1. Home
  2. Community
  3. rennelies
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

De echte sudderlapjes zoals oma ze vroeger maakte. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het is een bewerkelijk gerecht, dat geef ik toe, maar man, man, man, wat is dit lekker!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Vereenvoudigde versie maar heel erg lekker, zelfs doorgewinterde roti liefhebbers vinden deze variant heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is een "echt Frans "gerecht, dat heerlijk is geserveerd in een diep bord, waarna je met stokbroodin de saus kunt dopen maar ook met aardappelpuree, rode kool en appelmoes is het een heerlijk feest! Je kunt de ingredienten makkelijk aanpassen en wat over is kun je invriezen.Als je dit een dag van te voren maakt smaakt het nog lekkerder en als je dan bezoek krijgt hoef je tenminste niet de hele tijd in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

1 liter water 2 bouillonblokjes 1/2 fijngesneden prei 2 takjes peterselie 2 takjes selderie 2 fijngesnipperde uien 2 uitgeperste teentjes knoflook klontje boter 1 kilo kaas snufje peper 1 el. maizena …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een zonnige, feestelijk kaasfondue die ook tijdens vakanties gegeten kan worden. Gebruik ervoor liefst mousserende witte wijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Heerlijk op een herfstachtige- of winter avond maar ook niet verkeerd in de lente. Lekkere kaasfondue eindeloos te varieren met buitenlandse kazen (lichter op de maag doordat er melk in zit). …  Lees verder »

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Maaltijdsoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

250 gr gekookte kipfilet2 perziken1/2 rode paprika1 sjalotje 1/2 citroengemberpoeder1/2 dl mayonaise1 selderijstengel mosterdpoederpaprikapoeder2 eetl geklopte slagroom, ongezoet zoutpeper …  Lees verder »

Ik vind dit altijd een genot om te maken,alleen die heerlijke geur al die zich verspreid door je huis.Dat is toch een ouderwets vertrouwd gevoel!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker zacht vlees in een pittige saus, een eenpansgerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

1 rode handappel, gewassen 1 groene handapel,gewassen 2 el. citroensap 1/2 honingmeloen, zaad en schil verwijderd 150 g. fromage frais 1 el. tomatenpuree paar druppels tabasco 50 g. lollo rosso-slablaadjes 250 g. gepelde grote garnalen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

60 gr. gerookte zalm - 12 kleine blaadjes witlof - 3 el olijfolie - 1 el citroensap (vers) - witte peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

24 grote rauwe mosselen- 1 teentje knoflook en 24 plakjes ham. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

- 2 grote rode paprika?s - 4 eetlepel olijfolie - ? citroen - 150 gram zachte geitenkaas - 2 takjes verse oregano - peper - cocktailprikkers …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan
Top