1. Home
  2. Community
  3. rhune
  4. Kookboek Indonesisch
Kookboek "Indonesisch"

600-700 magere runderlappen 4-5 sjalotten 4 tenen knoflook 1 el sambal oelek 7-8 gedroogde rawit 1 tl goela dwaja 150 ml water 3 el etjap 1 el azijn 3 el olie  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

250 gram verse haricots verts (of sperziebonen of gesneden snijbonen) 3 sjalotten 4 tenen knoflook 2-3 theelepels sambal 1/2 tl sereh 1 tl laos 1 tl goela dwaja 1 tl trassi 1 tl tamarindepasta 100 ml kokosmelk  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

400 gr hamlappen 5 sjalotten 4 tenen knoflook 1/2 tl ketoembar 4 tl kemiripasta (of 4 noten) 1 1/2 tl laos 2 el sambal oelek 1/2 tl djinten 1 tl sereh 1 tl trassi 2 djeroek peroet 2 el goela djawa sap van 1 limoen 200 ml water 200 ml santen 2 el ketjap manis 4 eetl olie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

1 ui 3 tenen knoflook 1 el sambal 1 dl ketjap manis 1/2 dl water 1 el rijstazijn 1 el goela dwaja 3 blaadjes djeroek peroet 1 el olie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

400-500 gram kippedijenvlees (zonder bot) 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 3-4 el sambal 1 el ketjap manis 1 tl gula djawa sap van een halve limoen 1/2 tl zout 100 ml kippenbouillon 1 1/2 el olie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

ongeveer 800 gram magere runderlappen 4 uien 4 tenen knoflook (of 2 tl poeder) 1 1/2 tl djahé 1/2 tl nootmuskaat 1/2 tl gemalen kruidnagels 1 tl sambal oelek 1 tl tamarindepasta 3 - 4 el ketjap manis 2 tomaten (of 1 blik tomatenblokjes) 4 dl water  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

400 gram hamlappen 1/2 tl gemberpoeder 1 tl knoflookpoeder 4 el ketjap manis half kopje water 1/2 eetlepel rijstazijn 2 el olie zwarte peper evt. zout  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

400 gram kipfilet 2 eetlepels gemberpoeder 2 eetlepels korianderpoeder 2 eetlepels zoete ketjap 1 eetlepel sambal 4 tenen knoflook 25 gram honing 2 eetlepels olie  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

300 gram rundergehakt 6 el. paneermeel 1 ei 1 fijngesneden ui 1 tl. knoflookpoeder 1 tl. djahe 1/2 tl. laos 1/2 tl. serehpoeder 1 tl. sambal oelek 1 1/2 el. ketjap 1/2 el. mosterd arachideolie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

350 gram hamlappen 1 1/2 tl djahé 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1/2 tl laos 2 + 1 el ketjap manis peper 2 tl limoensap, 2 eetlepels arachideolie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top