1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Kip en gevogelte
Kookboek "Kip en gevogelte"

Deze Indische kippendij is wel heel snel gemaakt en de ingredënten heb je vast in huis. Kippendij in hapklare stukjes bakken. Ui, knoflook en rode peper meebakken. Ketjap, bruine suiker en citroen erbij. Lekker laten sudderen en dan smullen maar. De volgende dag is de kip nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit recept is een mengeling van een paar andere recepten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het met gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat pittig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Insalata Caprese is een zeer bekend traditioneel Italiaans gerecht. Maar met deze simpele ingrediënten kun je nog zoveel meer. De authentieke salade is al vaker inspiratie geweest voor een aantal van mijn recepten zoals je bij deze recepten bijvoorbeeld kunt zien: recepten/wilmiewillemse/caprese   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Dit eenvoudig, romig en zeer smakelijk kipfileetje durf ik iedereen voor te zetten. Ik serveerde het met pasta, zodat de lekkere saus fijn tussen alle "pennetjes " kon door sijpelen. Snel en eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit recept is ontstaan vanwege een flinke portie snijbonen die ik overhad. Samen met produkten die ik nog in de kast en de vriezer had werd het een heerlijk pittig gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Het heerlijke aan de herfst vind ik dat de oven weer aan gaat. Het hele huis dat dan naar zo'n heerlijk geurende ovenschotel ruikt, dat heb je in de zomer niet en ik kom er pas achter dat ik het gemist heb nu de oven weer overuren maakt. Ik heb weer eens een combinatie van kip/kerrie gebruikt want dat is toch wel een "gouden" combi. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Deze kippenbouten worden eerst minimum 1 uur gemarineerd in honing, sinaasappel en sojasaus alvorens ze worden gebakken ! Zo ontstaat  een heerlijk knapperig gekaramelliseerd korstje. Zalig!  In Spanje geven ze dit ook als tapa op een tapabuffet  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Snijboontjes zijn in de maand augustus nog steeds volop in het seizoen. Ze zijn  gezond en bevatten bovendien veel vitamine K. Deze laatste zorgt ervoor, dat de stolling van het bloed goed verloopt en het speelt een rol bij de opname van calcium in de botten, zodat ze sterk blijven. Reden te meer dus om deze gezonde groentjes en zeker in combinatie met de heerlijke smaakvolle kip nog eens een keer op tafel te toveren. Een zó eenvoudig gerecht en zó smakelijk ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 1/2 kilo kip,1 bolletje knoflook,5 eetl olijfolie,zout,zwarte peper,1 theelepel paprikapoeder,1/4 liter droge witte wijn,2laurierblaadjes,30gr peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Het is gemakkelijk om met heel weinig ingrediënten een Italiaanse twist te geven aan een recept. Met mozzerella, tomaat en basilicum maak je deze heerlijk gevulde kippendijen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Goulash van kip in plaats van vlees , super lekker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een broodje hete kip, je kan mij er voor wakker maken! Kip met saus die lekker pittig, zoet en zout is en dan het liefst met zoet zuur van komkommer en rode ui, heerlijk! Dit is mijn recept voor zo'n goddelijk broodje. Dit is mijn eigen invulling met ingredienten die ik lekker vind, wees niet bang om te experimenteren!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze kwam ik tegen op Season with love.nl en het water liep direct in m'n mondje... En m'n ogen hebben me niet bedrogen, want het was echt Smullen: de zachte, heerlijke kipdraadjes in een knapperige tacoschelp. Yum!  Ik heb het recept ietsje aangepast, maar minimaal voor mijn doen.... De foto komt van de site. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Met champignons en kruidenboter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld
Top