1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek borrelhapjes
Kookboek "borrelhapjes"

Voor een rechthoekige vorm met een inhoud van 3/4 liter. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta. Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast. Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade. De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Dit recept stond in een tijdschrift en omdat het zo lekker was wil ik het graag delen met nog meer liefhebbers van asperges …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Ik ben al vaak een recept tegengekomen van een pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd. In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Tryout, want de zonen kwamen eten en daar hoort iets verrassends bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Toast met aspergecrème, eenvoudig, snel en met weinig ingrediënten! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Pasen betekent dat er bijna altijd gekookte eieren over blijven. Nu had ik ook wat gekookte asperges over. Reepjes gekookte ham en een paar plakjes kaas toegevoegd en zo ontstond deze lekkere salade. Lekker op een broodje, boterham, toostje of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het bijzondere aan deze tomatentaart is dat er op de voorgebakken bodem eerst dun tomatenpuree uitgestreken wordt en daarover een dressing komt. De honing over de tomaten is de "klap op de vuurpijl". Verrukkelijk. N.B. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik deze heerlijke tomatentaart tegen. Die was met eigen deeg gemaakt. Ik heb hetzelfde recept gebruikt maar dan met mijn ontdooide bladerdeeg op een rechthoekige bakplaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit zijn heerlijke pasteitjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Klassiek tapasgerecht van Nelly Frijda. De gehaktballetjes zijn zowel warm als koud heerlijk en doen het altijd goed op feestjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

MMMMMMMMMMMMMMMMM Dit is lekker tafelen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze nacho schotel met kaassaus van Emmi Kaasfondü is perfect in combinatie met een heerlijke frisse salsa die je zelf maakt! Nacho's zijn de ultieme comfort food! Zet de schotel op tafel tijdens een borrelavond met vrienden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Pittig sausje voor bij een vis BBQ …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Prima sausje bij een varkenskotelet van de BBQ  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Amerikaans recept, bij de borrel, als voorgerecht, buffetgerecht, of als lunchgerecht, altijd raak! ook kinderen zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt. Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit. Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top