1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek aardappelgerechten
Kookboek "aardappelgerechten"

Dit is geen eigen recept van een recept van Miljuschka. Ik kwam dit tegen op internet en het trok me direct aan. Ik heb er nog wat nootmuskaat door gedaan en een deel van de hazelnoten door de puree gemengd. We hebben deze lekkere aardappel-knolselderijpuree gegeten bij rodekool met gehaktballetjes. Een heerlijke combinatie. Deze puree is ook een heerlijk bijgerecht bij je kerstdiner. Lekker bij wild of bij een stoofpot. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot. Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in. Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten. Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht. Echt heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Een tijdje geleden heb ik mee gedaan met een tapas workshop en dit was ronduit toch wel mijn favoriete recept. We hebben er heerlijk van gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit keer een ovenschotel zonder groenten, dus de aardappelen als bijgerecht. De voorgekookte aardappelschijfjes lekker gemengd met gekookte ham, hardgeookte eieren en gebakken champignons en dan overgoten met een pittige kaassaus. Super lekker. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Koken met boerenkaas houdt in dat je iedere keer wat anders op tafel brengt, want boerenkaas kan van smaak verschillen. Dit is een heerlijke ovenschotel van aardappelen, boerenkaas, tomaten, paprika en ui. Erg lekker! Een recept van Hans Belterman. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ook dit recept kwam in tegen in de kookboekenreeks van AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk". Lekker recept voor een dagje zonder vlees (hoewel ik er een restje gekookte ham door heb gedaan omdat dat op moest !), maar het originele recept is zonder vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

OpperDOES en DOESburg. Het lijkt wel een woordspelletje Toch is het dat zeker niet. Zeker wel is het feit dat de Opperdoezer ronde en de Doesburgsche mosterd samen een geweldige combinatie van 2 ambachtelijke en authentieke producten zijn. Daar kwam ik toevallig achter toen ik aan de Opperdoezer ronde weer eens een andere draai wilde geven. Ik kende de combinatie met peterselieboter al langer en omdat ik mijn eigengemaakte Mosterdboter-met-ambachtelijke-doesburgsche-mosterd ook al zo lekker vond op groenten heb ik het deze keer uitgeprobeerd op de Opperdoezer aardappeltjes. Een combinatie om te onthouden dus. Niet te ingewikkeld maar zoals ik wel vaker zeg; goede producten hebben verder niet veel nodig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Warme zomerdag en geen zin in warm eten? Maak dan eens deze heerlijke maaltijdsalade. In plaats van haricots verts kun je ook heel goed sperzienbonen of snijbonen gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had nog wat gebraden lamfilet over van een etentje en wilde er iets anders mee doen. Ik kwam een recept tegen om internet van Lamm-Kartoffel-Gröstl. Dat leek me wel wat, maar ik heb de bereidingswijze aangepast door de aardappelen met schil niet voor te koken, maar - omdat het sneller moest gaan - de aardappelblokjes te koken. In plaats van verse tijm heb ik gedroogde tijm gebruikt. We vonden het heerlijk. In plaats van lamsvlees is elke vleessoort lekker. Gewoon een rest vlees met ui en spekjes door de gebakken aardappelen en smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Eindelijk een goed recept gevonden om lekkere knaperige frietjes uit eigen oven te maken. Nee, geen voorgebakken frites uit de supermarkt maar helemaal zelf gemaakt. Het geheim zit hierin, dat de frites allereerst goed droog moeten zijn, er wat olie overheen moet en dan een bestrooid met een klein beetje bloem. En....geen vastkokende aardappelen gebruiken, maar een kruimige soort. Ik heb voor mijn frites bintjes gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekkere knapperige blokjes aardappel gebakken met rode uisnippers, lentuitjes en rauwe ham. In plaats van de rauwe ham kun je natuurlijk ook spekreepjes gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Mijn favoriete aardappelsalade op Smulweb is de aardappelsalade a la Petra en is ook al heel vaak meegenomen en heeft al heel veen positieve reacties. Deze aardappelsalade heb ik nu dus ook in een andere versie. Iets uitgebreider, maar ook snel te maken. Ook deze aardappelsalade vonden we zalig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dit aardappelgerecht kun je natuurlijk ook met een andere stevige aardappelsoort maken, maar met de Rosevalaardappel is het bijzonder lekker. Ook lekker met de Opperdoezer Ronde. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

In dit gerecht worden de aardappelen voorgekookt en daarna in zijn geheel gegratineerd met een lekkere Cantalof Gruyère kaas. Geen slankmaker maar wel heel erg lekker. Prima voor een dagje zonder vlees. De aardappelschotel is voldoennde voor 4 - 6 personen. Ik heb de helft genomen voor 3 personen en had nog iets over. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Kan een dag van te voren gemaakt worden , afgedekt in de koelkast bewaren …  Lees verder »

Weer zo`n lekker recept van Tessa Kiros. Niet eten als je de volgende dag uit gaat. De knoflook is sterk aanwezig, maar dat maakt het ook zo lekker. Bijzonder lekker als dip. Ook lekker als bijgerecht bij de bbq. Echt proberen, het is de moeite waard. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks
Top