1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek lunchgerechten
Kookboek "lunchgerechten"

Andere jaren maakte ik meestal cassislikeur van de bessen. Dit jaar wil ik toch eens proeven hoe zwarte bessenjam smaakt en van de rest bessensap gemaakt. En het is lekker (als je er van houdt natuurlijk). Ik maak al mijn jams altijd met geleisuiker2:1, dus de helft van het gewicht van het fruit aan suiker. De jam is dan mider zoet en je proeft het fruit beter. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In een Frans kooktijdschrift kwam ik deze lekkere tortilla tegen. Wij hebben hem gegeten als hoofdgerecht met een lekkere bak sla. Maar ook heel lekker bij de lunch. Dunne plakjes rauwe aardappel eerst even voorbakken. Ui en paprika erbij. Even meebakken. Losgeklopte eieren en plakjes geitenkaas erop. Even stollen en smullen maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik noem deze salade een Griekse salade omdat er feta in verwerkt zit. In deze Grieksesalade zit geen paprika, maar wel tomaat, komkommer, avocado, rode ui, feta, kappertjes en olijven. Heerlijk bij de lunch, maar ook bij een Griekse maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Tijdens de afgelopen behoorlijk warme dagen kregen we bezoek (het mag weer van Corona !!). Bij de lunch maakte ik toen deze lekkere salades. Heerlijk met vers gebakken broodjes. Er bleef geen kruimel van over.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo simpel en zo lekker. Pesto in de koekenpan. Losgeklopte eieren erop en hiervan een omelet bakken. Parmezaanse kaas og geraspte oude kaas erover en smullen maar. Ik had dit ergens gelezen, ben gaat experimenteren en deze lekkere omelet kwam op mijn bord. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Er komt dus geen gistaan te pas en het brod hoeft niet te rijzen. Een heel gemakkelijk recept. De vulling bestaat onder andere uit (natuurlijk) kwark, en gewelde  rozijnen. Heel lekker met boter en (poeder)suiker, maar ook met een plakje kaas of rauwe ham heel lekker. Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de €kwarkbol€ gebakken in een cakevorm.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere maaltijdsalade met aardappelen, gerookte makreelfilet, zure room en dille. Voor mijn recept werd ik geïnspireerd door een recept van Dagmar, maar mijn verder mijn eigen smaak gevolgd. Zie:  http://vertruffelijk.nl/aardappel-salade-met-gerookte-makreel/, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Het regenachtige weer tijdens de Pinksterdagen zorgde ervoor dat ik trek kreeg in een lekkere pittige soep. Tijdens het koken kwam ik op het idee om er die rijpe banaan erin te doen. Dat maakte de soep extra lekker. De ingrediëntenlijst is groot, maar de soep is snel gemaakt. Als je de soep als maaltijdsoep wilt eten zou je er wat meer aardappel in kunnen doen, zodat de soep wat dikker wordt. Wij hebben de soep bij de lunch gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een zondag in mei met veel regen en fris. Trek in een kop soep. Dan ga je na wat je zoal in huis hebt en ontstaat dit lekkere pittige soepje. Deze soep is goed vullend en prima als maaltijdsoep of lunchsoep samen met een lekker broodje. In plaats van de chilivlokken kun je ook wat sambal in de soep doen. Van de prei heb ik alleen het witte en het lichtgroene gedeelte gebruikt. Hou je van gare groenen in de soep, dan voeg je de prei met de ui en de knoflook toe aan de soep. Vind je het lekkerder dat de groenten beetgaar blijft dan voeg je de prei pas op het laatst toe aan de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zoetzure bloemkoolsalade, gemaakt van een halve bloemkool die ik over had. Ansjovisjes laten smelten in olie, paprikastukjes even wat gebakken en dan olijven, kappertjes en stukjes vleestomaat gemengd met de zoetzure bloemkool. Een heerlijk Italiaans bijgerecht.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke salade met veel fruit, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De dressing is gemaakt met frambozen-edik, olijfolie en honing en natuurlijk wat kruiden. Edik gebruik je in plaats van azijn. Is niet zo zuur en geeft een heerlijke smaak aan de salade. Je kunt natuurlijk ook frambozenazijn gebruiken, maar neem dan wat meer honing in de dressing. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

7 verschillende eiersalades. De één lekker als broodbeleg, de andere als voorgerecht of buffetgerecht. De ingrediënten vind je bij de bereidingswijze van de salades. Vegetarisch, met vlees en met vis. Voor iedere smaak is er wel één.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Volgens chickslovefood een recept uit "Het Vriezerproof kookboek". Chickslovefood had het recept iets aangepast en ikzelf ook een kleinigheid. Wat ik heb aangepast zie je in het recept. Vriezertip: Haal de bolletjes de avond tevoren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien. Dan heb je een heerlijk ontbijt. Of haal ze al vroeg uit de vriezer dan heb je een lekker tussendoortje later op de dag. De kwarkbolletjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. N.B.Ik heb de bolletjes in een muffinvorm gebakken, maar volgens het recept werden ze gewoon op de bakplaat gebakken. Allebei mogelijk, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Met Pasen is het heerlijk om uitgebreid te brunchen of te lunchen en daar passen natuurlijk gevulde eitjes bij. Ik heb hier een paar hele lekkere eitjes op een rijtje gezet. Voor elk wat wils. Eet smakelijk en VROLIJK PASEN. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Mijn man wilde een tijdje koolhydraatarm eten. In plaats van een boterham at hij graag een salade. Dit was één van de salades die ik voor hem maakte. Maar ook de linzensalade en de salade met gerookte forel (zie mijn recepten) vond hij erg lekker). Lekker bij de lunch, maar ook bij de borrel op een stukje stokbrood. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere salade voor bij de lunch.Snel gemaakt met linzen uit blik.Ik had nog een stukje roquefort liggen, maar in plaats daarvan is danisch blue, gorgonzola of een andere blauwe kaas ook heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een caloriearme salade (235 kcal). Heerlijk bij de lunch maar ook lekker en leuk als voorgercht. De basissalade bestaat uit fijngesneden witlof en appel. Het recept kom een klein beetje van Allerhande en heel veel van mezelf. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze makreelsalade heb ik samengesteld uit diverse recepten die ik op internet tegenkwam. Ik had een pakje gerookte makreelfilets gekocht (graatloos stond erop). Helaas vond ik toch nog twee graatjes in de vis,dus oppassen.) Ik wist toen nog niet wat ik ermee zou doen, maar na een beetje surfen kwam ik tot dit recept. Heerlijk op een broodje, maar ook als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze hartige taart stond wel heel snel op tafel. Dat komt ook omdat ik gerookte kipfilet heb gebruikt.Gerookte kipfilet kun je zo gebruiken zonder te bakken. Een zak Chinese wokgroenten, wat kruiden en losgeklopte eieren. Taart in de oven en klaar. Je kunt de taart ook goed invriezen en bevroren in de oven verwarmen. Lekker makkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees
Top