1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Taart en desserts
Kookboek "Taart en desserts"

Een heerlijke, zoete, harige taart met chocolade en een beetje likeur. …  Lees verder »

Zomers toetje met fruit en ijs …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekkere taartjes uit Bretagne, die makkelijk te bereiden zijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

2 blaadjes witte gelatine - 1 tl boter - 1,5 el witte basterdsuiker - 8,5 el Blue Curacao - 1 limoen - 1 l vanille roomijs - 4 dl koude Spa citroen - 2 el slagroom …  Lees verder »

- …  Lees verder »

Lekker en snel toetje dat je van te voren al heel goed kunt voorbereiden zodat je er vlak voor je het op tafel zet alleen nog maar wat slagroom op hoeft te spuiten. Hou je meer van warme appeltaart dan bak je de appels met toebehoren juist vlak voor het serveren. Niet alleen lekker als toetje maar ook om een kop koffie mooi mee aan te kleden, bij een high tea of op een buffet. Met een glaasje Calvados of kaneellikeur erbij maak je er helemaal een feestje van TIP: Neem glazen potje met deksel, dan kun je als je ze van te voren al maakt, met het deksel erop in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerijke en feestelijke no bake taart met vanille en bokkenpootjes die heel makkelijk zelf te maken is …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De echte apfelstrudel om zelf te maken, heerlijk met bolletje ijs. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Bananen softijs, huh?? Dit vegan, vetvrije en glutenvrije ijsrecept is dé oplossing om op elk moment van de dag iets lekkers te kunnen eten. De basis is altijd bevroren bananen maar verder is dit hét ultieme recept om je creativiteit op los te laten. Voeg bijvoorbeeld bevroren kersen, kokosrasp of stukjes pure chocolade toe voor een extra yummy versie. Dit softijs is een succesrecept in de zomer, maar ook in andere seizoenen delish als snack of dessert. Waarschuwing: het is redelijk verslavend want voor je het weet heb je altijd een paar bevroren bananen in de vriezer liggen. Just to be sure ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 pak lange vingers 2 dl geslagen en gezoete room 2 bananen (in dunne plakjes gesneden) 3 el suiker ? kopje water samen aan de kook brengen, glaasje rum toevoegen ? glaasje rum  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 pak dunne wafeltjes (galetten) 1 ananas geschild, in dunne schijven (of event. uit blik) 1 dl gembersiroop 1 dl limonadesiroop 250 gr. mascarpone 1 tl. gemberwortel geraspt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Makkelijk en lekker . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Op internet staan allerlij verschillende aarbeien carpaccios. maar allemaal met een zuur sausje, ik ben een zoetekauw, dus ik heb hem gemaakt met een heerlijk zoet sausje! lekker snel te bereiden en altijd een succes bij de gasten! …  Lees verder »

Chocolademousse is een luchtig dessert, dat in veel landen populair is, vooral in Frankrijk, waar het gerecht is ontstaan. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse (schuim). Het product wordt ook dikwijls aangeduid met de oorspronkelijke Franse benaming mousse …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Geen ijs, geen pudding en absoluut schandelijk nep-Italiaans. Maar wel lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een milkshake is zowieso lekker maar een Oreo milkshake is nog lekkerder ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Mijn moeder maakte vroeger al langevingertaart en nu staat er hier bijna elke verjaardag ook 1 op tafel. …  Lees verder »

Dit recept gaat al jaren van hand tot hand. Zelf kreeg ik dit jaren terug op een verjaardag van mijn vriendin, maar als je het geproefd heb, ben je verkocht en heel simpel om te maken. er gaat nu geen verjaardag meer voorbij zonder de eigen gemaakte Lange Vingertaart. Er worden grapjes gemaakt in de trant van "als je geen Lange Vingertaart hebt gemaakt, komen we niet"! Probeer hem zelf eens uit. Je hoeft het niet te bakken maar enkel opstijven in de koelkast een paar uurtjes voordat je de taart aansnijdt. Eet smakelijk! 🎂🍰☕ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Feestelijk en vurig nagerecht om een prima maaltijd mee af te sluiten! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees
Top