1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Wild
Kookboek "Wild"

Basisrecept met saus naar keuze (appelsaus, rozebottel-portsaus of druivensaus) …  Lees verder »

Als groot liefhebber van wild maak ik graag hazenpeper, maar omdat (tam) konijn makkelijker verkrijgbaar is (het ligt bij ons in de supermarkt gewoon in het schap) kwam ik op het idee om deze konijnenpeper te maken. In plaats van rode wijn, die ik meestal toevoeg, heb ik hier bruin bier (Grimbergen dubbel) gebruikt. Het bleek een uitstekende combinatie te zijn. Toen ik de gegaarde konijn van de botten afhaalde bedacht ik dat ik het recept net zo goed 'pulled rabbit ' had kunnen noemen  Let wel op met het toevoegen van zout, want de spekjes en de bouillon bevatten voldoende zout zodat extra toevoegen niet nodig is. De Stoofpeertjes-met-bier-en-sinaasappel die ik met hetzelfde bier maakte, waren een perfecte combinatie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Heerlijk wild ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een bouillom met een zeer verfijnde smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gerechten van vlees,wild en gevogelde speciaal voor de Kerstdagen …  Lees verder »

Mooie gerecht met hazenbout. Door het marineren een mooie diepe smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Een heerlijk en heel mooi hoofdgerecht voor de kerst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heerlijk eendeborst gerecht. Door de peer e cht anders dan anders! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor deze kerst heb ik voor een van de hoofdgerechten gevulde kwartel gekozen. Een wild gevogelte met een verfijnde smaak. Bij dit recept wikkel je de kwartel in met spek: ontzettend feestelijk! De vulling met pruimen en de romige gorgonzolasaus maakt het gerecht helemaal af.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De saus kan een dag te voren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een stevige goulash met wild. Vol van smaken en met bijzondere ingrediënten zoals de St. Hubertus wildkruiden. Wildkruiden-st-hubertus Behalve deze vrij onbekende kruidenmelange heb ik ook een kruidenbitter in combinatie met een donker biertje gebruikt in deze wildgoulash. Allemaal heftige smaken die het erg goed doen bij de stevige wildsmaak. Even ter verduidelijking voor de mensen die nooit van St. Hubertus hebben gehoord; dit is de patroonheilige van de jacht.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lievelingsgerecht van mijn dochter. Na een wandeling langs het strand met je tenen knisperend in het rulle zand. Benieuwd hoe ik dit gerecht maak? Bekijk dan de vlog. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zodra de blaadjes van de bomen vallen vraagt mijn man om stoofperen. Hij is er dol op. Meestal kook ik de stoofperen in rode wijn of port. Soms ook met bessenjenever. Deze keer kwam ik op het idee om er eens een andere draai aan te geven, dus met witte wijn en een scheut amaretto. Ook deze stoofperen vielen heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik bereid konijnebout in deze saus, maar je kunt eigenlijk al het wild in deze saus gaarstoven. Als je niet zo dol bent op wild, ook een kippenbout is heel erg lekker in deze saus! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eend had ik nooit gegeten toen kwam ik dit recept tegen in de METRO. Het sprak me wel aan en wou het zeker 'ns gaan maken. Met oudjaaravond had ik nog niks passends gevonden. Dus werdt het de eend want je kunt ze in tamelijk wat supermarkten bevroren kopen. Zelfs bij de poelier vers bestellen. Het enige wat je meer nodig hebt is het wachten op het marineren en zo'n 2 uur in de oven. Zo is er wat tijd voor nemen eigenlijk het geheim van de geroosterde eend. Terwijl deze langzaam gaar wordtin de oven druipt het vet van het vel in het vlees waardoor de eend malser wordt en het vel krokanter. Je kunt dit gerecht ook gemakkelijk van te voren maken. Het enige wat je dan moet doen, is alleen het opwarmen ervan. Bij deze alvast iedereeen bedankt die het recept wil gaan uitproberen. Veel plezier bij het maken en alvast smakelijk eten voor dan!! Voorbereiding: zeker 6 uur in de koelkast (langer kan ook) Bereidingstijd: 2 uur en 10 minuutjes in de oven …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

* 3 eendenborstfilets voor de marinade: * 2.5 eetl zonnenbloemolie * 1 eetl sherryazijn * 1 eetl geraspte gemberwortel * 1 eetl droge sherry * 1 eetl japanse sojasaus (kikkoman) * 2 blaadjes verse laurier voor de saus: * 6 rijpe tomaten * zout * 8 dunne lenteuitjes * 1 rode spaanse peper * 3 tenen knoflook * 1 grote sjalot * 12 grote groene olijven uitgelekt * 50 gr boter * 2.5 eetl groene olijfolie * 2 eetl sherryazijn * 4 eetl droge sherry * 4 eetl rode port * 2 flinke eetl zwarte olijven uitgelekt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch
Top