1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek brood, koek en gebak
Kookboek "brood, koek en gebak"

Je kent vast de kwarkbollen die veel bakkers verkopen. Een kwarkbol is een luchtig brood, bijna een cake. Het deeg rijst door gebruik van bakpoeder. Er komt dus geen gistaan te pas en het brod hoeft niet te rijzen. Een heel gemakkelijk recept. De vulling bestaat onder andere uit (natuurlijk) kwark, en gewelde ¬†rozijnen. Heel lekker met boter en (poeder)suiker, maar ook met een plakje kaas of rauwe ham heel lekker. Omdat ik een bol niet gemakkelijk vind om te verdelen heb ik de ‚€úkwarkbol‚€Ě gebakken in een cakevorm.¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mijn variatie van de appeltaart uit de Airfryer op een recept van Miljuschka. Ik heb maar een kleine Airfryer, maak gelukkig ook een spingvorm van 16 cm doorsnede die precies in de Airfryerpast. Heb je een grotere Airfryer dan past er zeker een springvorm van 20 cm doorsnede in. In deze Coronatijd ontvang je over het algemeen niet veel visite en is het lekker om ook eens een klein taartje te bakken, zodat je niet altijd veel overhoudt.Door hiervoor de Airfryer te gebruiken ben ie veel sneller klaar. Ik heb dit taartje gebakken voor mijn zwager en schoonzus en ben helaas vergeten toen de taart uit de vorm kwam nog een foto te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Op het internet kwam ik diverse verschillende recepten tegen van brownie met paaseitjes. Ik vond dit een heel leuk idee, temeer omdat wij zoveel paaseitjes in huis hadden die we samen niet weg konden werken. Mijn nichtjes kwamen op visite en die zijn dol op chocoladegebak. Dus....de brownies met de paaseitjes vonden goede afneemsters. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Volgens chickslovefood een recept uit "Het Vriezerproof kookboek". Chickslovefood had het recept iets aangepast en ikzelf ook een kleinigheid. Wat ik heb aangepast zie je in het recept. Vriezertip: Haal de bolletjes de avond tevoren uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien. Dan heb je een heerlijk ontbijt. Of haal ze al vroeg uit de vriezer dan heb je een lekker tussendoortje later op de dag. De kwarkbolletjes kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. N.B.Ik heb de bolletjes in een muffinvorm gebakken, maar volgens het recept werden ze gewoon op de bakplaat gebakken. Allebei mogelijk, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor de verjaardag van mijn man heb ik de appeltaart naar het recept van Rob√®rt van Beckhoven (HHB) gebakken. Een heerlijke appeltaart met een vulling van appel, rozijnen, kaneel en custardpoeder. Ik heb al heel veel soorten appeltaarten gebakken, die staan op mijn pagina, maar mijn man heeft het liefste de klassieke appeltaart. Hij vond het heerlijk dat hij deze op zijn verjaardag kreeg. Ikzelf vond de appeltaart een dag later nog¬† lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze¬† heerlijke walnotentaart heb ik gebakken voor mijn verjaardag. Omdat de taart heel goed te bewaren is (na een week nog heerlijk) heb ik dit jaar hiervoor gekozen. Vanwege Corona kon er dit jaar niet veel visite komen. Maar de taart is lang te bewaren en nu eten we elke dag nog een lekker stukje. Ik vind het moeilijk om te zeggen voor hoeveel personen. De¬† taart is redelijk machtig, dus ga ik zelf uit 12 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Op internet kwam ik een recept van een walnotenkoek tegen. Het idee vond ik erg leuk, maar het recept zelf beviel me niet echt. Ik heb er daarom een heel eigen recept van gemaakt. Niet alleen van het deeg maar ook van het walnotenspijs. Een verrukkelijk taartje. Snij er kleine stukken van want het taartje is best machtig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer drie van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Pl√§tzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn twee van de vele soorten die ik gebakken heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Een paar weken voor de Kerst start ik elk jaar weer met het bakken van mijn "Pl√§tzchen". Ik maak altijd verschillende soorten koekjes die ik verpak in cellofaanzakjes en weggeef aan familie, vrienden en buren. Deze "Mandeltaler" was √©√©n van de soorten die ik Kerst 2017 gebakken heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Ruim voor de Kerst begin ik met het bakken van verschillende soorten koekjes. Die verpak in dan in zakjes en geeft die met een Kerstwens cadeau aan buren, vrienden en familie. Ook dit jaar weer verschillende soorten koekjes gebakken.Altijd een succes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Via de site https://miljuschka.nl/airfryer-recepten/boterkoek-uit-de-airfryer kwam ik zelf op¬† het idee om ook een boterkoek te bakken in de airfryer. We hebben een klein model airfryer, maar ik had ook nog een kleine springvorm, kinderspringvorm, ooit gekocht bij de Hema en die paste precies in het bakje van de airfryer. Ik heb daar ook al eens een kleine hartige taart in gebakken. Precies goed voor ons tweetjes. Ik ben door het recept van Miljuschka ge√Įnspireerd, maar ik heb grotendeels mijn eigen weg gevolgd. De ingredi√ęnten naar eigen smaak en ook de hoogte van de temperatuur. De boterkoek is heel goed geslaagd. Echt. Je kunt er niet van afblijven en de koek is heel snel klaar. Laat de boterkoek wel goed afkoelen. Wij hebben hem de volgende dag pas aangesneden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor deze speculaasjes heb je geen speculaasplank nodig. Ik heb het deeg in √©√©n plak op mijn bakplaat (35 x 40 cm) gelegd. Gebakken en daarnade nog warme speculaas in stukjes gesneden. Het deeg is snel gemaakt, moet wel even rusten (30 minuten), dan uitrollen en bakken. Snel klaar en heerlijk. Je kunt er niet van afblijven, gevaarlijk dus. Het recept voor het deeg heb ik van internet (link hieronder). Ik heb er zelf amandelschaafsel doorgemengd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik wilde al heel lang eens Jan Hagel bakken. Een echt Nerlands koekje, die ze hier in Duitsland niet kennen. Leuk om mijn buren te laten proeven. Ik heb deze keer het recept van Annemarie gebruikt die een paar jaar terug winnares was van de TV-uitzending Heel Holland Bakt. Ik heb wel iets aangepast en dat is dat ik in plaats van 1 theelepel kaneel heb ik 2 theelepels genomen. Verder een half losgeklopt ei door het deeg heb gekneed en de deegplak v√≤√≤r het bakken heb ingesmeerd met losgeklopt ei. Zien de koekjes er iets mooier uit. Hoeft natuurlijk niet, De koekjes worden op een bakplaat gebakken en nog warm in de vorm gesneden. Onze buren waren trouwens verrukt. De buurvrouw kon er niet vanaf blijven en wijzelf ook niet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Onze buren hadden een kleindochter gekregen en mijn buurvrouw had op haar werk beloofd dat zij - als de beby geboren zou zijn - ze zou trakteren. Omdat ze zelf niet zo heel graag zelf bakt heb ik aangeboden het voor haar te doen. Haar keuze viel op een kersen-plaattaart. Ik kon de taart thuis natuurlijk niet aansnijden en was erg benieuwd of de taart lekker was. Het was namelijk de eerste keer dat ik deze taart gebakken had. De buurvrouw meldde me al vrij snel dat iedereen verrukt was van de kersentaart. Het deeg was heerlijk zacht (vanwege de cr√®me fra√ģche verwerkt in het deeg !). Jammer dat ik hem zelf niet geproefd heb, maar ik ga de taart zeker nog een keer in kleine vorm maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol. We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top