1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek pasta en rijstgerechten
Kookboek "pasta en rijstgerechten"

Hieronder vind je 10 van mijn lekkerste zelfgemaakte pastasauzen. De ingrediënten en de beschrijvingen staan onder elkaar. De sauzen zijn ook weer terug te vinden in mijn kookboek "Pasta en rijstgerechten" met de soorten pasta die ik erbij gegeven heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijk hoofdgerecht. Ik had wat groenteresten in de koelkast en maakte er deze groentesaus mee. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Eerst maak je de preisaus met gorgonzola en gedroogde tomaatjes die daarna door de pasta gaat. En dan in de oven voor een lekker korstje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In de vegetarische stroganoff van Jamie Oliver mis je het vlees niet. Een heerlijke stroganoff voor een dagje zonder vlees. Ik heb in dit recept siitake en oesterzwammen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten paddenstoelen gebruiken. De paddenstoelen worden eerst gebakken in een droge koekenpan. Volgens Jamie worden de paddenstoelen dan veel smakelijker. Een voordeel hierbij is ook dat de paddenstoelen niet direct de olie opzuigen. De olijfolie wordt pas later toegevoegd. Ik heb maar 250 gram paddenstoelen gebruikt. In het recept van Jamie worden 400 gram genoemd. Vond ik wat teveel. Wij hebben dit gegeten met spätzle. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Risotto is één van mijn  lievelingsgerechten. Ik had nog een pakje aspergetips over van Kerst, dus dat was samen met de in knoflook gebakken garnalen een verrukkelijke Italiaanse maaltijd. Aspergetips zijn kleine dunne asperges die bijna niet hoeven te garen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit gerecht kun je voor een groot deel voorbereiden. Saus kun je al een dag tevoren maken en ook de peultjes kun je al een dag tevoren knapperig koken. Goed uitgelekt bewaren. Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In onze vriezer lag al een tijdje "verse" pasta (soort ravioli gevuld met paddenstoelen). Dus dat moest maar eens gegeten worden. Maar zo kaal zonde saus, nee, dat gaat niet volgens mij. Dus experimenteren met wat er nog in de koelkast zat. En zo is deze lekkere saus ontstaan. Je kunt deze saus natuurlijk met allerlei soorten pasta eten en ook bij een vleesgerecht (misschien zonder de ham) volgens mij erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit feestelijke kipgerecht heb je in een mum van tijd klaar. Vooral als je vooraf alles gesneden klaarzet. De kipstukjes blijven heerlijk mals als je ze snel rondom bruin bakt en uit de pan haalt voordat de andere ingrediënten erbij komen. Maak je dit gerecht voor meer van 2 personen, bak dan de kipstukjes in gedeelten anders duurt het te lang en wordt de kip droog. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Gesmuld van deze heerlijke gegratineerde pastaschotel. Ik had helaas nog maar 1 stuk zalmfilet in de vriezer, terwijl ik dacht er nog 2 te hebben. Dus een gerecht verzonnen waarbij 1 stuk zalm ook voldoende was. Heerlijk. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Mijn man Rob is momenteel aan het lijnen, dus ben ik doorlopend op zoek naar gerechten met weinig koolhydraten. Dit mihoenrecept was oorspronkelijk bereid met bacon. Ik heb recept aangepast door meer groenten, gerookte kipfilet en mijn eigen kruidenmengsel te gebruiken. Ook heb ik de hoeveelheid mihoen aangepast. In het recept heb ik de normale hoeveelheid voor twee personen geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen. Door de lekkere kruiden en de hoeveelheid knapperige groenten smaakte deze mihoen ons heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het maken van lasagne kost altijd veel tijd en je hebt altijd een behoorlijke hoeveelheid. Op het internet stuitte ik op de zogenaamde "panlasagne". Omdat we de lasagne maar met zijn tweeën (mijn nicht en ik) wilden eten vond ik dit een heel goed alternatief. Je kunt de saus natuurlijk ook heel goed met gehakt maken en alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Het gaat om het idee en dat is ons goed bevallen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze lekkere lasagne is sneller klaar omdat je geen béchamelsaus hoeft te maken. De spinazie gaat rauw in de lasagne, lekker romig en beetje kruidig door de roomkaas en de pesto die erdoor is gemengd. Wat mozzarella tussen de lasagnebladen en veel geraspte kaas maken hiervan een feestmaaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik had nog een schaal pasta over van een etentje van de vorige dag. Als het dan ook nog tropisch warm is denk je toch als eerste aan een pastasalade. Met de plakjes gerookte kipfilet (vleeswaar) uit de knoelkast, een restant zachte geitenkaas, afgemaakt met kerstomaatjes, wat kappertjes, basilicumpesto en wat blaadjes basilicum. Heerlijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze vegetarische versie van stroganoffsaus is heel erg lekker. Vlezige paddenstoelen in een romige tomatenpaprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room. Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus,   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ik had al geruime tijd een pakje gerookte zalm in de vriezer die nodig gebruikt moest worden. Zo ontstond dit recept met risotto. De champignons heb ik samen met de Spaanse peper, lente-uitjes en de gerookte zalm even voorgebakken in een koekenpan en pas op het laatst bij de risotto gedaan. Dit ga ik zeker vaker maken. We hebben er heerlijk van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Risotto, ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze keer een heerlijke smeuïge risotto gemaakt met prei en champignons. Lekker met een gevulde tomaat en heerlijk stukje zalmfilet met dilleroomsaus. Echt smullen !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Koelverse tortellini in een lekkere kruidige tomatensaus. Daarop die heerlijke (buffel)mozzarella, pesto en geraspte kaas. Direct in de oven en dan smullen maar. (Alleen voor de tomatensaus even een pan gebruiken !) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik had al vaker recepten gelezen van pasta met sperziebonen maar het trok me niet echt. Eindelijk toch maar een keer gemaakt en het was echt lekker. Ik heb de olie van de gedroogde tomaten gebruikt Je kunt aan deze pasta naatuurlijk ook vlees toevoegen, bijvoorbeeld uitgebakken spekjes of gebakken kipreepjes. Wij vonden deze vegetarische versie echt lekker. Mijn recept is een combinatie van diverse recepten uit mijn kookboeken en van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top