1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels "

Älplermagronen, ook wel Alpenmacaroni is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthardtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbeiders die destijds aan de tunnel werkten. Bij de lokale inwoners won pasta al snel aan populariteit, vanwege het lichte gewicht en de hoge voedingswaarde. De pasta werd aangevuld met aardappels, gekruid met uien en verfijnd met spekblokjes, room en kaas. Met die combinatie vormt Älplermagronen een stevige maaltijd die eenvoudig kan worden bereid. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Zin in een lekkere en goedgevulde maaltijd? Deze overheerlijke, romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm staat zo op tafel en is erg makkelijk te maken! Maak de ovenschotel af met geraspte Parmezaanse kaas die smelt in de oven, daar blijf je van eten. Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je weinig tijd hebt maak je snel een ovenschotel  met koelverse tortellini. De tortellini hoef je in dit recept niet meer voor te koken, maar komt samen met een snel gemaakt saus, direct in de ovenschaal. Geraspte kaas erover en schaal in de oven. In de tijd dat de schaal in de oven staat maak je een lekkere salade en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Aubergineschotel is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze ovenschotel zit boordevol groenten. Bij deze variant voegen we zoete aardappelblokjes toe voor een extra voedzame, glutenvrije ovenschotel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Met koud weer buiten is het heerlijk om een ovenschotel op tafel te zetten. Deze ovenschotel met rodekool en gehakt bijvoorbeeld. Erg lekekr door de appeltjes, prei en de knapperige kaaskorst.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ken je hete bliksem? Mijn oma maakte dat vroeger altijd voor ons. Het is een ovenschotel met gehakt, verse appelmoes en aardappelpurree. Simpeler kan niet, maar ik heb het altijd een briljant gerecht gevonden. De smaken passen perfect bij elkaar. Om hete bliksem iets extra's te geven. Heb ik rode kool toegevoegd. Dat maakt deze ovenschotel een rode kool ovenschotel. Maar je zou dus ook kunnen zeggen dat het hete bliksem met rode kool is. De ketchup en de worcestersauce bij het gehakt heb ik van mijn moeder geleerd, dat maakt het gehakt smaakvol en een beetje smeuïg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijke ovenschotel van witte bonen, Italiaanse roerbakgroenten, tomatenblokjes, eieren en geraspte kaas. Snel klaar en goed voor te bereiden om later - valk voor het eten - in de oven te zetten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is echt heel lekker die Mediterrane geroosterde groente uit de oven. Precies zoals ik ze kreeg vroeger op vakantie aan de Franse of Italiaanse Rivièra. Eet hier vis bij zoals gestoofde Zeebaars, Kabeljauw of Roodbaardfilet uit de oven. Of haal bij de visboer wat verse Dorades. Wat zout, peper, citroensap en peterselie op de vis, olijfolie erop, inpakken in aluminiumfolie en 12-15 minuten laten meegaren in de oven. Dit zijn feestmaaltijden om je vingers bij af te likken en het is allemaal vers en hartstikke gezond. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

4 grote aardappelen (2 eetl. olijfolie) 100 g magere gerookte spekblokjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 theel. mosterd 2 eetl. volle yoghurt (Melkan) 1 eetl. gehakte bieslook zout en versgemalen peper 50 g geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Altijd op zoek naar recepten die door onze pubers goed gegeten worden. Dit is er één!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een smaakvol en kleurrijk wonder uit de oven! Mega simpel en veelzijdig recept. Een gezond eenpansgerecht vol met proteïne (kip), gezonde vetten (olijfolie en noten) en koolhydraten (zoete aardappel, groenten en gedroogd fruit). Ik houd er soms van om het juist simpel te houden. Deze kip met groenten uit de oven is smaakvol en ook nog eens snel gemaakt voor bijvoorbeeld een door-de-weekse maaltijd. Dit kan maar zo eens een favoriet worden voor jou en je gezin en/of vrienden. Wanneer je cranberries i.p.v. rozijnen gebruikt, kijk of die gezoet zijn met appelsap i.p.v. suiker. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn, als je maar de juist ingrediënten gebruikt.  Deze versie van witlof met ham en kaas is daar een duidelijk voorbeeld van. Het is zelfs zo lekker dat je dit prima met een dineetje of met kerst op tafel kunt zetten en het is zo simpel te maken dat echt iedereen het kan maken.  Je hoeft hier echt geen keukenprinses voor te zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had wat rundvlees over van een vorige dag en een halve (van een grote) rodekool. Daardoor kwam ik op het idee of hiermee een lekkere jachtschotel te maken (jachtschotels maak je meestal van vlees van de jacht, maar met rundvlees ook heerlijk). Lekker met wat zachtzure appels als tussenlaag. We hebben hiervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pittige ovenschotel met aardappels …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Het is een gemakkelijk te maken gerecht en smaakt prima tijdens een Netflix serie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan
Top