1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Kip en gevogelte
Kookboek "Kip en gevogelte"

Het heerlijke aan de herfst vind ik dat de oven weer aan gaat. Het hele huis dat dan naar zo'n heerlijk geurende ovenschotel ruikt, dat heb je in de zomer niet en ik kom er pas achter dat ik het gemist heb nu de oven weer overuren maakt. Ik heb weer eens een combinatie van kip/kerrie gebruikt want dat is toch wel een "gouden" combi. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Deze kippenbouten worden eerst minimum 1 uur gemarineerd in honing, sinaasappel en sojasaus alvorens ze worden gebakken ! Zo ontstaat  een heerlijk knapperig gekaramelliseerd korstje. Zalig!  In Spanje geven ze dit ook als tapa op een tapabuffet  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Snijboontjes zijn in de maand augustus nog steeds volop in het seizoen. Ze zijn  gezond en bevatten bovendien veel vitamine K. Deze laatste zorgt ervoor, dat de stolling van het bloed goed verloopt en het speelt een rol bij de opname van calcium in de botten, zodat ze sterk blijven. Reden te meer dus om deze gezonde groentjes en zeker in combinatie met de heerlijke smaakvolle kip nog eens een keer op tafel te toveren. Een zó eenvoudig gerecht en zó smakelijk ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 1/2 kilo kip,1 bolletje knoflook,5 eetl olijfolie,zout,zwarte peper,1 theelepel paprikapoeder,1/4 liter droge witte wijn,2laurierblaadjes,30gr peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Het is gemakkelijk om met heel weinig ingrediënten een Italiaanse twist te geven aan een recept. Met mozzerella, tomaat en basilicum maak je deze heerlijk gevulde kippendijen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Goulash van kip in plaats van vlees , super lekker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een broodje hete kip, je kan mij er voor wakker maken! Kip met saus die lekker pittig, zoet en zout is en dan het liefst met zoet zuur van komkommer en rode ui, heerlijk! Dit is mijn recept voor zo'n goddelijk broodje. Dit is mijn eigen invulling met ingredienten die ik lekker vind, wees niet bang om te experimenteren!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze kwam ik tegen op Season with love.nl en het water liep direct in m'n mondje... En m'n ogen hebben me niet bedrogen, want het was echt Smullen: de zachte, heerlijke kipdraadjes in een knapperige tacoschelp. Yum!  Ik heb het recept ietsje aangepast, maar minimaal voor mijn doen.... De foto komt van de site. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Met champignons en kruidenboter …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Eenvoudig te maken en lekker met een  frissesalade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Smaakvolle curry van kip die bovendien heel makkelijk te maken is en snel op tafel staat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Deze Griekse pasta kritharaki (in het Italiaans bekend als orzo of rissoni) ziet eruit als rijst maar is toch echt wel een pastasoort. Je kunt de pasta  het beste in de ovenschaal garen in het vocht van de saus. De saus maak je wel van te voren gewoon op het fornuis. De laatste 10 minuten doe je de geraspte feta en een paar takjes tijm erover. Dit is misschien geen originele authentieke versie maar zeker net zo lekker en de moeite van het proberen waard N.B.: Bij gebrek aan de originele pasta kun je ook bv. elleboogjes of andere (korte) pasta gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Aloha is een woord uit Hawaï. De groet kan liefde, compassie, toeneiging , vrede en dank uitdrukken. Laten we het maar hebben dan over liefde voor een gerecht met kippendij, paprika , prei en sappige ananas. Dit gerecht staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel en is  bij kinderen zeer geliefd. Aangezien ik Hawaï niet uit de landenlijst kan selecteren en het de 50ste en kleinste staat van Amerika betreft , is Amerika geselecteerd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan, aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook "vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund, maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming "Vergeten Kip"  dat is de kippendij. Nu is dit mals stukje kip gelukkig overal verkrijgbaar.  Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Tomaat , mozzarella en pesto is een gouden trio. In combinatie met kipfilet wordt dit een feestje op je bord. Serveer met pasta en een groente naar keuze. https://www.projectgezond.nl/kipfilet-uit-de-oven-met-mozzarella-tomaat-en-pesto/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gevonden op internet en aangast naar mijn smaak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top