1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

800 g aardappels, geschild, in stukken 1 dl melk 1 mespunt nootmuskaat 250 g Gruyère AOC, geraspt 1 + 1 + 1 el olijfolie 300 g bospaddenstoelen, schoongemaakt 2 uien, in partjes 200 g rundergehakt 1 tl boter zout, peper Garnituur: blaadjes platte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Houje van de Italiaanse keuken en van gerookte zalm? Dan is dit jouw recept !! Deze canneloni is heekl gemakkelijk te maken en heeel sneel klaar. Ik heb verse lasagnebladen gebruikt (koeling supermarkt) en gevuld met roomkaas (light) en stukjes gerookte zalm. De saus is van een blikje tomatenblokjes met rode pesto. Bovenop geraspte kaas en SMULLEN MAAR !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Voor mijn nichtjes die kwamen eten (waar ik op dat moment niet op gerekend had) maakte ik deze broccoli-lasagne. Ik had nog lasagne (koelverse) in de vriezer en broccoli en champignons in de koelkast. Zo kwam ik op deze boccoli-lasagne. Even wat werk, maar het resultaat is in de smaak gevallen en daar doe je het voor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Deze zalmfilet gaan gekruid met peper en zout in een ovenschaal. Hierover komt een warme saus met voorgebakken paddenstoelen, slagroom (of kookroom) en een klein scheutje cognac of vieux. Even een kwartiertje in een voorverwarmde oven en je hebt heerlijke zalmgerecht op tafel. Heel lekker en gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Weer eens een andere schnitzel ! Deze keer ongepaneerd, maar in een verrukkelijke pittige saus met o.a. gember, Spaanse peper, champignons en veel lekkere kruiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De paprika's zijn lekker pittig gevuld met een mengsel van kidneybonen, gehakt, champignons en lekkere kruiden. Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een lekkere knapperige bite. De paprika's garen in de tomatensaus in de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Kort voorgekookte bloemkoolroosjes en plakjes voorgekookte aardappel, gemengd met stukjes gerookte kipfilet, overgoten met een chiliroomsaus en een bovenlaagje geraste kaas zorgen samen voor deze heerlijke ovenschotel.  Lekker en snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ook met witte bonen kun je een lekkere Mexicaans gekruide ovenschotel maken, dat bewijst dit recept. Afgedekt met tortillachips en een lekkere laag pittige gesmolten kaas. Smullen maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Het recept van deze super lekkere witlofschotel vond ik in het kookboekje Chez L'Hirondelle. Het zijn reepten en verhalen van een table d"hote in Frankrijk van Heleen Oosterveld. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast, met name de hoeveelheid kaas die ik wat erg veel vond in het originele recept. Hetzelfde boekje waarin ik ook de basis van mijn "Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven" heb gevonden die nu al 3088 keer bewaard is op Smulweb. Het bijzondere aan deze witlof is, dat de witlof eerst gebakken wordt in roomboter, daarna afgeblust met room. De witlof gaat in de Ovenschaal. Er worden plakjes kaas op de witlof gelegd, daarover wordt de warme room gegoten en het geheel gaat zo in de oven. Super, super lekker om eens echt te genieten. . . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ook deze koelverse tortellini wordt niet vooraf gegaard maar gaat met de saus in de ovenschaal.In de oven gaart de tortellini genoeg. Ik had tortellini gevuld met asperge, maar ook een kaasvulling of tomaat/mozzarella of met ham smaakt heerlijk in de aspergeroomsaus. Dit is een gerecht zonder vlees, maar dit is ook heel lekker met reepjes Parmaham erdoor. Lekker gemakkelijk dus en super lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijke ovenschotel van witte bonen, Italiaanse roerbakgroenten, tomatenblokjes, eieren en geraspte kaas. Snel klaar en goed voor te bereiden om later - valk voor het eten - in de oven te zetten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Salsicca is een heerlijke pittige Italiaanse braadworst. In dit recept wordt de worst niet in zijn geheel gebruikt, maar is in stukjes onderdeel  van een hele lekkere saus. De saus heeft even tijd nodig (plm. 1 uur). De saus kun  je ook heel goed op een andere moment maken. Ik heb in deze ovenschotel Mafaldine gebruikt een lange lintvormige geribbelde pasta. Kan ook met tagliatelle of penne. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In dit recept heb ik gekozen voor kabeljauwhaasjes. De haasjes zijn wat dikker en blijven daardoor lekker sappig als je ze in de oven bereidt. De prei vormt gedeeltelijk een bedje onder de kabeljauw en is gedeeltelijk verwerkt in de saus, die een licht kerriesmaak heeft. Goed voor te bereiden en snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Savooiekool wordt ook wel groene kool of kapperkool genoemd. De kool wordt in dit recept samen met plakjes wortel gewokt en overgoten met een romige ham/kaassaus. Verrukkelijk. Je kunt de wortel ook weglaten en alleen de kool gebruiken, maar neem dan plm. 600 gram gesneden savooiekool. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het gehakt en de groene kool ( =savooiekool ) worden kort gewokt en gaan dan in een ovenschaal overdekt met aardapelpuree en kaas in de oven. In plaats van groene kool kun je voor dit gerecht ook spitskool of Chinese kool gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

De bedoeling was om gewoon bloemkool met een balletje gehakt te eten. Maar ineens had ik zin in weer wat anders met bloemkool. Zo kwam ik op het idee om van het gehakt een lekkere romige gehaktsaus te maken en het geheel daarna nog even in de oven. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

In plaats van witlof heb ik deze keer stukken (beetje voorgekookte) prei in de ham gerold en met een lekkere kaassaus erover in de oven. Een aanrader. Ik kwam op het idee door een recept uit Essen und Trinken en heb zelf het één en ander toegevoegd. De foto van de prei in de ovenschaal is van internet Essen und Trinken) en de prei op het bord uiteraard van mezelf. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top