1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

Heerlijke varkensmedaillons op een romige laag van courgettes met Italiaanse kruiden. Er lekker met pasta of rijst. P.p. 595 kcal. Je kunt de varkens-medaillons ook vervangen door kipfilet, kalkoen of kalfs-medaillons …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel lekker en super gemakkelijk. De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven. Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze lekkere ovenschotel brengt je echt in Griekse sferen. Lekker buiten op je terras of balkon en dan smullen van deze heerlijke visschotel die in een mum van tijd klaar is. Lekker wijntje erbij en smullen maar. N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Gemakkelijke, maar wel erg lekkere ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en een ham-kaassaus. Lekker gegratineerd in de oven. De ovenschotel kun je 's morgens voorbereiden en `s avonds eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Tijdens onze afgelopen logeerpartij in Hoofddorp waar ik elke dag kookte voor mijn nichtjes en aanhang maakte ik deze canneloni. Gemaakt met de ingrediënten die aanwezig waren. Ze vonden het super lekker. Er was nog wat over (ze aten er met 3 personen van). Ingevroren, maar dat was eigenlijk niet nodig. De vriend van mijn ene nichtje wist de canneloni snel te vinden voor tussen de middag. Voor deze canneloni hoef je geen aparte sauzen te maken. Dus gemakkelijk. De canneloni rol ik van verse lasagnebladen. De "harde" rolletjes die in pakken te koop zijn vind ik altijd erg moeilijk te vullen. Maar natuurlijk kun je ook daar dit recept mee maken. Ik kies voor de "verse" lasagnebladen uit het koelvak in de supermarkt. NB Door het gebruik van de paneermeel is de vulling gemakkelijk te rollen in de lasagnevellen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zalige pasta met een hele zachte smaak. Ook kinderen vinden dit heel lekker. Gebruik voor kinderen in plaats van de witte wijn wat kippenbouillon. Ik heb dit gerecht een keer gemaakt met macaroni en een keer met rigatoni (zie foto). Wij vonden dit met macaroni nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Als je weinig tijd hebt? Bij dit recept gaat alles in één (hapjes)-pan. En als je pan in de oven kan heb je geen ovenschaal nodig. Ik heb wel zelf vooraf de aardappelblokjes gekookt, maar wil je nog sneller klaar zijn gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes. Scheelt een pan en ook tijd. Lekker snel klaar en we hebben er van gesmuld. Inspiratie deed ik op van een dergelijk recept van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een klein stuk kabeljauwhaasje en een klein stukje warmgerookte zalm in mijn vriezer. Daar moest iets mee gebeuren. Kabeljauw en zalm in stukken. Door elkaar in een ovenschaaltje en daaroverheen de wame saus met prei. kruidenroomkaas en room. Voor herhaling vatbaar. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke gerecht hebben we leren eten in Vorarlberg in Oostenrijk tijdens onze skivakanties. Toen zelf thuis aan het kokkerellen geslagen en goed gelukt. Spätzle kun je ook vervangen door een dunne pastasoort. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

In Italië bekend als Pollo Parmigiana. Een heerlijk typisch Italiaans kipgerecht waarin alle typische Italiaanse ingrediënten tot zijn recht komen. Ik heb aan dit gerecht een eigen draai gegeven. Maar ik denk dat de Italianen ook mijn Pollo Parmigiana lekker zullen vinden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In dit recept zit de aardappel-mosterdpuree niet bovenop de groenten maar is verdeeld onderin de ovenschaal. De halve witlofstruikjes zijn verpakt in ham en kaas, waarbij de kaas de buitenste laag vormt en daardoor heerlijk smelt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tijdens het koken ontstond deze Indisch gekruide ovenschotel andijvie met aardappelen, spekreepjes en eieren. Een pittige ovenschotel die we allebei erg lekker vonden. Wil je de schotel liever vegetarisch laat dan de spekreepjes weg. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Het recept voor deze heerlijke vispie vond ik in een het kookboek "Mijn smaak. Ik eet zoals ik woon". Een uitgave van Ikea in 2009. Ik kwam het boek toevallig tegen toen ik mijn kookboekenkast aan het opruimen was. Er staan heerlijke recepten in. Onder andere deze lekkere vispie. Lekkere stukjes kabeljauw (of andere witvis) met garnalen in een roux, lekker gekruid onder een dakje van aardappelplakjes. Het recept van Ikea was voor 4 personen. Ik heb de hoeveelheden aangepast voor 2 personen en het recept ook wat aangepast aan eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Witte bonen zijn een lekkere combinatie met gebakken kippenlevertjes, spekjes, paprika en prei. Gegratineerd met kaas! Je kunt natuurlijk ook gedroogde wittebonen nemen. Week ze een nacht voor en kook ze (zonder zout, dat is sneller!) volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Volg daarna gewoon mijn recept. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Restant gekookte aardappelen van de vorige dag. Restant ham en weinig tijd, maar toch trek in iets lekkers. Zo ontstond deze ovenschotel van witte bonen. Voor vegetariërs in plaats van ham bijvoorbeeld reepjes prei of champignons erdoor. Is altijd lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In een Frans kooktijdschrift dat ik af en toe toegestuurd krijg van een vriendin die grote delen van het jaar in Frankrijk zag ik een dergelijke ovenschotel. Beetje aangepast aan mijn eigen smaak en met nog wat restanten uit de koelkast die op moesten ontstond deze lekker ovenschotel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Mijn man houdt niet zo erg van lasagne. Hij eet het wel maar meestal onder protest. Nu bedacht ik een soort lasagne met elleboogjesmacaroni. En dat vond mijn man een heel goed idee en erg lekker. (ik ook trouwens!). Iets meer werk, maar dat is lasagne ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor ons nichtje die zwangerschapsdiabetes heeft heb ik deze lasagne gemaakt. Ze vond de lasagne zo lekker dat ze het recept heeft meegenomen en ook zelf de lasagne gemaakt. De foto is dan ook van haar. (Ik was vergeten een foto te maken). Het is een eigen recept, maar geinspireerd door recepten op internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vegetaische zuurkoolschotel viel wel heel erg bij onze gasten in de smaak. Door de gedroogde paddenstoelen krijgt de zuurkool extra veel smaak. Paddenstoelen zijn goede vleesvervangers. Ze bevatten veel eiwitten. Stamppot zuurkool met paddenstoelen, gegratineerd in de oven. Heerlijk. Het vlees mis je hierin niet. Een door mij geheel aangepast recept van internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top