1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek soepen
Kookboek "soepen"

Lekkere soep van peterseliewortel . De peterseliewortel is iets pittiger dan pastinaak . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Op de zaterdagse markt zag ik zoveel verschillende soorten lekkere paddenstoelen dat ik me niet in kon houden en er heel wat van heb gekocht. Maar ik had eigenlijk nog niet bedacht wat ik er allemaal van zo willen maken. Een paddenstoelensoep is natuurlijk altijd lekker. Deze soep is niet gebonden met bloem maar door het pureren van het grootste deel van de paddenstoelen. Klein beetje spek meegepureerd, scheutje sherry en beetje truffelolie maakt de soep helemaal af. Heerlijk !! Ik heb voor de soep paddenstoelenfond gebruikt, maar je kunt ook paddenstoelenbouillon (van blokjes) of groentebouillon gebruiken. De paddenstoelesmaak wordt dan wel wat minder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een aantal jaren geleden kreeg ik van een tennisvriend van mijn man een kookboekje. "Chez L`Hirondelle, recepten en verhalen van een table d'hote, van Heleen Oosterveld. Heleen en haar man Rolf runnen een table d'hote in Frankrijk en de tennisvrien van mijn man was daar regelmatig geweest. Dit kookboekje is zo'n beetje mijn lievelingskookboekje geworden. Ik heb er al veel uit gemaakt en er staat nog heel wat op mijn lijstje. Deze uiensoep is er één van. Ik heb het recept gevolgd, maar er zelf nog wat mosterd aan toegevoegd en de 2 eetlepels madeira die Heleen gebruikte weggelaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze lekkere romige aardappelsoep is traditioneel in "Het Bergisches Land" (Bergse Land). Dit  is een regio in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen op en langs de rechter Rijnoever op circa 250 tot 500 meter hoogte. De kern bestaat uit de stedendriehoek Wuppertal, Solingen en Remscheid. De soep is zelf vegetarisch. De spek in de topping kunnen vegetariërs weglaten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Etentje gepland en het zou snikheet worden. Dan kies je voor lichte en liefst koude gerechten. Ik had nog een courgette liggen en zo kwam ik op dit lekkere koude courgettesoepje. Het viel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Je kan deze soep helder eten of romig. Voor dit laatste pureer je de knoflook en doe je in de soep een beetje kookroom …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Ik ben weer eens lekker aan het snuffelen in mijn oude kookboekjes. Dit keer ben ik weer eens bezig met de kookboekjes, uitgegeven door AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk." Hierin kwam ik dit soeprecept tegen. Dijonmosterd had ik toevallig pas gekocht. Prei in huis, dus aan de slag. We vonden de soep echt lekker. Ik heb een paar kleine veranderingen aangebracht, namelijk in plaats van slagroom crème fraîche gebruikt en in plaats van suiker heb ik honing genomen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Iedereen kent natuurlijk Stracciatella ijs, maar minder bekend is de Italiaanse soep die ook stracciatella heet. De soep bestaat uit een krachtige kippenbouillon die ik heb getrokken van kippenpoten. Wil je een keer snel klaar zijn dan kun je ook bouillon van tabletten gebruiken. Ik heb voor de vulling van één ei gebruikt, maar in veel recepten van deze soep worden méér eieren gebruikt en dan ook meer kaas. Ik geef de voorkeur aan een luchtige vulling. Ik heb gebruikt gemaakt van een combinatie van diverse bestaande recepten van de stracciatella. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze soep is ontstaan door een combinatie van 3 verschillende bestaande recepten. Ik wilde geen roux (boter en bloem) maar de soep binden op een andere manier. De soep is gebonden door een gedeelte van de asperges met een meegekookte aardappel te pureren. Van de aardappel merk je niets meer in de soep. In plaats van een sjalotje heb ik het witte gedeelte van een prei meegekookt. Prei verhoogt de smaak van de asperges. Het scheutje witte wijn in de soep maakt het geheel nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Toen we nog maar kort in Duitsland woonden kregen we op een verjaardagsfeestje bij onze buren deze soep. We waren gelijk verkocht. Een heerlijke soep die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er bestaan ook van deze soep natuurlijk diverse recepten. De eerste keer heb ik de soep gemaakt volgens het recept van mijn buurvrouw. Later heb ik er wat variaties op gevonden. Het is een gemakkelijk te maken soep. Snel klaar. Geen balletjes draaien. De smeerkaas smelt in de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Als we bloemkool eten blijft er altijd wel een deel bloemkool over omdat we maar met zijn tweeën zijn. Omdat mijn man een echte soepliefhebber is, wordt er bijna altijd een soep van gemaakt. Deze keer is het een gladde crèmige bloemkoolsoep geworden. Lekker met gehakte stukjes hardgekookt ei en hamreepjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit is een lekker gebonden paddenstoelensoep (ik heb alleen champignons gebruikt), die gebonden is door het grootste deel van de paddenstoelen te pureren.In deze soep wordt dus geen bloem gebruikt voor het binden. De zachte gorgonzola smelt vlak voor het opdienen in de soep en geeft een heerlijke pittige smaak aan de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door het roosteren van de paprika's ontstaat een heerlijk aroma, hierdoor ontstaat een verrassende groentesoep. Wie niet graag paprika's roostert kan ook gebruik maken van geroosterde paprika's uit een pot. De smaak van de soep wordt dan wel wat anders.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze vegetarische soep is gevuld met prei, spitskool, ui, knoflook en losgeklopte eieren. Lekker gekruid met sambal, sojasaus en gebersiroop. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze gezonde en lekkere linzensoep zit boordevol groenten. De soep is vegetarisch want we willen niet meer elke dag vlees eten. Door de hoeveelheid groenten, pasta en kaas vult de soep goed en mis je het vlees niet. Wie toch graag vlees in de soep wilt doen: spekreepjes of gehaktballetjes zijn er lekker in. Ik heb bij deze soep gebruik gemaakt van een blikje linzen. Je kunt ook heel goed gedroogde linzen gebruiken. Linzen zijn heel snel gaar. (plm. 20 minuten) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrassende verwarmende maaltijdsoep voor een koude dag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept vond in het kookboek "Dagelijkse Kost"nummer 4 van Jeroen Meus. Jeroen serveerde de soep met kaasballetjes. Ik heb het recept wel een beetje aangepast aan mijn eigen smaak. Ook vond ik de hoeveelheid van Jeroen een beetje veel voor 4 personen en heb ik het recept gehalveerd. Ik heb de kaasballetjes niet gemaakt maar zal het recept voor deze kaasballetjes toch vermelden voor de liefhebber. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

De Caldo Verde is in Portugal het populairst van alle soepen en daarom waarschijnlijk uitgeroepen tot de zeven wereldwonderen van de gastronomie ( zie bij "leuke tips" de link naar Portugal). De soep is oorspronkelijk afkomstig uit de noordelijke provincie Minho in Portugal. Ik heb de ingrediënten voor de soep een beetje aangepast aan onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees
Top