1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek lunchgerechten
Kookboek "lunchgerechten"

Teveel sperziebonen gekocht. Warme dag. Dus op zoek naar een lekkere salade op het internet. Kom ik deze salade tegen. Heerlijk en voedzaam. Dit komt zeker vaker op tafel. Lekker met mijn recept van de Luikse gehaktballen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit lekkere bladerdeeghapje kregen we een paar weken geleden bij een etentje bij een achternichtje van mijn man. Zij had het recept weer van haar moeder (nicht van mijn man). Het is dus al een heel oud recept. We vonden dit zo lekker dat ik haar het recept heb gevraagd. Het stond jaren geleden in een tijdschrift. Afgelopen weekend hebben we er weer van gesmuld. Lekker met een kopje soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik had nogal wat restjes groenten en een pakje gerookte zalm over. Ook had ik plakjes bladerdeeg in de vriezer. Bij elkaar opgeteld  kom je dan aan lekkere gezonde quiche. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze salade vinden wij een heerlijk lunchgerecht als het een warme dag is. Voor de tomatensalade heb ik Kumato tomaten gebruikt. Die hebben wat meer smaak dan de struiktomaten, maar die kun je natuurlijk ook heel goed gebruiken. De tomatensalade heb ik gevonden op de site van bijzonderspaans.nl. Ik heb het recept aangepast aan onze eigen smaak. Voor de bonensalade kun je heel goed sperziebonen gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Meloen met rauwe ham kennen we allemaal en dat blijft een lekker hapje. Maar in deze combinatie met gemarineerde mozzarella (30 minuten), rucola en geroosterde pijnboompitten is het nog veel lekkerder. Een lekker licht zomers voorgerecht mar ook lekker bij de barbecue. Ik ben geinspireerd door een recept uit Allerhande. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Als het erg warm is heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan en hebben we eigenlijk alleen zin in koude gerechten. Vandaag gesmuld van deze eenvoudige wittebonensalade. De meeste wittebonensalades worden gemaakt met tonijn, gedroogde tomaatjes etc.Ik wilde eens iets heel anders en bedacht dat ik de salade ook eens "echt Nederlands" kon maken met augurkjes en uitjes. Het was heerlijk. De gebakken runderbraadworst met gebakken uien smaakte er heerlijk bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

We kregen gasten die kwamen lunchen. Het was schitterend weer en ik wilde er toch een bijzonder tintje aan geven. Dat lukte met de heerlijke gemarineerde asperges (plm. 30 minuten) en diverse hele lekkere vleeswaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijk voorgerecht bij een Spaans dineetje. De in o.a. sherry gemarineerde mini-asperges zijn verrukkelijk in combinatie met de Serranoham en de machego. Natuurlijk kun je ook een andere rauwe ham of kaas gebruiken, maar dit was echt Spaans en heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Een lekkere vegetarische quiche of hartige taart. De bloemkool wordt vooraf een paar minuten gekookt en gemengd met wat zacht gebakken preireepjes, sjalotjes en knoflook. In plaats van geroosterde walnoten zijn geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen ook lekker op deze bloemkooltaart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Peperonata is van oorsprong een Italiaans gerecht van onder meer paprika's. Ik heb hierop een variatie gemaakt met feta en olijven. Je kunt de salade ook koud eten, bijvoorbeeld bij een barbecue. Wij hebben dit als lunchgerecht gegeten. Heerlijk op een vers broodje. In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas erbij eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een frittata is een Italiaans recept met voornamelijk eieren en groenten. Frittata is ontstaan uit armoede zoals veel gerechten in Italië. Een frittata wordt meestal in de oven gemaakt. Je kunt de frittata vullen met allerlei groenten, vleesresten en ook met een restant deegwaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik kwam op internet een recept tegen van een hartige taart uit de Arfryer. Ik heb pas sinds kort een Airfryer en heb er spijt van dat ik hem niet eerder heb aangeschaft want je kunt er zoveel meer mee doen dan frietjes en kroketjes bakken. Zo kwam ik op het idee om een aspergetaartje te bakken in de Airfryer met een super resultaat. Deze kleine quiche was na 20 minuten heerlijk bruin en gaar van binnen. Een aanrader. Ik heb maar een kleine airfryer en had toevallig nog een kleine springvorm van 16 cm doorsnede (HEMA) die precies in het bakje van mijn airfryer paste. Dit taartje kun je natuurlijk ook gewoon in je oven bakken. Gebruik je een springvorm van 20cm.doorsnede dan moet je alle ingrediënten verdubbelen.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik ben al vaak een recept tegengekomen van een pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd. In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Pasen betekent dat er bijna altijd gekookte eieren over blijven. Nu had ik ook wat gekookte asperges over. Reepjes gekookte ham en een paar plakjes kaas toegevoegd en zo ontstond deze lekkere salade. Lekker op een broodje, boterham, toostje of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zelfs ik als vleeseter vindt dit prima te haggelen , prima voor een flexdagje of als je vega vriendjes en vriendinnetjes komen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Ik had eerder nog nooit van boekweitpannenkoeken gehoord, tot ik erover in gesprek raakte metmijn buurvrouw. Zij ging toch pannenkoeken bakken en bracht mij wel wat beslag. Dus wel zelf mijn pannenkoeken gebakken en ze waren lekker. Hier in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken volgens zeggen. Volgende keer bak ik ze weer zo. Gezonder en glutenvrij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits
Top