500 gr baby-octopus, schoongeboend
1 el plantaardige olie
2 el limoen- of citroensap
1 el vissaus
2 tl suiker
2 tl zeer fijn gehakte knoflook
1 el zeer fijn geraspte gember
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 grote, verse rode chilipeper, in dunne ringen
5 gr verse munt, gewassen en uitgelekt …
Lees verder »
Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb! …
Lees verder »
Deze hartige groene couscoustaart ligt ergens tussen de Franse quiche en de Amerikaanse meatloaf. Hij is erg mooi, lekker en verbluffend makkelijk om te maken. …
Lees verder »
Quesadilla?s zijn grote bloemtortilla?s gevuld met bijvoorbeeld kaas, opgevouwen en gegrild in de oven of pan. De authentieke quesadilla?s worden gemaakt door rauwe tortilla?s te beleggen met kaas, paddestoelen of aardappels met pittige worst. …
Lees verder »
Dit gerecht is supersnel te bereiden met gesneden plakjes kipfilet (vleeswaar). Heeft u toevallig een restje gare kip dan kan dat natuurlijk ook. Eigenlijk worden quesadillas gemaakt door een tortilla te bestrooien met alle ingredienten en dan af te dekken met een tweede tortilla, deze goed aandrukken en dan de dubbele tortilla te bakken in een koekenpan. Door de tortilla`s dubbel te vouwen blijft de vulling er beter in en passen ze bovendien beter in de contactgrill waardoor ze ook nog een mooi streepjes patroon krijgen. Peppadews zijn kleine pikante pepers. Ze zijn in potjes te koop. Ze worden vaak gevuld met feta, room- of geitenkaas. Ze hebben het uiterlijk van een paprika en de grootte van een kerstomaat. …
Lees verder »
Dit is een verfrissend koud voorgerecht, dat ook zeer geschikt is als lunch. Het rijstpapier dat hiervoor nodig is, kunt u vinden bij Chinese supermarkten. …
Lees verder »
8 lente-uitjes, 250gr champignons, 1 rode en 1 groene paprika, 2 grote wortelen, 4 el sesamolie, 2 tenen look, 4 el zwarte bonensaus, 6 el warm water, 250 gr tauge, pezo …
Lees verder »