1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek soepen
Kookboek "soepen"

Je kan deze soep helder eten of romig. Voor dit laatste pureer je de knoflook en doe je in de soep een beetje kookroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Ik ben weer eens lekker aan het snuffelen in mijn oude kookboekjes. Dit keer ben ik weer eens bezig met de kookboekjes, uitgegeven door AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk." Hierin kwam ik dit soeprecept tegen. Dijonmosterd had ik toevallig pas gekocht. Prei in huis, dus aan de slag. We vonden de soep echt lekker. Ik heb een paar kleine veranderingen aangebracht, namelijk in plaats van slagroom crème fraîche gebruikt en in plaats van suiker heb ik honing genomen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Iedereen kent natuurlijk Stracciatella ijs, maar minder bekend is de Italiaanse soep die ook stracciatella heet. De soep bestaat uit een krachtige kippenbouillon die ik heb getrokken van kippenpoten. Wil je een keer snel klaar zijn dan kun je ook bouillon van tabletten gebruiken. Ik heb voor de vulling van één ei gebruikt, maar in veel recepten van deze soep worden méér eieren gebruikt en dan ook meer kaas. Ik geef de voorkeur aan een luchtige vulling. Ik heb gebruikt gemaakt van een combinatie van diverse bestaande recepten van de stracciatella. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze soep is ontstaan door een combinatie van 3 verschillende bestaande recepten. Ik wilde geen roux (boter en bloem) maar de soep binden op een andere manier. De soep is gebonden door een gedeelte van de asperges met een meegekookte aardappel te pureren. Van de aardappel merk je niets meer in de soep. In plaats van een sjalotje heb ik het witte gedeelte van een prei meegekookt. Prei verhoogt de smaak van de asperges. Het scheutje witte wijn in de soep maakt het geheel nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Toen we nog maar kort in Duitsland woonden kregen we op een verjaardagsfeestje bij onze buren deze soep. We waren gelijk verkocht. Een heerlijke soep die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er bestaan ook van deze soep natuurlijk diverse recepten. De eerste keer heb ik de soep gemaakt volgens het recept van mijn buurvrouw. Later heb ik er wat variaties op gevonden. Het is een gemakkelijk te maken soep. Snel klaar. Geen balletjes draaien. De smeerkaas smelt in de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Als we bloemkool eten blijft er altijd wel een deel bloemkool over omdat we maar met zijn tweeën zijn. Omdat mijn man een echte soepliefhebber is, wordt er bijna altijd een soep van gemaakt. Deze keer is het een gladde crèmige bloemkoolsoep geworden. Lekker met gehakte stukjes hardgekookt ei en hamreepjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is een lekker gebonden paddenstoelensoep (ik heb alleen champignons gebruikt), die gebonden is door het grootste deel van de paddenstoelen te pureren.In deze soep wordt dus geen bloem gebruikt voor het binden. De zachte gorgonzola smelt vlak voor het opdienen in de soep en geeft een heerlijke pittige smaak aan de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door het roosteren van de paprika's ontstaat een heerlijk aroma, hierdoor ontstaat een verrassende groentesoep. Wie niet graag paprika's roostert kan ook gebruik maken van geroosterde paprika's uit een pot. De smaak van de soep wordt dan wel wat anders.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze vegetarische soep is gevuld met prei, spitskool, ui, knoflook en losgeklopte eieren. Lekker gekruid met sambal, sojasaus en gebersiroop. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrassende verwarmende maaltijdsoep voor een koude dag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept vond in het kookboek "Dagelijkse Kost"nummer 4 van Jeroen Meus. Jeroen serveerde de soep met kaasballetjes. Ik heb het recept wel een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Ook vond ik de hoeveelheid van Jeroen een beetje veel voor 4 personen en heb ik het recept gehalveerd. Ik heb de kaasballetjes niet gemaakt maar zal het recept voor deze kaasballetjes toch vermelden voor de liefhebber. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal). De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal. Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Lekkere romige broccolisoep. De soep is vegetarisch. Om toch wat "bite" in de soep te hebbe, heb ik er gebakken kastanjechampignons door gedaan. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Van een restant bleekselderij en een stengel prei plus een deeltje roomkaas maakte ik deze lekkere romige soep. In dit jaargetijde vinden we het altiijd heerlijk om een kopje warme soep bij de boterham te eten. De soep is ook lekker als voorgerecht bij een etentje.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had nog een halve courg.ette liggen en een half pak diepvries bladspinazie in de vriezer. Na wat zoeken op internet vond ik een recept voor een lekkere pittige soep met kokosmelk en dat had in ook in huis. Klein beetje aangepast aan mijn eigen smaak en we hebben weer eens gesmuld van een lekkere vegetarische soep. Mijn man vind zo'n soep heerlijk met van die knapperbolletjes erin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

1 el olijfolie 1 ui, fijngesneden 1 prei, in schijfjes 2 stronken selderij, in schijfjes 2 wortels, geschraapt, in schijfjes 1/2 groene kool, in reepjes 1 l groentebouillon 1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm samengebonden) 4 knolraapjes, in partjes 250 g krielaardappels, in blokjes 100 g gerookte spekjes, geblancheerd 100 g witte bonen, kant-en-klaar, gespoeld 75 g Appenzeller®, in plakjes zout, peper Garnituur: platte peterselie, fijn geknipt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Ik zag in de supermarkt van die mooie kleine dunne courgettes om een lekkere soep van te maken. Het potje basilicum dat ik in de keuken had staan ging behoorlijk achteruit, dus courgettesoep met basilicum. De paar lepels kruidenroomkaas maakten het geheel af. Een heerlijk soepje was het resultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top