1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek nagerechten
Kookboek "nagerechten"

Wij  hadden onze buren te eten en ik wilde een nagerecht met peren maken. De verse peren waren nog te hard en helaas geen blik of pot peren in huis. Ik had al wel een hele tijd een pot amarena kersen staan. Dus bedacht ik dit lekkere nagerecht. Een amarena-kers is een ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kers. Het is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak door het gebruik van een suikersiroop. (tekst van Wikepedia). Ik koop de potten met Amarena kersen bij Lidl als er Italiaanse week is. Ook kun je bij Lidl de amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) kopen. Beide produkten zijn niet overal gemakkelijk verkrijgbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een Griekse week op een Gymnasium. Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na vele jaren nog uit mijn hoofd wist Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes. Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie. TIP:  De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

2 plakken port-salut 150 gram gorgonzola 1,5 dl creme fraiche 2 dl witte port- 2 eetlepels honing- 1 laurierblad - 1 takje tijm- peperkorrels- 2 eetlepels gepelde walnoten- 1 tros witte druiven …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Ik heb de saus vandaag (19/7/2020) nog een keer gemaakt, maar nu gemengd met aalbessen, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze taart heb ik gemaakt voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis in ons dorp waar ik als vrijwilligster werk. Een groot succes want de taart was in een mum van tijd op en natuurlijk moest ik het recept geven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Tiramisu, deze keer niet het geijkte nagerecht maar als taart gemaakt. Echt een verrukkelijke taart die je bij de koffie maar natuurlijk ook als nagerecht kunt serveren. De taart blijft stevig en is ook na twee dagen nog lekker! Dus ook heel goed vooraf te maken voor een feestje. Ik heb de taart afgelopen donderdag voor ons Kaffeeteam in het bejaardentehuis. De taart vloog weer weg. De senioren in het tehuis waar wij als vrijwilliger werken zijn dol op zachte taarten met een beetje alcohol. Natuurlijk hebben we zelf ook een stuk geproefd (altijd even vooraf, voordat de mensen binnenkomen bij een kopje koffie). Echt heerlijk.! In de bodem is een ei gebruikt, de bovenlaag is zonder eieren gemaakt. Voor wie geen eitwit mag laat de bodem gewoon liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Geen afslanktaartje maar misschien wel daarom SUPERLEKKER. De espressotaart heb ik afgelopen weekend gemaakt toen we vrienden op bezoek hadden. Volgens mijn man de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb. Ook onze vrienden waren verrukt. Ik heb een kant-en-klare taartbodem gebruikt. Het recept voor een biscuitbodem zet ik wel bij het recept. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee. Het resultaat is het zeker waard!!!!!! Ook lekker als toetje voor veel eters. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Deze heerlijke taart die je niet hoeft te bakken, maar in de koelkast op moet laten stijven was een groot succes tijdens de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar we vrijwilliger zijn. Ook heerlijk als nagerecht. Is de taart alleen bestemd voor volwassen, zet de kersen dan eerst een nachtje in de Kirsch. Is nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het was weer bejaardenmiddag. Dus weer een mooie taart gebakken en....Zo Super Lekker! Weer eens iets anders. De taartbodem wordt gebakken (roerdeeg, snel klaar). Op de taartboden komen abrikozen. Daarna de bovenlagen die moeten opstijven in de koelkast. Ik heb de taartbodem een dag tevoren gebakken. De taart kan ook helemaal een dag tevoren gemaakt worden. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze heerlijke taart heb ik voor de koffiemiddag van het bejaardentehuis gemaakt. Een heerlijke taart die zeker niet machtig is, maar heel luchtig. De taart viel heel erg in de smaak. Ik lustte wel 2 stukken, maar helaas de stukken taart moest verkocht worden voor het goede doel. De taart kan heel goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Super heerlijke taart uit de koelkast, met een bodem van amarettini (kleine amaretti koekjes) en een bovenlaag van mascarpone (of roomkaas), slagroom en cappuccinopoeder (zie foto!) Super lekker! Maak dit ook eens als nagerecht! Vandaag de taart weer gemaakt voor het bejaardentehuis waar we als vrijwilliger werken. Nu de taart wat in Kerstsfeer gebracht. Zie foto  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De basilicum in dit nagerecht geeft een lichte bijzondere smaak aan de gemarineerde perziken. Net even anders maar niet overheersend.  Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. De persiken worden alleen maar lekkerder. Lekker met vanille-roomijs, maar lekker fris met citroen-sorbetijs. Garneer met aardbeien (of frambozen), blauwe bessen en eventueel wat blaadjes basilicum. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!! Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Voor deze aardbeienmousse is gelatine gebruikt. Vegetariërs kunnen agar agar gebruiken.Je kunt de mousse al een dag tevoren maken. Heerlijk als je gasten krijgt. De aardbeien heb ik gemarineerd in aardbeienlikeur. Maar in plaats hiervan kun je ook sinaasappellikeur of limoncello gebruiken. Ook heel lekker. Wil je geen alcohol  gebruiken neem dan bijvoorbeeld vlierbessenlimonadesiroop. Verrassend lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een lekkere en eenvoudige bavarois. Ook heerlijk als je eens wat meer gasten hebt want je kunt dit heel goed een dag tevoren voorbereiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijk nagerecht. Ooit opgeslagen via Pinterest, maar de site met de inhoud is niet meer beschikbaar. Vereenvoudigde uitvoering.Oorspronkelijk met zelfgemaakte kletskoppen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk toetje voor Pasen, al is het op andere dagen ook niet te versmaden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik had eerder nog nooit van boekweitpannenkoeken gehoord, tot ik erover in gesprek raakte metmijn buurvrouw. Zij ging toch pannenkoeken bakken en bracht mij wel wat beslag. Dus wel zelf mijn pannenkoeken gebakken en ze waren lekker. Hier in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken volgens zeggen. Volgende keer bak ik ze weer zo. Gezonder en glutenvrij …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits
Top