1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek Hoofdgerechten kip
Kookboek "Hoofdgerechten kip"

Dit feestelijke kipgerecht heb je in een mum van tijd klaar. Vooral als je vooraf alles gesneden klaarzet. De kipstukjes blijven heerlijk mals als je ze snel rondom bruin bakt en uit de pan haalt voordat de andere ingrediënten erbij komen. Maak je dit gerecht voor meer van 2 personen, bak dan de kipstukjes in gedeelten anders duurt het te lang en wordt de kip droog. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

 Ik had een te grote krop andijvie gekocht. Alle andijvie gesneden voor de andijviestamppot en hield toen nog een behoorlijk beetje over waar ik iets mee moest. Dus op zoek naar een recept waar ik mijn beetje andijvie een kleine rol kon vervullen. Bij Allerhande kwam ik een dergelijk recept tegen. Het werd een heerlijk groentepannetje met veel groenten en kapucijners. Gezond, slank en nog lekker ook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zwartzuur is een van oorsprong Indisch gerecht, dat traditioneel tijdens de kerstdagen gegeten werd met gekookte of gebakken aardappelen, groenten, peren en perziken op sap. Vele oudere Indische mensen kunnen zich de heerlijke smaak en geur herinneren. Helaas is het gerecht en de traditie in de vergetelheid geraakt, maar gezien het enthousiasme waarmee er over gesproken wordt een heerlijke traditie om weer in te voeren! "Zwartzuur is het gerecht dat Tante Kiep elke kerst klaarmaakt, en volgens haar "is het traditie dat dit recept alleen van moeder op dochter overgaat'; anders wordt het bitter als gal." Uit het boek Zwartzuur van Anneloes Timmerije." N.B. Deze tekst heb ik overgenomen van internet zie site bij "Leuke tips" Ik heb de kip in de slowcooker gemaakt en toen het klaar was overgedaan in de hapjespan. Beide bereidingen staan beschreven in dit recept. We vonden het heerlijk. Mijn man dacht in eerste instantie dat het lekker gaar gestoofd rundvlees was. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Al weer een verrukkelijk ovenschotel met witlof waar we van hebben gesmuld. De witlof heb ik in smalle repen gesneden en onder meer gekruid met Provencaalse kruiden wat een heerlijke smaak aan de witlof geeft. De witlof is niet voorgekookt maar gebakken. Echt een schotel voor liefhebbers van witlof. Zorg dat de kipblokjes niet te lang bakken want dan worden ze droog. Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf voorgekookte zijn echt veel lekkerder en zo klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Pastei tutup is een Indische ovenschotel  met Nederlandse ingrediënten. Aardappelen, worteltjes en doperwten en gehakt of kip. Het blijkt dat deze ovenschotel al generaties lang wordt doorgegeven binnen Indische families. Pastei tutup (betekent afgedekt) is een ovenschotel met een romige aardappelpuree. De vulling bestaat voornamelijk uit: en dat geldt voor mijn recept kruidige kipfilet, plakjes hardgekookte ei, worteltjes en doperwten. Op internet en in mijn Indonesische kookboeken vind je diverse recepten van Pastei Tutup. Ik heb er zelf "mijn eigen" ovenschotel van gemaakt door te variëren met kruiden en verse groenten te gebruiken. Van origine worden er doperwten en worteltjes uit pot of blik voor gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Puur comfortfood in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Zo af en toe heb ik echt trek in een beetje pittige maaltijd. Omdat ik weinig tijd had zocht ik naar een snel recept. Iets dergelijks vond ik op internet. Ingrediënten wat aangepast  en ook de bereidingswijze. Zo klaargemaakt vonden we dit een heerlijke (Surinaamse) maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kleine knapperig gebakken aardappelblokjes toegevoegd. Dat heb ik dus niet gedaan hoewel het me wel erg lekker lijkt. Volgende keer? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Een heerlijke slanke en snel te maken curry met veel groenten. Ik heb in plaats van sperziebonen haricots verts gebruikt. Vind ik zelf meestal nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Wij zijn dol op romaanesco (groene bloemkool). De romanesco is een bloemkool met veel meer smaak dan de gewone bloemkool. Bij "tips" vind je een link naar de romanesco op internet. De kleur van de romanesco blijkt ook bij het koken groen. Je kunt met de romanesco dezelfde recepten maken als met bloemkool. Deze keer met kipfilet, wat spekreepjes en eieren. De eieren woden losgeklopt met de kaas en vermengd met de gebakken spekjes en kipfilet. Lekker gratineren en smullen maar! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een snel te maken kip curry. Het lekkerst als je de curry al 's morgens maakt en later verwarmt. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Makkelijk op warme dagen als je het niet echt ziet zitten om uitgebreid te koken. Een dergelijk recept kwam ik tegen in één van mijn bewaarde receptenboeken. Ik heb er één en ander aan toegevoegd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een gemakkelijk te maken gerecht om wat restjes groenten uit je koelkast op te maken. De kipfilet blijft heerlijk mals en sappig van smaak. Eenvoudig maar lekker !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben. Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken. Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker. Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Onze buren kwamen eten en namen hun kleinzoon van 7 jaar mee. Ik had al bedacht wat we zouden eten maar dat was niet echt geschikt voor een kleine jongen. Toen besloot ik kipschnitzeltjes te maken (die vonden we allemaal lekker !). Gepaneerd met een klein beetje Parmezaanse kaas. Hij heeft ervan gesmuld, samen met de frietjes die ik ook speciaal voor heb heb gebakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker pastagerecht, ik heb er nog wat pancetta doorgedaan en gemixte paddestoelen, de penne heb ik gekookt in water met een bospaddestoelenbouillon tablet en door het gerecht heb ik ook nog een bospaddestoelen bouillon tablet gedaan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is het recept dat het meest lijkt lijkt op de noodles zoals ik die in Shanghai heb gegeten. Erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze pittige Thaise kippendijtjes zijn heel snel klaar met weinig ingrediënten. Wij hebben dit gegeten met die lekkere sticky shiitake paddenstoelen uit de wok. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais
Top