1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Italiaans
Kookboek "Italiaans"

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

La frittata di pasta is een stevige en smakelijke omelette die, waarbij je overblijfselen gekookte pasta makkelijk kunt recyclen. Ideaal als voorgerecht of aperitief (in kleine blokjes) maar ook heerlijk als hoofdmaaltijd wanneer je wat later thuis komt en geconfronteerd wordt met een lege koelkast. Ik geef je het recept zoals ik hem zelf erg lekker vind, maar natuurlijk kunnen alle ingredienten veranderd en aangepast worden aan je eigen smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pasta pesto met kip is misschien wel een van de populairste gerechten voor een doordeweekse avond. En dat is niet voor niets. Dit pasta gerecht is snel, makkelijk te maken en iedereen is er dol op! Wil je het liever vegetarisch maken? Laat dan de gebakken kip achterwege.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke romige pasta die altijd smaakt en snel op tafel staat. In tegenstelling tot de Italianen waar de pasta's als voorgerecht gegeten worden en juist minimaal qua ingrediënten zijn, eten wij pasta juist meer gevuld en als hoofdgerecht. Ieder zijn smaak zullen we maar zeggen. Niet echt Italiaans dus maar wel echt lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

En dan wil je deze ovenschotel maken en heb je alle ingrediënten voorhanden Kom je dan helaas bij het nawegen van de courgette ( waarvan je dacht nog voldoende te hebben erachter, dat het veel te weinig is). Naar de supermarkt voor alleen een courgette was geen optie , zeker nu niet tijdens de corona crisis. Creatief een oplossing zoeken . De duik in de koelkast leverde nog een mooi stuk gele paprika en een halve rode ui op. Zo aten we toch nog voldoende groente en dat resulteerde in een heel smakelijke, wel eenvoudige ovenschotel met spaghetti. En wil je het recept van Project Gezond bekijken dan kun je dat https://www.projectgezond.nl/courgette-ovenschotel/  hier doen. Een schotel om meer groente restjes in te verwerken. lijkt mij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Eenvoudig te maken en lekker met een  frissesalade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

50 gr ontbijtspek in blokjes3 eetlepels olijfolie1 ui500 gr grog gesneden soepgroenten1 pak gezeefde tomaten 500 cc1 pot vleesbouillon met vlees75 gr pipe rigate of kleine schelpjes100 gr diepvrieserwtjes1 potje gekookte witte bonen(350 gr )1 blikje borrelworstjeszout en peper100 gr geraspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Älplermagronen, ook wel Alpenmacaroni is een traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen. Pas na de aanleg van de Gotthardtunnel deden pasta en vooral macaroni hun intrede in de Zwitserse bergen. Deze deegwaren werden meegebracht door de Italiaanse arbeiders die destijds aan de tunnel werkten. Bij de lokale inwoners won pasta al snel aan populariteit, vanwege het lichte gewicht en de hoge voedingswaarde. De pasta werd aangevuld met aardappels, gekruid met uien en verfijnd met spekblokjes, room en kaas. Met die combinatie vormt Älplermagronen een stevige maaltijd die eenvoudig kan worden bereid. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er nog andere ingrediënten toegevoegd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Ik ben dol op de smaakjes van Caprese. Basilicum, Mozzarella en tomaat (de kleuren van de Tricolore). Gewoon simpel en lekker, weinig aan toe te voegen. Maar in de winter heb ik liever een warme ovenschotel dan een salade. Dus daar heb ik wat op gevonden Een snel en makkelijk gerecht dat echt iedereen kan maken. Even de tortellini koken en voor de rest doet de oven het werk. TIP: Je kunt eventueel nog een beetje groene pesto en/of geroosterde pijnboompitten toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik was pas een paar dagen in Rome en daar zag ik ragout van konijn  op de kaart staan. Omdat je in een paar dagen helaas niet alles kunt uitproberen is deze toen dus jammer genoeg niet aan bod gekomen. Thuis gekomen bedacht ik dat ik het natuurlijk ook zelf zou kunnen maken en met een kruising van een aantal recepten met daaraan mijn eigen toevoegingen is deze konijnstoof uit de bus gekomen Lekker met pasta (zoals het in Rome op de kaart stond) maar natuurlijk ook met een aardappelgerecht en een salade of andere groente. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Zin in een lekkere en goedgevulde maaltijd? Deze overheerlijke, romige pastaovenschotel met kip, champignons en tijm staat zo op tafel en is erg makkelijk te maken! Maak de ovenschotel af met geraspte Parmezaanse kaas die smelt in de oven, daar blijf je van eten. Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als je weinig tijd hebt maak je snel een ovenschotel  met koelverse tortellini. De tortellini hoef je in dit recept niet meer voor te koken, maar komt samen met een snel gemaakt saus, direct in de ovenschaal. Geraspte kaas erover en schaal in de oven. In de tijd dat de schaal in de oven staat maak je een lekkere salade en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Aubergineschotel is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Deze ovenschotel zit boordevol groenten. Bij deze variant voegen we zoete aardappelblokjes toe voor een extra voedzame, glutenvrije ovenschotel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Snelle garnalen risotto met courgette, dit eenpansgerecht is klaar in minder dan 30 minuten en smaakt super ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pasta caprese is het soort gerecht wat je elke dag zou kunnen eten. In de tuin in de zon maar ook op de bank met opgetrokken benen en een dekentje. Bij het maken van tomatensaus begon mijn leerweg als amateurkok. Dit is het eerste wat ik van mijn mama leerde. Het is belangrijk om de saus eenvoudig te houden en met de beste ingredienten te werken. Omdat dit gerecht zo snel klaar is, is het een perfecte spaghetti om op een drukke dag te maken.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Kip Champasta staat voor pasta van the Champion ( Kampioen) of champignons .....,dat laat ik even in het midden,  maar dat het een gerecht van een Champion is lijdt geen twijfel. Het is de favo pasta van wielerkampioen Dylan Groenewegen 25 jaar en geboren in Amsterdam. Wielrennen viel niet mee in het drukke verkeer van Amsterdam met alle ook nog rondrijdende trams. Daar liet Dylen Groenewegen zich echter niet door weerhouden en intussen fietst hij mee in de wereldtop. In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk. Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Dylan ... BEDANKT. OEI wat een pech in de Tour..... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top