje kipfilet met tauge ook lekker dit recept heb ik van een weblog geplukt. Een medewerkster van V&D maakt bakken vol. …
Lees verder »
Dit is HET 'geheime' recept van de heerlijke eiersalade van 'La Place' .
Een tijdje geleden kwam ik het toevallig tegen en daar werd ik behoorlijk blij van. Ik heb het nu zelf thuis gemaakt en het is inderdaad net zo lekker als in het restaurant.
Met dank aan 'La Place' voor HET 'geheime' recept. …
Lees verder »
Dit is hier wel het toppertje onder de wraps en kan prima met Pasen. Als je geen zin hebt om lang te staan en je hebt eventueel gasten, geef ze dit dan. Je staat versteld van de smaken, ziet er leuk uit, is een volledige maaltijd, past bij de lente en is uiteraard walgelijk lekker! Dit is voldoende voor 4 personen, ieder twee en je zit lekker en voldaan vol. …
Lees verder »
Ik heb in een brasserie gewerkt waar we deze salade op brood serveerden. Ik was hier zo enthousiast over dat ik het vaak maak , voor op een stokbroodje of toastje, als er visitie is. De salade is fris en zoetig door de groenten en appel. …
Lees verder »
Deze Italiaanse variant van het gewone broodje gezond is werkelijk zalig. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt met een goede kwaliteit buffelmozzarella en een lekkere Parma ham. Dan wordt je gewone lunch een waar feestje.
Ideaal voor in het weekend of gewoon als je een keer weinig tijd hebt. …
Lees verder »
Nog een lekker bladerdeeghapje. Je kunt er niet genoeg van maken. Hapt zo lekker weg.
Heel goed voor te bereiden, invriezen en wanneer je ze wilt gebruiken nog even in de oven.
Smullen maar. …
Lees verder »
Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen.
herkaanbaar? …
Lees verder »