1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Paddo`s
Kookboek "Paddo`s"

Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam deze heerlijke soep dus bij ons op tafel. TIP: Koop de cantharellen op de markt want daar zijn ze nog wel een beetje te betalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden over ben. Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als borrelhapje. Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is een gerechtje dat heel leuk is om als hapje te doen of als extra groente bij het eten. Je kunt het ook al iets eerder voorbereiden omdat de aebleskiver lang warm blijft. Je zou het zelfs al helemaal voor kunnen bereiden, in de oven bereiden en als tussengerechtje serveren. Erg leuk voor een familie etentje. Dit gerecht hebben we gemaakt op de Camp Chef Explorer, maar kan uiteraard op elk Camp Chef kookstel.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een heerlijk warm voorgerechtje van champignons met een pesto/kaasvulling in een knoflookroomsaus! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Als mijn man en ik er twee per persoon nemen, is dat genoeg als avondeten, er hoeft dan niets meer bij. Wil je het als lunch, neem je er één. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit recept is van mijn moeder. Ik heb 2 broertjes en een zus dus het was bij ons altijd druk. Deze tagliatelle is een heerlijk familiegerecht die mij aan vroeger doet denken.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze saus is niet alleen te combineren met allerlei soorten vlees zoals biefstuk, varkenshaas, schnitzel, kip, kalkoen of wild. Maar is ook heerlijk als vegetarische saus voor bij pasta. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Ik kon geen taleggio te pakken krijgen. Daarom heb ik chaumes gebruikt. Op internet was te vinden dat dit een bruikbaar alternatief kon zijn. Ik denk echter dat het met brie of camembert ook goed zal lukken. Even kijken dus wat er in jouw buurt allemaal te koop is. Man en ik aten er een lekkere salade bij met grof boerenbrood. Wat goede olijfolie, een fijn rood wijntje en je hebt een smakelijk vegetarisch gerechtje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekker snel en bijzonder voorgerecht. Voor wie slakken te gewaagd vindt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Portobello met een mascarponevulling en een zalm 'dakje'. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ooit eens gegeten in de ardennen, thuis proberen na te maken, dit is het resultaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Gisteravond heb ik gevulde portobello's gemaakt met wat ik toevallig in huis had, en het smaakte verrukkelijk! De moeite waard om op te schrijven, al was het maar voor mezelf ;-) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Tim Mälzer is een Duitse chefkok en heeft al jaren op de zaterdag op de NDR zijn eigen kookprogramma om 17:35 uur. Ik kijk er graag naar, maakt de lekkerste dingen klaar die vrij makkelijk door een ieder na te maken zijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Het oorspronkelijk recept voor de gegratineerde champignons met kaas is al enkele eeuwen oud. Het dateert uit de tijd dat er in het Parijse Montmartre nog enkele boerderijen waren en er zich bij de huidige Place de Tetre nog wijngaarden bevonden. De champignons kwamen uit de grotten vlak bij Parijs en die zijn er ook vandaag nog. De Parijse champignons zijn altijd stevig en volkomen gesloten. De smaak is, vergeleken met weidechampignons, uitgesproken zacht en fijn.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top