1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Ovenschotels winter
Kookboek "Ovenschotels winter"

Deze stevige ovenschotel die bestaat uit gehaktballetjes onder een laag aubergine en kaas is heerlijk nu het weer wat kouder wordt. Hou de bijgerechten simpel zoals mijn Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en een groene salade want de schotel zelf heeft verder niet veel meer nodig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

1 pak aardappelschijfjes, voorgegaard (700 g); 250 ml slagroom of sojaroom; 100 g geraspte kaas; 2 eieren; nootmuskaat; zout en peper; 1 ui; 200 g spekblokjes of reepjes; olijfolie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Van ovenschotels kan ik geen genoeg krijgen als het buiten koud en guur is. Prei is een lekkere groente waar je veel mee kan. Deze prei ovenschotel is lekker simpel met kerrie en gehakt, echt een klassieker! Je kan verder varieren door er paprika of kaas aan toe te voegen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Bobotie is een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht. Dit recept komt uit Smulweb Magazine 25, te vinden op bladzijde 58. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Dit gerecht is heeft winterse smaken zoals bospaddenstoelen en knolselderij. Perfect in combinatie met winterstout, besteld bij Beerwulf.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

400 g rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels grove mosterd zout naar smaak 1 theelepel cayennepeper 2 kleine eieren 80 g paneermeel 3 eetlepels boter 1 pot vleesfond (380 ml) …  Lees verder »

Uit eten met plezier van de nierstichting per portie van 150 gr 3 gr eiwit 0 mg natrium 250 mg kalium Gewone zuurkool word gemaakt door witte kool in te leggen in zout. Hierdoor word een gistingsproces in werking gezet: bacterien zeten zetmeel en andere koolhydraten uit de kool om in melkzuur. Hierdoor krijgt de kool zijn friszure smaak en het hoge natrium gehalte. vor iedereen die nou juist minder natrium binnen mag krijgen zuurkool zonder zout …  Lees verder »

800 gram rundvlees 30 gram boter 1,5 teentje knoflook 2 uien 1 eetlepel (Olijf)olie 2 winterpenen 1 appel 3 tomaten 1 flesje (bok)bier 1 prei 2 theelepels honing 1 theelepel appelstroop 1 snufje peper 1 takje tijm 1 takje Rozemarijn 1 snufje Kruidnagel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke herfststamppot met zomerse ingrediënten. De chorizo geeft de stamppot een heerlijke pittige smaak en is erg lekker in combinatie met de paprikareepjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijke winterse stoofvleesschotel! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Als het buiten koud en guur is, dan is het weer tijd voor lekkere ovenschotels! Deze variant op de jachtschotel is al jaren een favoriet in mijn gezin. Ik geef geen exacte hoeveelheden, je maakt zoveel als je nodig hebt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Verwijderen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk comfort food voor deze winterse dagen! Wist je dat boerenkaas alleen zo mag heten als het voldoet aan 3 kenmerken? De kaas moet gemaakt zijn met rauwe melk, heeft geen standaard vetgehalte en is met de hand gemaakt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Recept uit een kookboek dat ik voor mijn bruiloft heb gekregen. Samengesteld uit recepten van de gasten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

En weet je wat nou het mooie is€je hoeft niet eens ver te zoeken om deze kazen te vinden. Want sinds kort zijn ze gewoon te koop bij Albert Heijn. Ik adviseer vrijwel nooit de kazen uit de supermarkt, maar deze kun je met een gerust hart mee naar huis nemen. Al was het alleen maar voor een kaasplankje, want ook daar zijn ze zalig voor. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

In deze goulash zijn geen verse paprika's gebruikt maar wel heerlijke paddenstoelen. Weer eens een andere goulash. Ik heb ingemaakte cantharellen uit een pot gebruikt (zijn in iedere beetje betere supermarkt te koop). Maar ook met verse gemengde paddenstoelen lekker. Gebruik je ingemaakte paddenstoelen laat die dan goed uitlekken. Droog ze met keukenpapier en bak de paddenstoelen dan een paar minuten in een beetje olie of boter. NB: Dit recept is ook heel erg geschikt voor de slowcooker of crockpot. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars
Top