1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek pasta en rijstgerechten
Kookboek "pasta en rijstgerechten"

Voor de cannelloni gebruik ik lasagnevellen uit het koelvak van de supermarkt. De lasagnevellen zijn gemakkelijker te vullen dan de bestaande pijpjes cannelloni. Vulling op het vel en oprollen maar. Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje béchamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren. Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder. Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De koelverse lasagnevellen worden gevuld met een mengdel van artisjokharten en gorgonzola en daaarna opgerold tot cannelloni. De cannelloni wordt in tomatensaus met geraspte Parmezaanse kaas gegratineerd in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke doordeweekse maaltijd van mie met roegebakken spitskool, lente-uitjes en tartaarballetjes, lekker gekruid met sojasaus en chiisaus. Snel klaar en lekker met een omeletje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Op Culy.nl kwam ik een recept tegen van noodles met spitskool, shiitakes en Szechuanpeper. Dat leek me heerlijk. Ik had nog een halve spitskool en shiitakes in de koelkast. Ik had alleen geen zin in noodles. Ik het in het recept het een en ander aangepast en we hebben er rijst bij gegeten. In plaats van shiitakes kun je er natuurlijk ook champignons of kastanjechampignons doorheen doen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik wilde een lekker bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet  kwam ik deze spaghetti tegen. Een geweldig lekkere combinatie. De groene asperges worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij. Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ik heb voor deze risotto de asperges eerst even gebakken in wat lekkere olijfolie. De asperges ontwikkelen dan hun smaak wat intensiever. De aspergekoppen heb ik pasop het laatst toegevoegd aan de risotto. De asperges moeten wat beet houden. De combinatie van de asperges met de gorgonzola is verrukkelijk. De pijnboompitjes en de Pecorino maken het geheel af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing. De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto en dan komt de vulling er weer bij. Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.   Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken. Alsje er spekreepjes, geruld gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tijdens het koken van de pasta (mini penne) bak je de in stukjes gesneden groene asperges. De kaas laat je smelten op de gare asperges. Uitgelekte pasta door de asperges met een flinke lepelbasilicumpesto en wat gehakte gedroogde tomaten. Lekker en snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De rucolapesto bestaat uit (natuurlijk) rucola, olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Het recept vind je hieronder. Met de warmgerookte zalm hoef je niets anders te doen dan het vel verwijderen en de zalm in stukjes "plukken". Het is een super lekkere combinatie. Mijn man Rob hield niet op met zeggen hoe lekker bij deze spaghetti vond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zorg dat je eerst de  rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes)  wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingrediënten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken. . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekker snel en "vet"-lekker volgens mijn man. In dit recept heb ik een zak Italiaanse roerbakgroenten met champignons (AH) gebuikt. Niet mijn gewoonte maar soms wel even gemakkelijk. Als je verse tortellini gebruikt uit het koelvak van de supermarkt hoef je die niet voor te koken, maar meng je deze direct door de warme spek/groentesaus. Je tortellini kan dan zo de oven in. Scheelt tijd en energie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De risotto wordt op de bekende wijze (zie recept) bereid. Pas kort voor het einde gaat de verse babyspinazie, gerookte zalm en de mascarpone erdoor. De pijnboompitjes worden geroosterden gaan er op het allerlaatst door. Lekker met Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Spitskool door de pasta? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje mijn bedenkingen had. Maar ik wilde het toch een keer proberen. En bij die ene keer blijft het zeker niet. Wij (mijn man en ik) vonden het super lekker. Jammer genoeg zie je op de foto de spitskool niet. Volgende keer eens maken met een groene pastasoort. Als je de spitskool in dunne reepjes snijdt en roerbakt met het gehakt in de pan, is het de perfecte smaakmaker voor je Italiaanse pasta.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik gaag opmaken. Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Allemaal restjes groene groenten voor deze romige risotto met macarpone. Reepjes gerookte zalm erdoor en smullen maar. Volgens mijn man had hij nog nooit zulke  lekkere risotto gegeten. In plaats van de groenten even apart te bakken kun je er ook voor kiezen eerst de groenten te bakken. Even wegzetten en daarna te beginnen met de risotto in dezelfde pan. Dat scheelt afwas. De meest risotto's worden met geraspte Parmezaanse kaas geserveerd. Wij vonden deze risotto lekkerder zonder kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat hebben lekker gegeten van deze romige pasta met groenten en mascarpone. Echt zalig !! Ik ben geabonneerd op de site fratello&sorella.nl. Een regelmatige gedachtenwisseling tussen broer in Italië en zus in Nederland. Heel leuk om het blog te lezen en er komen regelmatig hele lekkere recepten voorbij. Dit recept heb ik helemaal precies overgenomen van het blog, dus deze keer helemaal niets aangepast. Geen spijt van want het is super lekker. Je kunt er zelf een stukje vlees of vis bij doen maar wij hebben zonder vlees of vis gegeten met een salade ernaast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker Aziatisch. De Thaise roerbak met groenten en een pittig Indisch eitje. Je kunt in plaats van de prei en champignons natuurlijk ook een zak Thaise groentemix nemen. Dan ben je nog sneller klaar. Eerst wilde ik er gebakken eieren bij geven maar vond dat zo afgezaagd. Beetje aan het zoeken voor een altenatief. In het Indische kookboek van Bep Vuyk vond ik het recept voor de Telor Belado: Indische eitjes met pittige tomatensaus en die smaakten er heerlijk bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top