1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Soep
Kookboek "Soep"

Lekkere soep van peterseliewortel . De peterseliewortel is iets pittiger dan pastinaak . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een heerlijke soep met zacht mals rundvlees, die door zijn heerlijke geur je keuken en huis omtoveren in spaanse sferen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een verrassend smakelijk soepje een aanradertje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Nieuwjaarsdag zorg ik altijd dat ik een lekkere pan soep klaar heb staan. Op die dag heb ik eigenlijk nooit echt in om te koken. In mijn plakboeken vond ik een recept dat heette "Corba" een Dalmatische bonensoep. Waar ik ook zocht op internet, de soep "Corba" kon ik nergens terugvinden. Ik heb toen mijn eigen soep gecreëerd, een beetje de ingrediënten gevolgd van van het recept maar er veel meer aan toegevoegd. Het resultaat was een verrukkelijke soep. Mijn man vroeg: Deze soep ga je toch zeker vaker maken? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joegoslavisch

Een royaal gevulde  maaltijd vissoep  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke lichte soep als tussengerecht bij een meer gangen diner. Dit gerecht is gekookt bij de Cuisine Culinaire Almere in November 2015. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke stevige soep van knolselderij, aardappel en worst. Een lekkere soep voor een koude dag. In plaats van boerenmetworst is spek of plakjes rookworst er ook heel lekker in. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Met dit weer heb ik zin in pompoensoep, met zelfgemaakte kaasstengels met Parrano kaas natuurlijk!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heb je het koud met deze dagen? Met deze soep krijg je het lekker warm! …  Lees verder »

75 gram pancetta (of ontbijtspek); 1 middelgrote aardappel; 500 ml kippenbouillon; 250 gram diepvriesdoperwten; 1 handvol fijngesneden muntblaadjes; knapperig brood, voor erbij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

*1 ui.*1 aardappel.*20 gram boter.*8 dl. kippenbouillon.*100 gram gerookte kipfilet.*1/8 liter slagroom.*zout en versgemalen peper.*2 eetlepels gesnipperde munt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Courgette alleen heeft weinig smaak, maar door toevoeging van een teentje knoflook en een preitje onstaat er een heerlijke soep. De gebakken plakjes champignons maken het een feestelijk soepje. Lekker met een scheutje witte wijn en tot slot een beetje room. Hier kun je mee voor de dag komen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Laatst weer eens een blikje meegenomen , het is voer en gemak , maar meer ook niet . had nog wat dingetjes over van een mosselpan , gecombineerd en ronduit zalig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

1 kg verse mosselen-schoongemaakt, 2 dl droge witte wijn, 1 ui-fijngesneden, 2 worteltjes-in blokjes, 2 el olijfolie, 4 tomaten-ontveld-in blokjes, 1 takje tijm, 1 blaadjes laurier, 2 takjes peterselie, 5 dl visbouillon (eventueel tablet), zout, peper, 1 1/2 dl creme fraiche, ca. 150 gr zeekraal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Wat eet je als je een weekendje in Groningen bent? Groninger mosterdsoep natuurlijk! Zo heb ik daar eens een keer zo een heerlijk mosterdsoepje gehad zoals ik het nog niet eerder had gegeten. Ik vroeg aan de serveerster wat deze soep zoveel lekkerder maakte maar daarop kreeg ik geen bevredigend antwoord. Ze deed er een beetje geheimzinnig over. Geheim van de kok. Daar kon ik het mee doen. Aan het einde van de avond toen we de rekening hadden betaald en op het punt stonden om het pand te verlaten en het dus tijd was om gedag te zeggen kreeg ik van haar een vette knipoog en zei ze; vergeet de wijn niet. . . . . Ik keek naar mijn wijnglas wat toch echt tot op de laatste druppel leeg was, toen ze eraan toevoegde. . . . . in de soep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Courgettesoep heb je in allerlei variaties. Ik heb er al veel verschillende gemaakt. Al dan niet in combinatie met andere groenten. De smaak van de courgette zelf is mild dus je hebt wel een 'smaakmaker' nodig. In deze soep is dat de feta en de munt, en die geven deze soep een beetje een Grieks karakter.  Deze soep is met warm weer ook koud erg lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks
Top