1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Hartige taarten
Kookboek "Hartige taarten"

Potje champignons uitgelekt ½ Pakje boursin 150 Gr reepjesham 10 Pl bladerdeeg 1 Ei Oven op 220 graden …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het lijkt een hele rare combinatie van ingredienten, maar het is heerlijk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Muffins zijn bij groot en klein favoriet, maar daar kun je ook een hele smakelijke hartige variant van maken. Zoet van de paprika, met wat pit door de kaas en olijven. Stop ze eens, als variatie, in de lunchtrommel van je kind(eren) of serveer ze 's avonds bij een kom groentesoep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit is een simpele, klassieke en oh zo lekkere lente quiche die in no time klaar is. Het aspergeseizoen is weer begonnen dus dat wordt weer smullen! Deze snelle quiche is snel te maken en zo klaar. De smaken passen precies bij elkaar. Gezond, makkelijk voor door de weekse dagen en super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht. Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept. Daarom wil ik het nu ook met jullie delen. N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Hartige taart met een letterlijke twist! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Bent u ook zo`n fan van de Franse keuken? Dan vindt u hier een heerlijk recept van een echte Franse tomatentaart die zijn oorsprong vindt in het dorpje Ourdeaux, midden in Frankrijk. Met de juiste ingrediënten, zoals stevige, rijpe tomaten bij voorkeur trostomaten en een iets pittige Franse kaas kan er met dit recept bijna niets misgaan. De taart is bedoeld als voorgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht geserveerd worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een waanzinnig vrolijk gerecht voor het weekend. Eyecatcher die ook nog eens heerlijk smaakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het recept komt uit mijn overgrootmoeders kookboek uit Frankrijk. In die tijd bakte en kookte ze op een groot fornuis die op hout werd gestookt en die meteen dienst deed als kachel. Dit recept bestaat uit 2 verschillende recepten, de een de bodem de ander de vulling. Ik heb ze hier samen gevoegd. Temperaturen worden niet aangegeven maar aangeduid als zacht, middelmatig of hoog vuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Feestje? Dit borrelbrood met kaas en kruidenboter mag niet ontbreken. Het is bijzonder geschikt voor een groot gezelschap; iedereen kan er lekker van plukken. Je kunt het al een dag van tevoren klaarmaken en afgedekt in vershoudfolie bewaren in de koelkast. Als het feestgedruis van start gaat, hoef je het borrelbrood alleen nog maar in de oven te schuiven.Trouwens, dit borrelbrood smaakt ook heerlijk bij de lunch, of het avondeten op een doodgewone werkdag, of in het weekend met een kommetje soep erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Nog een lekker bladerdeeghapje. Je kunt er niet genoeg van maken. Hapt zo lekker weg. Heel goed voor te bereiden, invriezen en wanneer je ze wilt gebruiken nog even in de oven. Smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

3 el olie + extra om in te vetten 100 g mager rookspek, in blokjes 4 middelgrote uien, in ringen 1/2 knolselderij, in blokjes 8 plakjes diepvries deeg voor hartige taart (Koopmans), ontdooid 4 eieren 175 ml slagroom 200 g geraspte gruyère (Zwitserse kaas) of belegen kaas 350 g gemengde groene sla voor erbij 100 ml vinaigrette voor over de sla  …  Lees verder »

Combineer filodeeg met ricotta, geitenkaas en parmezaan voor een bijzonder lekkere kaastaart met een frisse twist van courgette en munt. Beleg de bovenkant van de taart eventueel met dunne plakken courgette voor een extra feestelijke taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een makkelijk te maken gerecht. Maak in 3 stappen zelf frittata. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top