1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek Hoofdgerechten kip
Kookboek "Hoofdgerechten kip"

In Italië bekend als Pollo Parmigiana. Een heerlijk typisch Italiaans kipgerecht waarin alle typische Italiaanse ingrediënten tot zijn recht komen. Ik heb aan dit gerecht een eigen draai gegeven. Maar ik denk dat de Italianen ook mijn Pollo Parmigiana lekker zullen vinden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig. Alleen voor de trassi  moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is een verukkelijk kiprecept. Ik heb hievoor kipdijfilet gebruikt, maar misschien is het met kippenpoten nog lekkerder. Maar wij hebben ervan gesmuld. Eigenlijk gaat alles in één pan en kun je dit heel goed voorbereiden als je bijvoorbeeld gasten krijgt. Wil je geen alcoholische drank gebruiken neem dan kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Bij het snuffelen in mijn oude plakboeken kwam ik dit recept tegen uit een oude Libelle of Margriet. Toevallig had ik èn peultjes èn kalkoenfilet. Kalkoen is een lekker mager stukjes vlees en bevat veel ijzer. Kalkoenfilet is gezonder dan kipflet De kalkoenfilet wordt in dit gerecht in dunne plakjes gesneden en plm. 30 minuten gemarineerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

In het originele recept zijn in plaats van kipfilet rundereepjes gebruikt. Ik vind runderreepjes vaak erg droog worden dus heb ik gekozen voor kipfilet. Varkensreepjes kunnen natuurlijk ook. Ook de hoeveelheden van het originele recept heb ik aangepast en er nog wat kruiden aan toegevoegd. Dit is geen pittig gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Gezond stoofpotje met sappige kippendijtje, veel groenten en een heerlijke gekruide tomatensaus. Lekker bij alle soorten pasta, maar ook lekker met stokbrood of ciabatta en dan lekker met een stuk brood je bord schoonmaken. Eet smakelijk !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit gerecht is lekker pittig. Gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Zalige sappige kiprolletjes die rauw in de oven gaan. Overgoten met een heerlijke saus met flink knoflook, honing en mosterd. Na plm. 20 minuten zit je aan tafel en kun je smullen van deze lekkere kip. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Het heerlijke van een slowcooker is dat je 'smorgens je ingrediënten in de pan doet. Je zet hem aan en de cooker doet de rest. Tegen de tijd dat je gaat eten is alles klaar. Je kunt eventueel alle ingrediënten tegelijk in de slowcooker doen, maar ik vind een gerecht uit de slowcooker lekkerder als ik eerst alles aangebraden heb. Maar alles is mogelijk. Je kunt dit gerecht natuurliijk ook heel goed in de hapjespan of in de oven maken. De garam masala in dit gerecht geeft een heerlijke smaak. Mijn recept is een combinatie van een aantal andere recepten. Ook bij onze gasten viel dit heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een populair eenpansgerecht die ik regelmatig maakte in mijn studententijd. Blijft lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een heerlijk heet gerecht waarvan de vlammen je uitslaan!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke malse kipfilet (kort gebakken) in een verrukkelijke paprikaroomsaus. Snel gemaakt en met van alles te combineren, zoals spätzle, rijst, aardappelpuree, allerlei pastasoorten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Malse kipfilets verpakt in een plakje rauwe ham (Parmaham). Behalve linzen zitten er ook andere groenten en blokjes aardappel door. De bedoeling was dat de aardappelblokjes vooraf gebakken zouden worden. Heb ik ook gedaan, maar helaas niet opgelet en ...."aardappels aangebrand". Daarna snel wat blokjes aardappel gekookt en de zo door de linzen gedaan. Was ook lekker, maar als ze gebakken zijn vast nog veel lekkerder. Ik zag een dergelijk recept in een kookboek van Johan Lafer (Duitse sterrenkok) maar dat was o ingewikkeld dat ik zelf deze variatie erop heb bedacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Super gemakkelijk met Turkse paprikapasta Ajvar. En heel, heel erg lekker! Wij hebben hiervan gesmuld. In plaats van met gamba`s kun je dit gerecht ook met stukjes kipfilet maken. OOk heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Ik vond dit recept in één van mijn kookboekjes: "Reismenu, verhalen en gerechten"van Cor Hospes. Een heel leuk verhalenboekje van landen over de hele wereld met steeds een recept erbij van het land. In het verhaal bij dit recept wordt verteld dat Balti een uitvinding is uit Birmingham (UK), oftewel "Brum", zoals de inwoners daar zelf liever zeggen. In Birmingham woont het grootste aantal immigranten uit Pakistan en zijn er veel Pakistaans/Indiase restaurants waar dus ook de Balti-keuken is ontstaan. N.B. Het originele recept is zonder de sperziebonen, maar wij vonden dit er erg lekker bij (in). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

In plaats van kalkoenstukjes kun je natuurlijk prima kipstukjes gebruiken. De saus is heel snel te maken met mango-chutney en kokosmelk. Een recept als je geen tijd hebt. Snel en lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch
Top