1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek stoofpotten
Kookboek "stoofpotten"

In één van mijn oud recepten-plakboeken kwam ik het recept tegen van een familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee". Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recpet trok me aan. De smaak was echt anders dan de hachee die ik normaal maak (volgens het recept van mijn moeder !). Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken. En de "Brabantse" hachee smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

* 6 bieflapjes van circa 125 gr. per stuk * 50 gr. boter * 2 eetlepels mosterd * 2 teentjes knoflook * zout en versgemalen peper * 6 plakken rauwe ham * 1 ui * 40 gr. braadboter * desgewenst 1 glaasje cognac * 2 dl koksroom …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Zwartzuur is een van oorsprong Indisch gerecht, dat traditioneel tijdens de kerstdagen gegeten werd met gekookte of gebakken aardappelen, groenten, peren en perziken op sap. Vele oudere Indische mensen kunnen zich de heerlijke smaak en geur herinneren. Helaas is het gerecht en de traditie in de vergetelheid geraakt, maar gezien het enthousiasme waarmee er over gesproken wordt een heerlijke traditie om weer in te voeren! "Zwartzuur is het gerecht dat Tante Kiep elke kerst klaarmaakt, en volgens haar "is het traditie dat dit recept alleen van moeder op dochter overgaat'; anders wordt het bitter als gal." Uit het boek Zwartzuur van Anneloes Timmerije." N.B. Deze tekst heb ik overgenomen van internet zie site bij "Leuke tips" Ik heb de kip in de slowcooker gemaakt en toen het klaar was overgedaan in de hapjespan. Beide bereidingen staan beschreven in dit recept. We vonden het heerlijk. Mijn man dacht in eerste instantie dat het lekker gaar gestoofd rundvlees was. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben. Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken. Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig. Alleen voor de trassi  moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed). Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen. Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Bijzonder lekkere Aziatische gekruide stoofpot van sukadelappen (of magere runderlappen zoals in het originele recept van Felix Wilbrink) met niet al te veel ingrediënten. Deze keer gemaakt in een hapjespan omdat ik niet zoveel vlees had voor mijn grote slowcooker. Het recept had ik al een tijdje staan maar nog niet gemaakt. Dit heerlijke stoofpotje gaat vanf nu zeker vaker gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit is een verukkelijk kiprecept. Ik heb hievoor kipdijfilet gebruikt, maar misschien is het met kippenpoten nog lekkerder. Maar wij hebben ervan gesmuld. Eigenlijk gaat alles in één pan en kun je dit heel goed voorbereiden als je bijvoorbeeld gasten krijgt. Wil je geen alcoholische drank gebruiken neem dan kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik wilde een stoofpotje maken met hamlappen. Die moesten zo langzamerhand gebruikt worden want lagen al een tijdje in de vriezer. Stoofpotjes met varkensvlees hoeven niet lang te stoven. In dit stoofpotje heb ik onder meer sjalotjes, veel knoflook, wortelen en champignons gedaan. Op het laatst wat crème fraîche erdoor en .....smullen maar ! Dit kun je ook in de slowcooker maken. Vanaf  *** (zie bereidingswijze !) plm. 4 uur op low. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

lijkt me heerlijk …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Braziliaans

Gezond stoofpotje met sappige kippendijtje, veel groenten en een heerlijke gekruide tomatensaus. Lekker bij alle soorten pasta, maar ook lekker met stokbrood of ciabatta en dan lekker met een stuk brood je bord schoonmaken. Eet smakelijk !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Zolust iedereen rodekool. In dit recept wordt de rodekool gaar gestoofd met het varkensvlees en op smaak gemaakt met de port, honing en sinaasappel.In plaats van stukjes sinaasappel kun je ook sinaasappelsap nemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een lekkere winterse stoofpot. Dit keer eens niet met rundvlees, maar met varkensvlees. Ik heb varkensfilet hiervoor gebruikt, maar hamlappen of uitgebeende schouderkarbonade kunnen ook heel goed in deze stoofpot. De rode wijn, port en de koekkruiden zorgen voor een heerlijk aroma. Wij vonden dit erg lekker en natuurlijk hoop ik jullie ook. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Het heerlijke van een slowcooker is dat je 'smorgens je ingrediënten in de pan doet. Je zet hem aan en de cooker doet de rest. Tegen de tijd dat je gaat eten is alles klaar. Je kunt eventueel alle ingrediënten tegelijk in de slowcooker doen, maar ik vind een gerecht uit de slowcooker lekkerder als ik eerst alles aangebraden heb. Maar alles is mogelijk. Je kunt dit gerecht natuurliijk ook heel goed in de hapjespan of in de oven maken. De garam masala in dit gerecht geeft een heerlijke smaak. Mijn recept is een combinatie van een aantal andere recepten. Ook bij onze gasten viel dit heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Ik heb deze stoofpot in mijn slowcooker gemaakt en later overgedaan in een hapjespan. Gemakkelijker opdienen. Ik heb zoetzure zilveruitjes gebruikt waardoor het vlees extra zacht wordt. In andere recepten worden ook welkleine augurkjes gebruikt, maar die worden zacht en dat vind ik niet lekker. Het lekkerst is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt. Je kunt hem eten met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen. Wij hebben dit gegeten met spätzle en een lekkere salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

In Duitsland worden vaak "Rindsroulade" gegeten. Dat is geen groot stuk vlees zoals in Nederland, maar het zijn éénpersoonsrollades. Er zijn hier ettelijke recepten voor (kijk op mijn pagina voor meer vullingen). Deze keer heb ik gekozen voor een vulling van cantharellen. Kun je geen cantharellen kopen dan zijn andere (gemengde) paddenstoelen een goed alternatief. Deze rollades zijn ook heel goed te maken in de Slowcooker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits
Top