1. Home
  2. Community
  3. renata2
  4. Kookboek Tapas en Hapjes
Kookboek "Tapas en Hapjes"

Krokant gebakken mosselen met JB Curry Madras, groene paprika en rode ui …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

* Sardinhas a Setubal *Als er geen houtskoolgrill beschikbaar is, bakken de Portugezen de sardientjes met tomaten en kruiden in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Heerlijk recept met in ei-opgebakken kabeljauw en aardappelchips …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een heerlijk gerecht, echt troost voedsel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een heerlijk gevuld brood,ideaal voor moederdag,met yoghurtsaus. …  Lees verder »

Dit is een heerlijk recept gevonden op internet en wat ik nooit meer kwijt wil raken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heel lekker borrelhapje, dat snel klaar is. Lekker op toast of een sneetje Turks brood. Zorg dat je een goede plak feta koopt, bijvoorbeeld van Dodoni. Deze ga je mengen met wat citroensap, fijngesneden blaadjes basilicum, gemalen gedroogde rode peper en een half teentje knoflook. Lekker! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Lekkere kleine pizza's die klein genoeg zijn als voorgerecht, je kunt er van alles er op doen en daarom is het mijn favo voorgerecht!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Wil je een beetje op de kleintjes letten? dan is dit het ideale recept voor jou! Je kunt dit recept maken voor minder dan 4 euro p.p. Prijsverschil per supermarkt: Ah: 3,95 Jumbo: 3,66   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Tapenade hoort bij de borrel! Deze tapenade met gegrilde paprika is mijn favoriet. De smaak is super lekker en weer anders dan de tapenade met zongedroogde tomaat. Ik hoor graag wat je ervan vindt!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze recepten zijn van Marc Veltman. Marc Veltman fungeert al jaren als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Sinds dit jaar verkoopt Marc Veltman ook zijn eigen Melanges en smaakversterkers en deelt zijn heerlijke recepten via Puur Veltman. De melanges die in dit recept gebruikt worden zijn: Culitel en Escarienne mix. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Op Taco Thursday maak ik vaak een Mexicaans gerecht. Nu heb ik gekozen voor een fusion gerecht. In Amerika zijn ze begonnen met het maken van Sushi Burrito's, dit is sushi in de vorm van een burrito om zo uit het vuistje te eten. Dit is echt gaaf streetfood! En dit is mijn variant.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijke feta loempia`tjes voor bij het avond eten (bijv. griekse recepten) of als lekkere snack. tevens is dit ook nog eens zeer goedkoop te maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

1,5 stuks aubergines 2 eetlepels yoghurt 25 gram gemalen amandelen 1 eetlepel tahin 1 teentje knoflook 0,5 theelepel zout 1 stuks sap citroen 1 eetlepel komijnzaad (Djinten) 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie ter garnering 1 eetlepel gehakte verse koriander ter garnering 1 theelepel paprikapoeder ter garnering …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta. Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast. Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Ik zat TV te kijken, een 'bezoek' aan een Spaans restaurant (Bar Néstor, San Sebastian) en dacht dat kan ik ook. Dus, direct aan het koken gegaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans
Top