1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels "

 Weer eens een heerlijk vrijdag visje uit de oven. Lekker eten, goed voor te bereiden , slechts een half uurtje in de oven en een opgeruimde keuken. Wat wil je dan nog meer op een gewone vrijdag ? Ja, een Covid 19 vrije wereld, maar ( Veer mòtte alleney nog aevekes oppe tenj biete ) dat stond op een kaart die elke inwoner van onze stad van de gemeente deze week in de brievenbus vond. Een welgemeend hart onder de riem Deze heerlijke schotel is ideaal als je gasten hebt. Je schuift de schotel in de oven, die het gerecht goudbruin en gaar tovert en ondertussen heb jezelf de tijd om met je gasten alvast dat heerlijke glaasje wijn te proeven dat zo dadelijk bij de schotel geserveerd wordt. Helaas kan dat nu ff niet en hebben we met z'n tweetjes er heerlijk van gesmuld inclusief dat glaasje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Nog op zoek naar de perfecte vegetarische variant voor macaroni? Dit veggie alternatief is niet alleen smeuïg, maar ook een smaakbommetje vol kaas. De vegetarische worstjes maken het gerecht helemaal af! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Het weer is aan het veranderen en de zon schijnt volop maar het is toch nog behoorlijk koud. Een ovenschotel met een Mediterraans tintje is dat een prima compromis TIP: Als je hier nog (zoete)aardappelen aan toevoegt, kun je het brood eventueel weglaten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Ovenschotel met aubergine en tartaar …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Snel (weinig voorbereiding), lekker en makkelijke manier om aardappels te maken. Kan natuurlijk ook zonder knoflook! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Amerikaanse macaroni and cheese, maar dan wel een versie die ver van de oranje poeder-uit-een-pakje van Kraft staat. Met echte kaas, smaakvol, romig met een knapperig gebakken bovenlaagje en helemaal niet goed voor je lijn. Je bent gewaarschuwd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Het heerlijke aan de herfst vind ik dat de oven weer aan gaat. Het hele huis dat dan naar zo'n heerlijk geurende ovenschotel ruikt, dat heb je in de zomer niet en ik kom er pas achter dat ik het gemist heb nu de oven weer overuren maakt. Ik heb weer eens een combinatie van kip/kerrie gebruikt want dat is toch wel een "gouden" combi. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Laat de herfst maar komen. Met deze heerlijk Mexicaanse schotel kun je er weer goed tegen. Als het buiten druilerig is dan krijg ik weer trek in dit soort verwarmende gerechten. Zoals je op de foto kunt zien heb ik er tortillachips en zure room bij geserveerd. Ik vind dit zelf namelijk een goed alternatief voor Nachos. Ik hou persoonlijk nogal van goed gevulde en bedekte Nachos oftewel "loaded Nachos" . Maar dat valt dan soms een beetje nat uit (Sloppy Nachos) zodat de ondergelegen chips wat klef worden. Daarom heb ik deze variant bedacht waarbij je met je tortillachips het spul op kunt scheppen zodat de chips lekker crunchy blijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Mijn vriendin en ik houden van vegetarisch eten. De uitdaging is meerdere smaken te creëren in een gerecht en ook voor een voldoende verzadigd gevoel te zorgen. Ik ga die uitdaging graag aan, door bijvoorbeeld een combinatie te maken van een aantal bewezen succesvolle recepten. Een twist hier en daar en soms ook gewoon wat proberen om te zien of het bevalt.  Vanuit zo'n 'creatief moment' (voor zover je mij creatief mag noemen) werd dit recept geboren. Enerzijds het romige van de saus waarin de broccoli zich bevindt, anderzijds de bite van zowel de broccoli als ook de vegetarische spekreepjes bovenop. Daarnaast kan je bij de aardappel zelf kiezen voor een variant met schijfjes (zoals wij doen) of een stamppot (als je meer van smeuïg houdt). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

En dan wil je deze ovenschotel maken en heb je alle ingrediënten voorhanden Kom je dan helaas bij het nawegen van de courgette ( waarvan je dacht nog voldoende te hebben erachter, dat het veel te weinig is). Naar de supermarkt voor alleen een courgette was geen optie , zeker nu niet tijdens de corona crisis. Creatief een oplossing zoeken . De duik in de koelkast leverde nog een mooi stuk gele paprika en een halve rode ui op. Zo aten we toch nog voldoende groente en dat resulteerde in een heel smakelijke, wel eenvoudige ovenschotel met spaghetti. En wil je het recept van Project Gezond bekijken dan kun je dat https://www.projectgezond.nl/courgette-ovenschotel/  hier doen. Een schotel om meer groente restjes in te verwerken. lijkt mij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke pasta uit de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Älplermagronen, ook wel Alpenmacaroni is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthardtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbeiders die destijds aan de tunnel werkten. Bij de lokale inwoners won pasta al snel aan populariteit, vanwege het lichte gewicht en de hoge voedingswaarde. De pasta werd aangevuld met aardappels, gekruid met uien en verfijnd met spekblokjes, room en kaas. Met die combinatie vormt Älplermagronen een stevige maaltijd die eenvoudig kan worden bereid. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Zin in een lekkere en goedgevulde maaltijd? Deze overheerlijke, romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm staat zo op tafel en is erg makkelijk te maken! Maak de ovenschotel af met geraspte Parmezaanse kaas die smelt in de oven, daar blijf je van eten. Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je weinig tijd hebt maak je snel een ovenschotel  met koelverse tortellini. De tortellini hoef je in dit recept niet meer voor te koken, maar komt samen met een snel gemaakt saus, direct in de ovenschaal. Geraspte kaas erover en schaal in de oven. In de tijd dat de schaal in de oven staat maak je een lekkere salade en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld
Top