Je ziet deze klassieke bereiding vaak terug in restaurants, maar omdat de restaurants nog steeds gesloten zijn vanwege de lockdown, is het ook leuk om dit soort recepten thuis te maken. Zo maken chefs waanzinnig lekkere aardappels klaar: boterzacht van binnen met een knapperige korst! Fondant-aardappels, of op z'n Frans: pommes de terres fondantes, is een sjieke naam voor aardappels die langzaam worden geroosterd in boter en bouillon. Deze aardappels worden eerst knapperig gebakken in een pan met boter en verse kruiden. Hierna voeg je (kippen)bouillon toe en zet je de aardappels met pan en al in de oven om ze daar verder te garen. Een erg leuk idee voor als je thuis met Pasen, Kerstmis of om welke reden dan ook een dineetje geeft om aardappels eens op een andere manier te presenteren. Ja, ze vragen wat meer van je tijd, maar moeilijk is het niet en als je het goed doet eindig je met een boterzachte aardappel met krokante korst die alle smaken van de bouillon heeft opgenomen. Genoeg redenen om het uit te proberen. … Lees verder »
- 30-60 min.
- Frans