1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek buffetgerechten
Kookboek "buffetgerechten"

Bijzonder lekker nagerecht. Was een groot succes tijdens ons buffet in september 2009. Lauwwarm of koud even lekker! Dus goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke hartige tomatentaart met Comtékaas. Je kunt natuurlijk ook andere kaas gebruiken, maar deze kaas maakt de taart bijzonder. De taart kun je prima een dag tevoren bakken en vlak voor het serveren 15 minuten in de oven van 200 graden verwarmen. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Verrukkelijke "borrelsoesjes". De soesjes zijn heel gemakkelijk te bakken en kun je al een dag tevoren maken. Vlak voor het serveren vullen en dan aan het smullen!. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta. Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast. Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze gemarineerde champignons kun je al lang tevoren maken. Daar worden we alleen maar lekkerder van. Lekkere tapas, antipasta en borrelhapje.  Ook heel lekker door een salade. De champignons moeten minimaal 4 uur marineren en worden koud geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Deze kaasbroodjes kunnen natuurlijk niet ontbreken op jouw paastafel!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Met bladerdeeg kun je alle kanten uit. Vooral borrelhapjes met bladerdeeg vallen altijd goed in de smaak. Deze keer met een vulling van gehakt, chorizo en paprika. Smaken heerlijk. Lekker voor de komende feestdagen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Pasen betekent dat er bijna altijd gekookte eieren over blijven. Nu had ik ook wat gekookte asperges over. Reepjes gekookte ham en een paar plakjes kaas toegevoegd en zo ontstond deze lekkere salade. Lekker op een broodje, boterham, toostje of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Het bijzondere aan deze tomatentaart is dat er op de voorgebakken bodem eerst dun tomatenpuree uitgestreken wordt en daarover een dressing komt. De honing over de tomaten is de "klap op de vuurpijl". Verrukkelijk. N.B. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik deze heerlijke tomatentaart tegen. Die was met eigen deeg gemaakt. Ik heb hetzelfde recept gebruikt maar dan met mijn ontdooide bladerdeeg op een rechthoekige bakplaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Klassiek tapasgerecht van Nelly Frijda. De gehaktballetjes zijn zowel warm als koud heerlijk en doen het altijd goed op feestjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een frisse witlofsalade die niet alleen wordt gegeten als voorgerecht maar ook als bijgerecht. Kerst 2012 weer eens gemaakt samen met Eva (14jr). Heerlijk als bijgerecht bij eendenborstspiesjes en wortelmousse! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Snel klaar en overheerlijk. Een hapje waar je iedereen mee verwent. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijke lichte ragoût bestaande uit kip, kappertjes, champignons en asperges. Lekker met rijst of aardappeltjes of gewoon in een bladerdeegbakje …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij de lunch kregen we onze nichtjes te eten. Eén van hen eet alleen vegetarisch. Omdat het een beetje feestelijke dag was wilden we niet gewoon een boterham eten, maar maakte ik een lekkere soep en dacht ik aan een salade. Ik had al één en ander in huis en zo kwam ik op deze heerlijke salade. En de salade viel heel erg in de smaak (ook de soep hoor!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De zon scheen en het was lekker warm. Dan heb je zin in een salade. In de supermarkt zag ik stukken watermeloen. Bij wat zoeken op internet kwam ik dit heerlijke recept tegen. Natuurlijk zelf iets toegevoegd en het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het recept van deze gehaktbol heb ik al veel jaren geleden uitgeknipt uit een oude Tip. Voor ons feestbuffet van september 2009 kwam dit recept weer goed van pas. Ziet er leuk uit en smaakt heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gehaktbrood is lekker; gehaktbrood met de geuren en kleuren van de Marokkaanse Medina (=oude stad) is iets bijzonders....  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Top