1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ik had nog een restant diepvriesspinazie in mijn vriezer, gekocht voor een peuter en een kleuter die bij ons logeerden en geen gewone verse spinazie lusten. Ik had er wat plannen mee, bijvoorbeeld een soepje, tot ik op het recept van Lekker en Simpel stuitte. Ietwat aangepast door gebakken uien op de bodem van de ovenschaal te leggen in plaats van de gebakken uitjes door de spinazie te mengen (ook lekker hoor). De aardappelschijfjes bovenop de schotel en niet onderin de schotel. Verder heb ik het recept gevolgd. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Boeff Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. De stroganoff  bestaande uit dunne blokjes biefstuk  met een pittige saus, die bestaat uit ui, champignons, bloem, bouillon, smetana (soort zure room) en mosterd.bron?] In een kookboek van Jelena Ivanovna Molochovets uit 1861 wordt voor het eerst melding gemaakt van een recept genaamd Vlees à la Stroganoff, waarbij de bereidingswijze van de saus op het tegenwoordige recept lijkt. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstijd gehouden waarbij de winnaar stroganoffsaus had gemaakt. Het recept is vernoemd naar de grafelijke familie Stroganov. Deze familie was tijdens het Keizerrijk Rusland zeer machtig. Ze hebben een groot deel van de verovering van Siberië voor hun rekening genomen. Een verhaal is dat het gerecht ontstaan is tijdens een veldtocht waarbij het 's avonds zo koud was dat de kok het vlees alleen nog in hele dunne plakjes wist te snijden. Het gerecht is mogelijk vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov. Hij gaf feestmalen waarop iedereen uitgenodigd was. Het gerecht was eenvoudig te bereiden in grote hoeveelheden en toch lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Russisch

Dit gerecht bestaat uit bospeen (in plakjes), stukjes appel en lekker gekruid gehakt. De aardappelen die de schaal afdekken zijn geen puree, maar gestampt met roomkaas en ei. Een laagje geraspte kaas maakt het geheel af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De kip wordt gebakken in boter. Daarna gaan (bijna) alle ingrediënten erbij en wordt de kip gaar gesudderd in de clavadosroomsaus.Gegarneerd met heerlijke zacht bruin gebakken uien. Als ik dit weer maak zal ik de kippendij een dag tevoren marineren in de calvados.  Ik denk dat de smaak dan nog beter tot zijn rect komt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Nog maar kort geleden kennis gemaakt met zwarte bonen. Dat was een goede kennismakeing. De boontjes zijn klein en zeker niet melig. De pittige salami (kleine wat dikkere plakjes) heb ik zonder  vet uitgebakken, rode ui even meegebakken, evenals de stukjes tomaat en paprikaringetjes. Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze verrukkelijke abrikozentaart heb ik gebakken voor de mensen in het verzorgingstehuis waar mijn man en ik vrijwilliger zijn. Deze abrikozentaart is niet moeilijk te maken. De taart is gemaakt van roerdeeg, dus gemakkelijk te maken met een mixer. Op de taart komt een laag abrikoen uit een pot of blik en wat amaretti-kruimels. In de tijd dat de taart in de oven staat klop je de eiwitten stijf met de suiker. Deze eiwit-laag komt, nadat de taart is gebakken, over de abrikozen en daarna gaat de taart nog kort de oven in. De taart is de volgende dag nog erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In deze verrukkelijke spruitjesschotel zit onderin de lekkere smeuïge aardappelpuree en daarop het gehaktmengsel met tomaat en de beetgaar gekookte spruitjes. Hierover gaat de geraspte kaas en dan in de oven tot de kaas is gesmolten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Meloen met rauwe ham doet het (bijna) altijd goed en is gemakkelijk voor te bereiden, maar het is een beetje afgezaagd voorgerecht. Omdat ik een snel voorgerecht wilde maken bedacht ik er een salade van te maken. Bijna net zo snel klaar en door de dressing net een beetje anders en lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze echt Nederlandse ovenschotel bestaat uit voorgekookte worteltjes, peultjes en aardappelschijfjes, overgoten met een heerlijke romige saus met pesto (de Italiaanse twist). Daarover komt een dunne laag geraspte kaas. De schaal gaat daarna in de oven tot zich een mooi lichtbruin kleurtje heeft gevormd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De taart bestaat uit een luchtige chocolade-biscuitbodem met een verukkelijke vulling van mascarpone, kwark en slagroom en natuurlijk aardbeien. Tussen de lagen crème verbergen zich de  in likeur (of sinaasappelsap) gedrenkte lange vingers (koekjes). Echt een droom van een aardbeientaart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Rodekool heeft van zichzelf weinig smaak. Je moet er best het een en ander aan toevoegen om de kool smakelijk te maken. Ik heb divese rodekoolrecepten op mijn pagina staan, maar deze vinden we nu het allerlekkerst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top