1. Home
  2. Community
  3. renate999
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Lángos is een populaire Hongaarse snack. Ze worden in Hongarije vaak in een kraampje verkocht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Hongaars

Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals je die in Andalusië kunt verwachten.  De ras el hanout en harissa zijn typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het tot een overheerlijke soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Een fijne frisse zomer stamppot die snel en makkelijk is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

150 g lamsgehakt 350 g rundergehakt 2 tenen knoflook 1 ei 50 g boter 3 uien 1/2 vleesbouillontablet 1 pakje gepureerde tomaten (1/2 l) 1 blikje tomatenpuree 300 g nieuwe aardappelen 1 rode en 1 groene paprika 200 g doperwten (diepvries) zure room nootmuskaat paneermeel 1 1/2 el paprikapoeder mespuntje cayennepoeder 1 laurierblaadje 1/2 tl tijm 1/2 tl karwijzaadjes …  Lees verder »

Een lekker, makkelijk en goedkoop gerecht. Ook eventueel te bereiden met spitskool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze dipsaus past goed bij geblancheerde bloemkool- of broccoliroosjes, maar gedipt door een stuk brood smaakt ie ook prima. Legio mogelijkheden, gewoon proberen! …  Lees verder »

Dit blijft toch mijn lekkerste spitskool, al zo'n 30 jaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Heel origineel is het niet meer, maar dat maakt het er niet minder lekkerder op: carrot cake met roomkaas-botercrème …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept komt uit Comfort Food van Jamie Oliver.  Jamie: 'Bijna iedereen houdt van een goede lasagne, maar dit is wel een heel bijzondere versie, al zeg ik het zelf. De verschillende fases, zoals het maken van de pasta, het roosteren van de eend en het plukken van het vlees voor de ragout, zijn allemaal even leuk en gemakkelijk. Dit gerecht gaat gegarandeerd dierbare herinneringen opleveren.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus Lees hier ook de book review en meer recepten uit dit boek! http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review …  Lees verder »

Jamie Oliver geeft je zijn verzameling lekkerste en leukste gerechten in zijn nieuwe book 'Comfort Food'. Dit is er één van!  Jamie: 'Deze prachtige taart is gewoon gruwelijk lekker - maak hem en je weet het. Laagjes luchtige cake met een zalige mix van banaan en ananas, krokant pecanstrooisel en een lik weergaloze cream cheese-icing met limoen - kan het beter? Voor feestelijke gelegenheden, om je geliefde te verwennen of voor momenten dat je gewoon behoefte hebt aan lekkere taart; deze hummingbirdtaart, die zijn naam dankt aan de wereldberoemde Hummingbird Bakery uit Londen, is altijd raak.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus …  Lees verder »

400 g droge spaghetti 500 ml slagroom 4 grote (liefst scharrel- of biologische) eieren 100 g geraspte rijpe cheddarkaas of extra belegen kaas 100 g gemengde kaas, zoals brie, stilton of geitenkaas, in grove blokjes 2 grote handen vol spinazie, grof gehakt 1 verse rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt 140 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, grof gehakt klont boter paar takjes verse salie, blaadjes geplukt olijfolie evt. groene salade, voor erbij …  Lees verder »

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

4 plakjes korst- of bladerdeeg Voor de vulling: 225 gr kwark 125 gr witte basterdsuiker 1 mespuntje zout 5 gesplitste eieren 30 gr maizena 2 eetlepels cognac …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Negen Juwelen Chutney …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

6 eetlepels boter 2 grote gehakte uien 500 gr lamsgehakt versgemalen zwarte peper 1 theelepel kurkuma 5 geblancheerde, ontvelde en gepureerde tomaatjes ± 11/2 dl vleesbouillon 8 eetlepels gele spliterwten 3 eetlepels citroensap 11/2 theelepel zout mespuntje saffraan (of koenjit) 40 gr gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iraans

250 g pure chocolade 4 eieren 125 g suiker 200 g kastanjepuree (blik a 440 g) 2 eierdooiers 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 eetlepel cognac of vieux 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een van mijn favoriete basisgerechten: zo simpel maar zo lekker, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gebraden lamsvlees of kip, of als basis voor een lekkere salade. …  Lees verder »

Top