1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

TOP-recept. Heel gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Fantastisch recept voor als je gasten krijgt. Mij werd direct het recept gevraagd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijke romige andijviestamppot nog even gegratineerd in de oven. Gebakken spekjes, uitjes en paprika gaan samen met de kort gebakken andijvie door de gestampte aardappelen met crème fraîche. Plakjes rookworst en een dun laagje geraspte kaas zorgen voor de finishing touch. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zucchini à la Parmigiana is een bekend Italiaans gerecht waaraan ik mijn eigen draai heb gegeven. Het is een soort lasagne,niet van deegwaren, maar van gebakken courgetteplakjes (zonder bloem), tomatensaus, geraspte Parmezzanse kaas en veel (buffel)mozzarella. Een lekker bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Lekker vegetarisch en zonder koolhydraten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Te veel prei gekocht en geen zin in weer een preischotel met aardappelen. Beetje surfen op internet en ik kwam een prei-gehaktpannetje tegen. De saus trok me wel aan. Wel aardig wat gewijzigd in het originele recept. In het originele recept  gaat het gerecht ook niet in de oven, maar mij kwam het goed uit om dit tevoren te maken en later in de oven te doen. We vonden het een hele lekkere ovenschotel. Weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Super lekker deze ovenschotel. Gemaakt voor ons nichtje die vegetarisch eet. Mijn man die dol is op vlees miste deze keer ook het vlees niet. Door de roomkaas krijgt de spinazie een heerlijke smaak. Door de gestampte aardappelen gaan de gebakken paddenstoelen en de gebakken Indische uitjes die daardoor wat bite geven aan de ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mijn man houdt niet van prei, maar deze preischotel vond hij - door de gebakken spekreepjes en lekkere kruiden wel heel erg lekker. Moet ik zeker nog een keer maken zei hij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

2 kg groene asperges, 75 ml boter, 125 ml bloem, 1.25 L melk, 250 gr romige geitenkaas, 5 ml citroenrasp, 15 ml citroensap, 7 ml zout, 2 ml peper, 1 ml nootmuskaat, 15 vellen lasagne, 500 ml geraspte mozzarellakaas, 75 ml geraspte parmesaankaas. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Deze vegetarische lasagne is een rijk en smakelijke alternatief voor de klassiekere vleesvarianten. De rookkaas geeft de lasagne een intense smaak, maar natuurlijk kan je dit gerecht maken met de kaas die je zelf lekker vindt! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een verrukkelijk herfstrecept van Gary Rhodes, erg makkelijk en oh zo lekker !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

De foto is niet zo mooi, maar de smaak van deze champignons des te beter. Deze gevulde paddenstoelen vielen erg in de smaak bij ons en onze vrienden. Ze waren een onderdeel van het voorgerecht bij een Italiaans dinertje. (anti pasta). Deze komen zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit gerecht maak je van eieren, kaas en geroosterde groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een nieuw soort verse ravioli gebruikt, gevuld met 4 verschillende kaassoorten. Afkomstig uit het koelvak. De paddenstoelensaus van cantharellen, oesterzwammen en kastanjechampignons met room en madeira (zoete Spaanse wijn) smaakte er voortreffelijk bij. De madeira is te koop in kleine keukenflesjes bij supermarkt en slijter. Ik heb de ravioli gegratineerd, maar zo uit de pan misschien nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk romig snel te maken pasta met Emmentaler, Gorgonzola en Parmezaanse kaas. En natuurlijk niet te vergeten room. Wil je toch een pasta met vlees? Voeg er dan reepjes goede gekookte ham aan toe. Ik heb de pasta nog gegratineerd, dat was niet volgens het recept, maar wel erg lekker. Smullen...! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor deze verrukkelijke pastaschotel heb ik de groenten voor de saus deze keer eerst gegrild in de oven. De groenten krijgen dan een heerlijk aroma met een licht zoete smaak. Tussen de lagen heb ik feta verkruimeld (zie foto) en bovenop de buffelmozzarella in stukjes geplukt. Daarover nog wat geraspte belegen kaas en dan in de oven. We hebben ervan gesmuld. (Op de foto's zie je de stappen). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit komt ook uit het gastenboek van Tineke, m`n man heeft dit boekje gekregen van haar nadat hij een keer in de uitzending gekookt had. Je had toen een praatprogramma 1.2.3.4.5.6.7.8.9. Tineke Daar heeft hij een keer in mogen koken. Dit is een recept van Piet Romer en Andre Hazes, zij hebben dit toen samen klaargemaakt …  Lees verder »

Het verschil tussen tortelloni en tortellini : Tortellini: de kleinste soort is gevuld met een hartige vleesvulling en wordt traditioneel geserveerd in een bouillon- of roomsausje. Tortelloni: is iets groter en is gevuld met mildere ingrediënten, zoals ricotta, spinazie en tomaat. De tortelloni die ik gebruikt heb was gevuld met ricotta en spinazie van het merk Rano. Maar ieder ander merk is natuurlijk ook goed. Wij vinden dit merk wel heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top