1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Vis
Kookboek "Vis"

400 gram penne pasta 2 blikjes tonijn op olie 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden 2 bouillonblokjes 50 gram pijnboompitten 1 citroen 100 gram rucola sla 175 gram philadelphia 2 rode uien, in reepjes gesneden 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijngehakt zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

1 eetlepel boter om in te vetten, 250 g zalmfilet, 2 bosuitjes, 80 g Gorgonzola, 2 eetlepels droge witte wijn, peper uit de molen, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook …  Lees verder »

Dit recept is een feestje als je van zalm houdt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept heb ik gekregen van de manager van Hotel the Dhow Inn uit Zanzibar. Het is een tijdje blijven liggen want ik kon geen geschikte octopus vinden. Uiteindelijk heb ik een prachtig exemplaar gevonden zowaar wel diepvries maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het enige waar je op moet letten als je een octopus uit de diepvries gebruikt en geen verse is dat je moet controleren of deze al voorgekookt is, als dat zo is halveer je de kooktijd. De mijne was rauw dus ik kon gewoon het recept volgen.  Lekker voor erbij is Pilaurijst-uit-zanzibar- en Cassave-in-kokosnootsaus-muhogo-wa-nazi TIP: Je kunt voor dit recept ook gemengde zeevruchten gebruiken. Voor verse hanteer je dezelfde kooktijd, voor voorgekookte de kooktijd halveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Gerookte zalm met avocado limoensaus Heerlijk voorafje wat je al goed van te voren kunt klaarmaken, dus erg geschikt als je gasten krijgt. De avocado, crème fraîche en limoen maken het heerlijk fris. Het was een bestaand recept wat ik flink onderhanden heb genomen en de hoeveelheden en ingrediënten aangepast naar mijn eigen smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

100 gram hollandse garnalen 125 gram zeekraal 30 gram gedroogde tomaat 2 theelepels fijn gehakte dille 1 eetlepel oliifolie 2 eetlepels citroensap 1,2 eetlepel honing 1 teentje knoflook en wat verse peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

40 verse mosselen in de schelp. 100 ml droge witte wijn. 2 teentjes knoflook geperst. 1 laurierblad. 6 sl mayonnaise. 4 sl amandelen zonder schil licht geroosterd, fijn gehakt. 1 sl olijfolie. 2 sl peterselie fijngehakt. 1 lenteuitje ( wit + groen ) fijngehakt. zout en peper naar smaak. peterselie blaadjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een frisse salade in de vasten perode. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden. Kijk ook voor meer reacties bij: http://www.smulweb.nl/recepten/1380343/Mijn-absolute-lievelings-visschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker pittig in aluminiumfolie in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zeebaars ziet er met dat prachtige zilverkleurige vel niet alleen goed uit op je bord, het smaakt ook erg goed. Jeroen combineert het smakelijke visvlees met smakelijke groentjes, zoals ze dat enkel in de Provence kunnen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Sinds kort heeft de Appie bij mij om de hoek ook eindelijk een €schep' vrieskist voor al het lekkers aan diverse soorten garnalen, zeevruchten etc.. Vandaag heel weinig tijd om iets €fatsoenlijks' te brouwen dus werd het deze ongelofelijk smakelijke. Zo klaar, weinig ingrediënten en heeeel weinig afwas. Alleen maar plussen dus Hier het receptje, probeert t eens, spijt krijg je er zeker niet van!   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Pannetje, pannetjes, pannetjes, je ziet ze steeds vaker van die mooie kleine gietijzeren of stenen pannetjes. Ze zijn zo leuk om mee te koken en ook de presentatie is leuk. Probeer het eens uit!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top