1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Mooi vlees bakken
Kookboek "Mooi vlees bakken"

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een vleesschotel die op het laatste moment nog 10 minuten in de oven gaat. De varkenshaas wordt ingesmeerd met de pesto met knoflook en wordt overdekt met de Mozzarella en koksroom. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In het kader van " ik kook graag met bier, en soms doe ik er wel eens wat in " leek me dit wel aardig. nu zegt de website zelf " lekkerder dan dit gaat het niet worden " en dan wordt ik altijd een beetje opstandig , want dat zeggen ze bij de firma hak ook over bonenburgers... ik moet toegeven, veel lekkerder dan dit heb ik ze idd de afgelopen tijd niet gegeten. het klinkt allemaal heel herfstig , maar de bedoeling is dat je dit gewoon op een kleffe bol knalt met een flinke klodder mayo , ik heb een lekker stokbrood gebruikt.  # het is wel allemaal heel kruidig en pittig , begin met de helft van de sambal, bouillonblokje etc, proef eerst en voeg dan naar smaak de rest toe. de jus was ook wat dun dus heb ik wat  aangedikt met maizena.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Oftewel, vrij vertaald, een stoofschotel met (veel) knoflook en peper die ik erg lekker vind. Ons Jiri ook, hij was - natuurlijk - weer de pineut om als eerste te proeven  Als je van deze 2 smaken houd, en van supermals suddervlees, weet ik zeker dat je hiervan gaat Smullen! Dit is een recept van vriend Ashley die als kok bij Gaucho's heeft gewerkt en inmiddels een eigen eetcafe heeft dat loopt als een tierelier. En terecht!   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Heerlijk spareribs van de barbecue of uit de oven om lekker van te knabbelen. Liefst maak ik deze versies. Koop dan wel voorgegaarde spareribs of koop vers bij de slager en gaar die een dag eerder zelf voor op lage temperatuur in de oven zodat ze daarna een nachtje in de marinade kunnen staan. Hoe langer ze in de marinade staan hoe lekkerder ze worden. Verse spareribs met wat olie en een snufje zout ruim 2 uur voorgaren in de oven op 125 graden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Johannes van Dam was culinair recensent van Het Parool en de autoriteit op het gebied van eten (en lekker) in Amsterdam. Heeft zijn leven gewijd aan de gastronomie en heeft een bijbel van 900 pagina's (De dikke van Dam) geschreven vol recepten en alles over lekker eten. Van Dam was de autoriteit op het gebied van kroketten, gehaktballen en broodjeszaken. Hij is in het najaar van 2013 overleden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Erik van Loo is al vele jaren chefkok van het alom bekende restaurant Parkheuvel in Rotterdam (twee Michelin sterren). Deze borrelballen van hem staan niet op de kaart, maar vinden wel gretig aftrek onder het personeel. En wij vinden ze ook lekker omdat ze pittig en mals zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

400 g rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels grove mosterd zout naar smaak 1 theelepel cayennepeper 2 kleine eieren 80 g paneermeel 3 eetlepels boter 1 pot vleesfond (380 ml) …  Lees verder »

Of het nu zomer of winter is, heerlijke malse sukadelapjes gaan er altijd in. Dit recept van Sergio Herman is echt verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Stoof gemakkelijk zelf een heerlijke lamsschouder en verwen je gasten! Benieuwd hoe Oerchef Sieberen dit heerlijke gerecht maakt? Bekijk de vlog op de Smulweb Youtube …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Smaakvolle combinatie tussen vis en vlees. De kalfssukade wordt heerlijk mals door het stoven. Benieuwd hoe oerchef Sieberen dit gerecht klaarmaakt? Bekijk zijn vlog op de Smulweb Youtube. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Ook deze komt in de herfst en winter helemaal tot zijn recht. Geen biefstuk, maar hamlappen en waarom kan dat niet dacht ik toen. Snel te maken, echt super lekker en de reepjes zijn botermals. De verrukkelijke saus met vele soorten paddenstoelen maakt het gerecht helemaal af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Parijse gestoofde varkenspoot. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Stap voor stap jachtschotel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top