1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels "

Het heerlijke aan de herfst vind ik dat de oven weer aan gaat. Het hele huis dat dan naar zo'n heerlijk geurende ovenschotel ruikt, dat heb je in de zomer niet en ik kom er pas achter dat ik het gemist heb nu de oven weer overuren maakt. Ik heb weer eens een combinatie van kip/kerrie gebruikt want dat is toch wel een "gouden" combi. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Laat de herfst maar komen. Met deze heerlijk Mexicaanse schotel kun je er weer goed tegen. Als het buiten druilerig is dan krijg ik weer trek in dit soort verwarmende gerechten. Zoals je op de foto kunt zien heb ik er tortillachips en zure room bij geserveerd. Ik vind dit zelf namelijk een goed alternatief voor Nachos. Ik hou persoonlijk nogal van goed gevulde en bedekte Nachos oftewel "loaded Nachos" . Maar dat valt dan soms een beetje nat uit (Sloppy Nachos) zodat de ondergelegen chips wat klef worden. Daarom heb ik deze variant bedacht waarbij je met je tortillachips het spul op kunt scheppen zodat de chips lekker crunchy blijft. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Mijn vriendin en ik houden van vegetarisch eten. De uitdaging is meerdere smaken te creëren in een gerecht en ook voor een voldoende verzadigd gevoel te zorgen. Ik ga die uitdaging graag aan, door bijvoorbeeld een combinatie te maken van een aantal bewezen succesvolle recepten. Een twist hier en daar en soms ook gewoon wat proberen om te zien of het bevalt.  Vanuit zo'n 'creatief moment' (voor zover je mij creatief mag noemen) werd dit recept geboren. Enerzijds het romige van de saus waarin de broccoli zich bevindt, anderzijds de bite van zowel de broccoli als ook de vegetarische spekreepjes bovenop. Daarnaast kan je bij de aardappel zelf kiezen voor een variant met schijfjes (zoals wij doen) of een stamppot (als je meer van smeuïg houdt). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

En dan wil je deze ovenschotel maken en heb je alle ingrediënten voorhanden Kom je dan helaas bij het nawegen van de courgette ( waarvan je dacht nog voldoende te hebben erachter, dat het veel te weinig is). Naar de supermarkt voor alleen een courgette was geen optie , zeker nu niet tijdens de corona crisis. Creatief een oplossing zoeken . De duik in de koelkast leverde nog een mooi stuk gele paprika en een halve rode ui op. Zo aten we toch nog voldoende groente en dat resulteerde in een heel smakelijke, wel eenvoudige ovenschotel met spaghetti. En wil je het recept van Project Gezond bekijken dan kun je dat https://www.projectgezond.nl/courgette-ovenschotel/  hier doen. Een schotel om meer groente restjes in te verwerken. lijkt mij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Älplermagronen, ook wel Alpenmacaroni is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthardtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbeiders die destijds aan de tunnel werkten. Bij de lokale inwoners won pasta al snel aan populariteit, vanwege het lichte gewicht en de hoge voedingswaarde. De pasta werd aangevuld met aardappels, gekruid met uien en verfijnd met spekblokjes, room en kaas. Met die combinatie vormt Älplermagronen een stevige maaltijd die eenvoudig kan worden bereid. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Zin in een lekkere en goedgevulde maaltijd? Deze overheerlijke, romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm staat zo op tafel en is erg makkelijk te maken! Maak de ovenschotel af met geraspte Parmezaanse kaas die smelt in de oven, daar blijf je van eten. Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je weinig tijd hebt maak je snel een ovenschotel  met koelverse tortellini. De tortellini hoef je in dit recept niet meer voor te koken, maar komt samen met een snel gemaakt saus, direct in de ovenschaal. Geraspte kaas erover en schaal in de oven. In de tijd dat de schaal in de oven staat maak je een lekkere salade en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Aubergineschotel is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze ovenschotel zit boordevol groenten. Bij deze variant voegen we zoete aardappelblokjes toe voor een extra voedzame, glutenvrije ovenschotel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Met koud weer buiten is het heerlijk om een ovenschotel op tafel te zetten. Deze ovenschotel met rodekool en gehakt bijvoorbeeld. Erg lekekr door de appeltjes, prei en de knapperige kaaskorst.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ken je hete bliksem? Mijn oma maakte dat vroeger altijd voor ons. Het is een ovenschotel met gehakt, verse appelmoes en aardappelpurree. Simpeler kan niet, maar ik heb het altijd een briljant gerecht gevonden. De smaken passen perfect bij elkaar. Om hete bliksem iets extra's te geven. Heb ik rode kool toegevoegd. Dat maakt deze ovenschotel een rode kool ovenschotel. Maar je zou dus ook kunnen zeggen dat het hete bliksem met rode kool is. De ketchup en de worcestersauce bij het gehakt heb ik van mijn moeder geleerd, dat maakt het gehakt smaakvol en een beetje smeuïg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijke ovenschotel van witte bonen, Italiaanse roerbakgroenten, tomatenblokjes, eieren en geraspte kaas. Snel klaar en goed voor te bereiden om later - valk voor het eten - in de oven te zetten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top