1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek Mediteraan
Kookboek "Mediteraan"

Kip in combinatie met aubergine, tomaat en kaas en geserveerd met couscous... heerlijk zuiders. De Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine geven aan dit gerecht een Mediterraanse toets. Dit gerecht is dan ook zeer lekker met couscous of rijst. Serveer met een salade en een yoghurtdressing. De pijpajuin kun je vervangen door verse koriander of muntblaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een heerlijke Méze serveer in combinatie  met Kalamata olijven en een Tuna saláta als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Na heel veel maken en toevoegen en weglaten van ingredienten is dit mijn ALTIJDSUCCESRECEPT voor een heerlijke tapenade! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een eenvoudig en fris hoofdgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kruidige olijvenspread met gegrilde citroen is snel en makkelijk zelf te maken. Dit zelfgemaakte smeersel is heerlijk met Turks brood of geroosterde pitabroodjes.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een frisse salade in de vasten perode. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Dit chique Franse stoofgerecht maak je nu in witte wijn én lekker goedkoop! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Heerlijk als tapas, op brood, buffet, bijgerecht of zo. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit is een erg lekker en makkelijk, maar vooral ook gezond recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lolly van Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Spinazie en ei is een perfecte combinatie maar om het samen in een stamppot te verwerken had ik nog nooit eerder aan gedacht. Tot vandaag dus Ik wilde perse een stamppot maken en zo is dit recept dus ontstaan. De groene pesto en de lente uitjes maken het nog lekkerder. Het stamppotje is prima te combineren bij zowel vlees als vis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht al je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een Griekse week op een Gymnasium. Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na vele jaren nog uit mijn hoofd wist Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes. Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie. TIP:  De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks
Top