1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Wild
Kookboek "Wild"

Voor het eerst aan de slag met een Dutch oven. Het recept voor de hazenpeper is een mix van verschillende recepten die ik hier en daar tegengekomen ben. Ik en mijn tafelgasten waren heel enthousiast :-) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Misschien tipje voor de kerst?! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 konijnen a 1 kg. in stukken 2 volle el. bloem zeezout en vers gemalen zwarte peper 4 el. extra vergine olijfolie 1 bosje verse rozemarijntakjes 6 teentjes knoflook, ongepeld en platgedrukt 1/2 fles witte wijn 4 ansjovisfilets handje kleine zwarte olijven met pit 3 rijpe pomodoritomaten, gehalveerd, ontpit en fijngehakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Hazenrug met stampotje van paddestoelen en andijvie met zachte mosterdsaus. Een heerlijk herfst gerecht en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke stoofpot van wildzwijnvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Basisrecept met saus naar keuze (appelsaus, rozebottel-portsaus of druivensaus) …  Lees verder »

Als groot liefhebber van wild maak ik graag hazenpeper, maar omdat (tam) konijn makkelijker verkrijgbaar is (het ligt bij ons in de supermarkt gewoon in het schap) kwam ik op het idee om deze konijnenpeper te maken. In plaats van rode wijn, die ik meestal toevoeg, heb ik hier bruin bier (Grimbergen dubbel) gebruikt. Het bleek een uitstekende combinatie te zijn. Toen ik de gegaarde konijn van de botten afhaalde bedacht ik dat ik het recept net zo goed 'pulled rabbit ' had kunnen noemen  Let wel op met het toevoegen van zout, want de spekjes en de bouillon bevatten voldoende zout zodat extra toevoegen niet nodig is. De Stoofpeertjes-met-bier-en-sinaasappel die ik met hetzelfde bier maakte, waren een perfecte combinatie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Heerlijk wild ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een bouillom met een zeer verfijnde smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gerechten van vlees,wild en gevogelde speciaal voor de Kerstdagen …  Lees verder »

Mooie gerecht met hazenbout. Door het marineren een mooie diepe smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Een heerlijk en heel mooi hoofdgerecht voor de kerst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heerlijk eendeborst gerecht. Door de peer e cht anders dan anders! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor deze kerst heb ik voor een van de hoofdgerechten gevulde kwartel gekozen. Een wild gevogelte met een verfijnde smaak. Bij dit recept wikkel je de kwartel in met spek: ontzettend feestelijk! De vulling met pruimen en de romige gorgonzolasaus maakt het gerecht helemaal af.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De saus kan een dag te voren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een stevige goulash met wild. Vol van smaken en met bijzondere ingrediënten zoals de St. Hubertus wildkruiden. Wildkruiden-st-hubertus Behalve deze vrij onbekende kruidenmelange heb ik ook een kruidenbitter in combinatie met een donker biertje gebruikt in deze wildgoulash. Allemaal heftige smaken die het erg goed doen bij de stevige wildsmaak. Even ter verduidelijking voor de mensen die nooit van St. Hubertus hebben gehoord; dit is de patroonheilige van de jacht.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top