1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek nagerechten
Kookboek "nagerechten"

Ik had nog aalbessen (rode bessen) in mijn vriezer die nu toch wel gebruikt moesten worden. Ik stuitte toen in een Duits tijdschrift op dit lekkere recept. In dit recept wordt geen boter gebruikt. Je bakt dit in een ovenvaste schaal. Lekker als nagerecht met een bolletje ijs. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Erg lekker nagerecht dat je een paar uur tevoren kunt maken en ook nog eens snel is gemaakt. Je begint met een laagje schuimkoekjes, daarna volgen de aardbeien en de kwark slagroom gemengd met slagroom enz. Heerlijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lang geleden, toen we nog in Nederland woonden, gingen we met zwager en schoonzus regelmatig uit eten. Tijdens één van die etentjes kregen we ook rabarber als bijgerecht bij het eten. Zulke lekkere rabarber hadden we nog nooit gegeten vonden we alle vier. Bij navraag bleek dat er aardbeien door de rabarber zaten. Dus vanaf nu - en als ze rijp zijn - altijd een paar rijpe aardbeien door de rabarber. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De combinatie van kokosyoghurt en mango is heerlijk. De kokosyoghurt (plantaardig) is ongezoet  dus heb ik wat suiker toegevoegd en om het geheel extra lekker te maken heb ik er crème fraîche door geroerd. Toevallig had ik nog wat raffaello's in de kast. Leuk om mee te garneren. Een heerlijk dessert dat heel snel is gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

De bedoeling was dit nagerecht alleen met frambozen te maken. Helaas waren in de supermarkt op dat moment geen frambozen, dus maar gekozen voor de aardbeien. Tot ik in een andere supermarkt wel frambozen vond. Op mijn manier opgelost en zo vonden we het een nog lekkerder toetje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Parfait of semifreddo is heel gemakkelijk te maken. Gewoon stijfgeslagen slagroom met de door jou gekozen ingrediënten een aantal uren invriezen. Heel gemakkelijk als je gasten krijgt. Ik heb er een kersensaus bij gemaakt en dat smaakte prima. Als vulling voor de semifreddo heb ik gekozen voor  amaretti (Italiaanse kleine bitterkoekjes) en een scheutje amaretto. Het recept voor de semifreddo komt uit een hele oude Margriet of Libelle (vond ik tussen mijn bewaarde recepten). De kersensaus is eigen recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De pudding die mijn schoonmoeder altijd maakt.Het was het enige toetje wat mijn schoonvader lustte.En iedereen die het bij ons eet vindt het ook heerlijk.Ook het favoriete toetje van mijn man. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Door de mascarpone te mengen met magere kwark wordt dit nagerecht niet zwaar. In plaats van bananenlikeur kun je ook een andere likeur nemen of sinaasappelsap. Omm het nagerecht nog lichter te maken kun je In plaats van mascarpone ook roomkaas light nemen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wij  hadden onze buren te eten en ik wilde een nagerecht met peren maken. De verse peren waren nog te hard en helaas geen blik of pot peren in huis. Ik had al wel een hele tijd een pot amarena kersen staan. Dus bedacht ik dit lekkere nagerecht. Een amarena-kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak door het gebruik van een suikersiroop. (tekst van Wikepedia). Ik koop de potten met Amarena kersen bij Lidl als er Italiaanse week is. Ook kun je bij Lidl de amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) kopen. Beide produkten zijn niet overal gemakkelijk verkrijgbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een Griekse week op een Gymnasium. Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na vele jaren nog uit mijn hoofd wist Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes. Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie. TIP:  De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 plakken port-salut 150 gram gorgonzola 1,5 dl creme fraiche 2 dl witte port- 2 eetlepels honing- 1 laurierblad - 1 takje tijm- peperkorrels- 2 eetlepels gepelde walnoten- 1 tros witte druiven …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Ik heb de saus vandaag (19/7/2020) nog een keer gemaakt, maar nu gemengd met aalbessen, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze taart heb ik gemaakt voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis in ons dorp waar ik als vrijwilligster werk. Een groot succes want de taart was in een mum van tijd op en natuurlijk moest ik het recept geven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Tiramisu, deze keer niet het geijkte nagerecht maar als taart gemaakt. Echt een verrukkelijke taart die je bij de koffie maar natuurlijk ook als nagerecht kunt serveren. De taart blijft stevig en is ook na twee dagen nog lekker! Dus ook heel goed vooraf te maken voor een feestje. Ik heb de taart afgelopen donderdag voor ons Kaffeeteam in het bejaardentehuis. De taart vloog weer weg. De senioren in het tehuis waar wij als vrijwilliger werken zijn dol op zachte taarten met een beetje alcohol. Natuurlijk hebben we zelf ook een stuk geproefd (altijd even vooraf, voordat de mensen binnenkomen bij een kopje koffie). Echt heerlijk.! In de bodem is een ei gebruikt, de bovenlaag is zonder eieren gemaakt. Voor wie geen eitwit mag laat de bodem gewoon liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Geen afslanktaartje maar misschien wel daarom SUPERLEKKER. De espressotaart heb ik afgelopen weekend gemaakt toen we vrienden op bezoek hadden. Volgens mijn man de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Ook onze vrienden waren verrukt. Ik heb een kant-en-klare taartbodem gebruikt. Het recept voor een biscuitbodem zet ik wel bij het recept. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee. Het resultaat is het zeker waard!!!!!! Ook lekker als toetje voor veel eters. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven was een groot succes tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar we vrijwilliger zijn. Ook heerlijk als nagerecht. Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het was weer bejaardenmiddag. Dus weer een mooie taart gebakken en....Zo Super Lekker! Weer eens iets anders. De taartbodem wordt gebakken (roerdeeg, snel klaar). Op de taartboden komen abrikozen. Daarna de bovenlagen die moeten opstijven in de koelkast. Ik heb de taartbodem een dag tevoren gebakken. De taart kan ook helemaal een dag tevoren gemaakt worden. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top