1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Tappa`s
Kookboek "Tappa`s"

Lang geleden maakte ik dit recept al, ik noemde het toen "aangeklede pate". Pas geleden kwam ik het ergens tegen in een nieuw jasje. Het is nog steeds heel lekker! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Al experimenterend heb ik een heel lekkere marinade gemaakt, echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Deze tortilla komt uit Murcia (oostkust van Spanje) en wordt ook als tappa geserveerd... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade. De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Tapas, de heerlijke Spaanse gerechtjes. Dit is een klassieke Spaanse tapa, die overal in Spanje te krijgen is. Verse garnalen zijn heel belangrijk in deze tapa. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Calamares de eerste keer dat ik ze at, zal ik nooit vergeten ergens aan de Atlantische kust in Spanje. Het is meer dan hoogzomer gevoel;zon, zee en vrijheid. Dat gevoel probeer ik minstens een keer per jaar bij mij thuis te severen. Op de tuintafel met veel vrienden, veel witte wijn, veel zelfgemaakte tartaarsaus en ja veel calamares. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Na heel veel maken en toevoegen en weglaten van ingredienten is dit mijn ALTIJDSUCCESRECEPT voor een heerlijke tapenade! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden over ben. Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als borrelhapje. Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Kruidige olijvenspread met gegrilde citroen is snel en makkelijk zelf te maken. Dit zelfgemaakte smeersel is heerlijk met Turks brood of geroosterde pitabroodjes.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Leuk om zelf uit te proberen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

(sambal) wat het eigenlijk niet is anders doe ik de servische keuken onrecht aan om dit af te schilderen als een kopie van de traditionele indonesische sambal terwijl dit een typisch servisch bijgerecht is gemaakt van groenten en pepers …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Joegoslavisch

Mmm! perenstroop van Frutesse maakt deze spiesjes met spek, dadels en roomkaas helemaal af. Zoet, en toch verantwoord! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk als borrelhap met oudjaarsavond (12 hapjes) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Niet te geloven dat je met zo weinig ingredienten zo'n verrukkelijk gerecht kunt maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit verrassend lekkere hapje maak ik al sinds de zeventiger jaren op feestjes, het is elke keer weer een succes. Waar ik het vandaan heb of hoe het aan zijn naam komt weet ik niet meer. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Gamba's pil pil en Gamba's al ajillo, zijn 2 verschillende benamingen voor een en hetzelfde gerecht (ajillo is knoflook en pil pil is sissen). Ik heb ze beiden besteld tijdens mijn vakantie en kwam dus tot deze conclusie. Eigenlijk nooit over nagedacht van te voren. Het enige verschil dat ik kon constateren zat hem in de gamba's, de ene keer met en de andere keer zonder jasje Een keertje kreeg ik ze zelfs met kleine tomaatjes erdoorheen.  Omdat ik dat toch wel erg lekker vond en bovendien weer eens wat anders heb ik deze versie nu thuis ook gemaakt. TIP: Je kunt er ook nog iets van kaas overheen doen, dit kun je zien op de foto zoals we het in het restauarant in Spanje hebben gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop. Een specialiteit uit Andalusië die je daar werkelijk in ieder restaurantje of tapasbarretje tegenkomt. Hoe kan het ook anders dan dat we het daar tijdens onze vakantie ook hebben gegeten. De rietsuikerstroop heb ik in de koffer mee naar huis genomen met de bedoeling om dit gerecht thuis ook een keer te maken voor een tapas avondje.  Als je hier geen rietsuikerstroop kunt vinden dan kun je het beste pannenkoekenstroop gebruiken. Ik heb in dit recept gewoon de eenvoudigste manier gebruikt om de aubergine schijven door de bloem te wentelen. Je kunt ze ook voor het frituren door een beslag halen. Persoonlijk vind ik de eerste manier lekkerder omdat de aubergine dan knapperiger is. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze geraffineerde hapjes zijn een onweerstaanbare snack bij een aperitief of een formeel voorgerecht. U kunt alles van tevoren maken en ze als de gasten komen even in de oven leggen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top