1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vegetarisch
Kookboek "hoofdgerechten vegetarisch"

Zo simpel en zo lekker. Pesto in de koekenpan. Losgeklopte eieren erop en hiervan een omelet bakken. Parmezaanse kaas og geraspte oude kaas erover en smullen maar. Ik had dit ergens gelezen, ben gaat experimenteren en deze lekkere omelet kwam op mijn bord. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Ik heb voor deze risotto de asperges eerst even gebakken in wat lekkere olijfolie. De asperges ontwikkelen dan hun smaak wat intensiever. De aspergekoppen heb ik pasop het laatst toegevoegd aan de risotto. De asperges moeten wat beet houden. De combinatie van de asperges met de gorgonzola is verrukkelijk. De pijnboompitjes en de Pecorino maken het geheel af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Op internet stuitte ik op een recept van Felix Wilbrink met gekruide linzen met eieren. Dat leek me heel erg lekker, maar ik wilde er toch nog een beetje meer van maken. Dus worteltjes en prei aan toegevoegd en de saus wat meer naar onze smaak gekruid. We hebben genoten van deze lekkere gekruide linzen met ei. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het regenachtige weer tijdens de Pinksterdagen zorgde ervoor dat ik trek kreeg in een lekkere pittige soep. Tijdens het koken kwam ik op het idee om er die rijpe banaan erin te doen. Dat maakte de soep extra lekker. De ingrediëntenlijst is groot, maar de soep is snel gemaakt. Als je de soep als maaltijdsoep wilt eten zou je er wat meer aardappel in kunnen doen, zodat de soep wat dikker wordt. Wij hebben de soep bij de lunch gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto en dan komt de vulling er weer bij. Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.   Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken. Alsje er spekreepjes, geruld gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tijdens het koken van de pasta (mini penne) bak je de in stukjes gesneden groene asperges. De kaas laat je smelten op de gare asperges. Uitgelekte pasta door de asperges met een flinke lepelbasilicumpesto en wat gehakte gedroogde tomaten. Lekker en snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Linzen (uit blik) met gebakken uien, knoflook, gember, rode peper en champignons. Lekker gekruid met een paar Oosterse kruiden. De linzen gaan met rauwe eieren de oven in en als de eieren gestold zijn, zijn de linzen klaar. Lekkere, gezonde en gemakkelijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Voor 250 g tomatencompote: - 3 el olijfolie - 1 ui, fijn gehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 reepjes gedroogde sinaasappelschil - 2 el balsamico-azijn - 600 g tomaten, grof gehakt - 1 tl tomatenpuree - lichte rietsuiker, om op smaak te brengen - peper en zout voor de gratin: - 250 g tomatencompote - 2 tl gedroogde tijm - 4 medium tomaten - 200 g zachte geitenkaas zonder korst - 16 zwarte olijven zonder pit …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

We hadden nog spruitjes in de koelkast en hetwerd tijd deze op te maken. Dit recept, uit één van mijn plakboeken wilde ik al een tijdje maken. Dacht dat dit recept van een Allerhande afkomstig was maar dat was niet het geval. Het kwam uit Delicious. (zie link). Ik heb het recept minimaal aangepast. In plaats van de 50 gram roomboter volgens het originele recept heb ik 50 gram roomkaas (Mon Chou) gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk groentepannetje met veel knoflook en gesmolten mozzarella. Vegetarisch en koolhydraatarm. De champignons met blokjes courgette en knoflook worden vooraf gemarineerd. Daarna gebakken en afgewerkt met de mozzarella die lekker gaat smelten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In het kader van de actie "Een week zonder vlees" maakt in deze ovenschotel "stamppot met champignons en gedroogde tomaten. De champignons en de kaas zorgen voor de eiwitten en de gedroogde tomaatjes voor een beete bite. De crème fraîche maakt deze stamppot ovenschotel heerlijk romig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wat hebben lekker gegeten van deze romige pasta met groenten en mascarpone. Echt zalig !! Ik ben geabonneerd op de site fratello&sorella.nl. Een regelmatige gedachtenwisseling tussen broer in Italië en zus in Nederland. Heel leuk om het blog te lezen en er komen regelmatig hele lekkere recepten voorbij. Dit recept heb ik helemaal precies overgenomen van het blog, dus deze keer helemaal niets aangepast. Geen spijt van want het is super lekker. Je kunt er zelf een stukje vlees of vis bij doen maar wij hebben zonder vlees of vis gegeten met een salade ernaast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker Aziatisch. De Thaise roerbak met groenten en een pittig Indisch eitje. Je kunt in plaats van de prei en champignons natuurlijk ook een zak Thaise groentemix nemen. Dan ben je nog sneller klaar. Eerst wilde ik er gebakken eieren bij geven maar vond dat zo afgezaagd. Beetje aan het zoeken voor een altenatief. In het Indische kookboek van Bep Vuyk vond ik het recept voor de Telor Belado: Indische eitjes met pittige tomatensaus en die smaakten er heerlijk bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke groente bolognese geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maar natuurlijk ook voor diegenen die gewoon een dagje zonder vlees willen eten. Wedden dat je in deze saus het vlees helemaal niet mist? Je kunt de saus ook heel goed invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere lichte bloemkoolschotel, een heerlijk alternatef voor een dagje zonder vlees. Wie niet graag zonder vlees eet: reepjes ham of gebakken spekjes erdoor is ook lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Eerst maak je de preisaus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes die daarna door de pasta gaat. En dan in de oven voor een lekker korstje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In de vegetarische stroganoff van Jamie Oliver mis je het vlees niet. Een heerlijke stroganoff voor een dagje zonder vlees. Ik heb in dit recept siitake en oesterzwammen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken. De paddenstoelen worden eerst gebakken in een droge koekenpan. Volgens Jamie worden de paddenstoelen dan veel smakelijker. Een voordeel hierbij is ook dat de paddenstoelen niet direct de olie opzuigen. De olijfolie wordt pas later toegevoegd. Ik heb maar 250 gram paddenstoelen gebruikt. In het recept van Jamie worden 400 gram genoemd. Vond ik wat teveel. Wij hebben dit gegeten met spätzle. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Variëren met zuurkool. Heerlijk vegetarisch stamppotje zuurkool met paprika, appel en prei. Op het laatst een flinke eetlepel knoflookmayonaise (aïoli) door de zuurkool maakt de stamppot heerlijk smeuïg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Bij sommige supermarkten is rode spitskool te koop (bijvoorbeeld bij Lidl). Rode spitskool heeft dezelfde vorm als een gewone spitskool (zie foto) en is een kruising tussen rode kool en spitskool. Het voordeel van de rode spitskool is dat despitskool een kortere kooktijd heeft dan rode kool. Je kunt de rode spitskool klaarmaken als spitskool maar ook als rode kool. Ik heb bij de ovenschotel gekozen voor de rode kool variant. Je kunt de rode spitskool ook als bijgerecht serveren met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een stukje vlees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top