1. Home
  2. Community
  3. riakoerhuis
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zelf gemaakte tomatenketchup  is veel smakelijker dan kant-en-klaar gekochte ketchup. Te gebruiken bij het bereiden van cocktail- en slasauzen of bij hamburgers en gegrilleerd vlees …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Voor deze super lekkere soep worden de tomaten eerst in de oven geroosterd. Dit geeft de soep een hele pure en intensieve tomatensmaak. Er wordt in de soep geen bouillon gebruikt. De ingrediënten zijn (bijna) hetzelfde als in de salade caprese. De soep is ook koud lekker ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een verrukkelijk recept van Angélique Schmeinck (programma `Impress Your Friends`). Toen ik dit zag liep het water mij in de mond. Ik wilde het beslist maken en was heel benieuwd naar de smaak. Ik dacht dat het leuk zou zijn als afsluiting van een dinertje voor vrienden en/of familie. Helaas klopten de ingrediënten bij het recept niet helemaal. Ik heb dit recept door twee gedeeld omdat het een proef was en ben blij dat ik dit gedaan heb. De ingrediënten staan hier zoals in het originele recept omschreven. Kijk verder even bij mijn serveertips voor opmerkingen over dit recept. Wij hebben geweldig genoten want de smaak was heerlijk. Ik ben wel blij dat ik een proef heb gemaakt want dit zal ik zeer zeker aan mijn vrienden/familie willen serveren. Wat ik veranderd heb (of denk dat het de volgende keer voldoende of handig is) heb ik tussen haakjes gezet. Lees ook even de opmerkingen van mij bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De deegbodem van deze taart is gemaakt van pasta frolla, en heel anders dan zoet deeg; hij is kruimelig en smelt in de mond. De taart kan eventueel gedoctoreerd worden met ganachekrullen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke zoetzure kip met perziken voor wie (net als ik) geen ananas blieft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

* Tagliatelle (spelt pasta voor glutenvrij) * Kipfilet 350 - 400 gram * Bladspinazie (diepvriespakje) * 8 zongedroogde tomaatjes * Pijnboompitjes * Philadelphia (naturel) * Witte wijn (droog/zoet) * Olijfolie * ev. Room (saus wat dunner te maken) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker voor lunch of als weekend hap met salade Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een zeer vrije variant op de Zwitserse Rösti …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans
Top