1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Likeur
Kookboek "Likeur"

Heerlijk zomer's drankje …  Lees verder »

  • Spaans

Speciaal voor Jumbo samengesteld door sterrenchef Jonathan Zandbergen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

1 Kilo Bramen 1 Kilo Suiker 1 Liter Inmaak Brandewijn 2 Vanille stokjes …  Lees verder »

Een uniek recept met een verassende smaak wat je smaakpappilen streelt. Gedronken in Vrsar, Istra, Kroatie in restaurant Dvi Palme …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Balkan

Dit is zo lekker na een zware maaltijd......... Heerlijk...Heerlijk Ook lekker van de zomer in de tuin. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Verfrissend digistief! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Met warm weer iets lekkers? nou je moet er even tijd voor maken, maar dan heb je toch iets fijns. …  Lees verder »

Cocktail met tequila …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Heerlijk drankje, zeker voor op een zwoele zomeravond! …  Lees verder »

Zelfgemaakte limoncello …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd. Weckflessen met allerlei vruchten zoals kersen, pruimen enz. werden uit de kelder gehaald en in een grote schaal (of bak) geleegd. Sinaasappels, mandarijnen, bananen, peren, appels al wat er op dat moment voorradig was ging erbij. Alcohol ging er eigenlijk nooit in dus kon de hele familie jong en oud meesmullen. Elk jaar met kerstmis maak ik nog steeds een grote schaal met vruchtenbowl, al zijn de ingrediënten door de jaren heen wel enigszins veranderd en aangepast. De weckflessen werden vervangen door glazen potten uit de supermarkt en het vocht werd aangevuld met wijn. Maar 1 ding is zeker, het is er zeker niet minder lekker door geworden. En ik hoop dat de traditie nog lang in stand gehouden zal worden. TIP: Ideaal als je voor een grote groep een diner of een buffet moet organiseren. Je kunt dit ook al het beste een dag van te voren maken zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Dit recept doet sterk denken aan "onze" advocaat, maar is een wat dunnere, meer vloeibare variant. Voor circa 1,5 liter. Heerlijk om ijskoud gekoeld te drinken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Wij wonen midden tussen de aardbeienvelden. Zelf plukken kan altijd. Maar ook overal te koop. Door ons hele stadje staan kraampjes waar je aardbeien en ook asperges kunt kopen. Op dit moment zijn de aardbeien super goedkoop. Voor 500 gram nog geen euro en ze zijn lekker!! Donkerrood ook van binnen. Dus....aan de slag. 12 potten heerlijke aardbeienjam gemaakt en mijn favoriete likeur. Heerlijk zo'n laagje likeur in een mousserende witte wijn. Ook in toetjes niet te versmaden.. Wij weten er wel weg mee. Jij misschien ook? Helaas moet je  - om de likeur te proeven - nog even 3 maanden wachten. Maar dan.....mmmmm.....!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker als digestief bij een kopje koffie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een wel heel snel gemaakte Tia-Maria. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Limoncello is een digestieve likeur, afkomstig uit het zuiden van Italie. Er bestaat geen officieel recept; de Italiaanse vrouwen die limoncello maken, krijgen het recept door van hun voormoederen en passen het aan aan de smaak van de familie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Lekker fris …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 kipfilets 4 el zonnebloemolie (en 1 el extra) 2 tl sesamolie 8 el donkere sojasaus 4 el droge sherry 1 tl gemberpoeder halve tl sambal 2 tenen geperste knoflook 2 tl bruine suiker 3 stengeluien  …  Lees verder »

 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een tanend gebrek aan inspiratie voor een origineel aperitief of likeur kan verholpen worden met volgend recept: ?Limoncello? een heerlijke citroenlikeur, gemaakt en gesmaakt door de vele Zuid - Italiaanse mama?s. Deze lekkere Italiaanse likeur is eenvoudig zelf te bereiden en kan geserveerd worden als aperitief of misschien wel als smaakmaker bij een lekkere citroensorbet. Als digestief na een ietwat copieuze maaltijd kan limoncello ook uitgeschonken worden ter bevordering van de spijsvertering. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top