1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek nagerechten
Kookboek "nagerechten"

Ik had nogal veel pruimen (kwetsen) gekocht die we onmogelijk allemaal op konden eten. Dus deze pruimencompote gemaakt en in jampotten gedaan. De compote is door de langere kooktijd en het gebruik van geleisuiker langer houdbaar. Een lekker potje voor een nagerecht in de komende tijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik had nog 4 halve perziken over van een groot blik perziken. We kregen eters en ik wilde een snel nagerecht. Perziken uitgehold en gevuld. Even in de oven en toen opgediend van een bolletje vanilleijs. Heerlijk! Ik heb al een dergelijk nagerecht op mijn pagina, maar deze perziken zijn iets gemakkelijker te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Zelf gemaakt dessertje voor vrienden, die erg enthousiast erover waren. Na wat inspiratie op internet alsnog mijn eigen variant geworden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Eton mess, dat hele lekkere toetjes met veel slagroom, meringues (schuimkoekjes) en aardbeien is verrukkelijk, maar wel heftig. Ik bedacht daarom dit lekkere nagerecht met in likeur gemarineerde blauwe bessen en frambozen en daarop stukjes meringue met geklopte slagroom. Het was een succes en heel snel klaar. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. aat je fantasie werken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

We hadden eters en ik zocht een heel snel toetje. Nou dat is het dan ook. In een mum van tijd klaar en erg lekker (als je tenminste van advocaat houdt). Omdat ik geen Griekse yoghurt in huis had heb ik crème fraîche gebruikt, ook lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een heerlijk fris zomers nagerecht. Lekker zonder room. Denk wel aan de marineertijd voor de perziken van minstens 2 uur. Je kunt dit ook de avond tevoren voorbereiden. Vlak voor het eten verdelen en het sorbetijs erbij en dan: SMULLEN maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Op dit moment zie je overal in de winkels en op de markt heerlijke geurende verse abrikozen. Het moment om er een lekker nagerecht mee te maken. Het glaasje bestaat uit verkruimelde lange vingers, abrikozencompôte, half mascarpone en half kwark en wat in stukjes gesneden verse abrikozen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit lekkere nagerecht kun je ook heel goed maken als de aardbeien nog niet zo lekker zijn. De aardbeien worden in de bavarois en ook voor de coulis gepureerd. Maar natuurlijk heel veel lekkerder met de "echte" zomerkoninkjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker met verse abrikozen maar met perziken kan natuurlijk ook …  Lees verder »

Simpel te maken en overheerlijk dessert. De laagjes komen leuk uit als je de Godenspijs in glazen coupes serveert. …  Lees verder »

Als je dit jaar gasten krijgt met de kerstdagen dan zet je uiteraard je beste beentje voor met het kerstdiner. De spoom is erg populair als tussengang. Deze Kerst Spoom maak je met yoghurt ijs, prosecco, vodka en een druppeltje grenadine …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Mijn zwager en schoonzusje bleven eten en die willen altijd graag een nagerecht. Omdat ik daar niet echt op gerekend had kwam mijn voorraadkast erbij aan te pas. Pakjes puddingpoeder heb ik altijd in huis omdat ik die ook gebruik bij het bakken. Blikken fruit zijn er ook altijd en frambozen had ik in de koelkast. Zo kwam ik tot de keuze voor dit toetje. Weer eens iets anders en echt lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had nog een aangebroken potje lemon curd in de koelkast staan waar ik iets mee moest maken omdat de houdbaarheid niet zo lang is. Aardbeien en citroen passen heel goed samen, dus zocht ik naar een lekker nagerecht met aardbeien. Toen kwam ik op internet iets tegen van aardbeien met lemon curd. Ik was direct om. maar heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk nagerecht voor de Pasen. Het beste kun je alle onderdelen vooraf klaarmaken, maar de finishing touch pas op het laatste moment omdat de amarettini zacht worden. Vind je dat niet erg (is ook lekker), dan kun je het nagerecht prima een aantal uren tevoren maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept is lekker als afkoeler op een warme dag …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Goedkoop en snel

Geinspireerd door een recept van Rutgerbakt (zie link) maakte ik dit lekkere nagerecht. Om het geheel wat slanker te maken gebruikte ik niet alleen roomkaas, maar een combinatie van roomkaas met kwark. Het was heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke mangocreme is verrukkelijk na een Oosterse maaltijd. Lekker licht door het limoensap. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen.    …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Australisch
Top