1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hartige taarten
Kookboek "hartige taarten"

Als ik vroeger bij mijn ouders mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd voor dit gerecht! Nog steeds maakt mijn moeder dit regelmatig en nu ik het recept hebt komt het ook bij mij thuis op tafel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik had nogal wat restjes groenten en een pakje gerookte zalm over. Ook had ik plakjes bladerdeeg in de vriezer. Bij elkaar opgeteld  kom je dan aan lekkere gezonde quiche. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt. Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een lekkere vegetarische quiche of hartige taart. De bloemkool wordt vooraf een paar minuten gekookt en gemengd met wat zacht gebakken preireepjes, sjalotjes en knoflook. In plaats van geroosterde walnoten zijn geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen ook lekker op deze bloemkooltaart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik kwam op internet een recept tegen van een hartige taart uit de Arfryer. Ik heb pas sinds kort een Airfryer en heb er spijt van dat ik hem niet eerder heb aangeschaft want je kunt er zoveel meer mee doen dan frietjes en kroketjes bakken. Zo kwam ik op het idee om een aspergetaartje te bakken in de Airfryer met een super resultaat. Deze kleine quiche was na 20 minuten heerlijk bruin en gaar van binnen. Een aanrader. Ik heb maar een kleine airfryer en had toevallig nog een kleine springvorm van 16 cm doorsnede (HEMA) die precies in het bakje van mijn airfryer paste. Dit taartje kun je natuurlijk ook gewoon in je oven bakken. Gebruik je een springvorm van 20cm.doorsnede dan moet je alle ingrediënten verdubbelen.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik ben al vaak een recept tegengekomen van een pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd. In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Tryout, want de zonen kwamen eten en daar hoort iets verrassends bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

10 sneetjes meergranenbrood 1 eetlepel olijfolie 300 g panklare preiringetjes 1 uitgeperste teen knoflook 1 theelepel tijm 3 eieren 1 dl room zout peper 100 g abdijkaas of verkruimelde blauwe kaas 2 tomaten zwarte peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zin in een lekker warm hapje op een regenachtige dag. Vriezer en koelkast geïnspecteerd en bij elkaar gezocht wat me lekker leek. En het was lekker. De combinatie van spek, geitenkaas, walnoten en honing is bekend. Maar ook de prei smaakte er heerlijk bij. Door de bodem vòòr te bakken krijg je een heerlijke knapperige bodem onder je quiche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben deze taart gemaakt tijdens een bakworkshop in Belgie. Hij is heerlijk en daarom wil ik hem graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Deze gevulde tortillas die in de koekenpan worden gebakken zijn in kleine stukjes gesneden een heerlijk borrelhapje. Samen met een salade ook prima te serveren als hoofdgerecht. Ook kun je ze in vieren gesneden serveren als lunchgerecht. Het recept stond ooit in een krant en is lekker en simpel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Dat iets eenvoudigs ook heerlijk kan zijn kun je hiermee bewijzen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Blikje croissantdeeg dat echt opgemaakt moest worden en een pakje aangebroken zachte geitenkaas. Zo kwam ik op dit idee en ze waren lekker !!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Fritatta is een soort hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddel. Deze fritatta wordt gemaakt in de oven. Wij hebben deze gegeten met risotto. Echt lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die onder het ei beslag . Ik nam een kleine maat vorm voor 2 personen , dit is te zien op de foto daarvoor deelde ik alles door de helft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze taart was enkele jaren geleden onderdeel van het paasbuffet voor kinderen en kleinkinderen. De taart verdeeld in hapklare brokken is ook een lekker borrelhapje, of een punt naast een kop zelfgemaakte soep ook niet te versmaden. Hier vond iedereen de taart gelukkig onwijs lekker . Ziet er als zodanig niet zo uit op de foto helaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze kaasquiche is afkomstig uit de Auvergne en smaakt verrukkelijk bij een glas stevige rode wijn. Ik vond het leuk om een stukje van deze quiche te serveren bij mijn krachtige ossenstaartsoep, waarbij het ook heerlijk smaakt. De volgende dag (ik had natuurlijk nog wat stukjes over) inderdaad ervan genoten bij een glas rode wijn. Ik geef hierbij het recept zoals origineel beschreven, maar ik heb in dit geval gekruik gemaakt van een rol deeg voor hartige taart en daarbij de helft van de ingrediënten gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Erg lekker, snel klaar en ook nog goedkoop mijn bladerdeegquiche met soepgroenten en baconreepjes. Wij hebben de hartige taart cq quiche bij de borrel gegeten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top