1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vis
Kookboek "hoofdgerechten vis"

Gebakken en gekaramelliseerde witlof is super lekker. De smaak van de witlof is dsn heel veel lekkerder dan van gekookte witlof. De zalm gaat rauw bij de witlof. De honing-mosterd-sinaasappelsaus gaat over de zalm en de witlof  en dan gaat de schaal kort de oven in. We hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Wij eten vaker mijn recept van "Scholfilet a la Milanese"dat al sinds 2008 op mijn pagina staat. We wilden weer een keer scholfilet eten maar dan een beetje anders. Toen bedacht ik dat ik de scholfilet wel eens wat pittiger kon kruiden en zo ontstond mijn Indisch gekruide scholfilet, maar wel in een jasje van ei, want dat vinden we wel heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Gesmuld van deze heerlijke gegratineerde pastaschotel. Ik had helaas nog maar 1 stuk zalmfilet in de vriezer, terwijl ik dacht er nog 2 te hebben. Dus een gerecht verzonnen waarbij 1 stuk zalm ook voldoende was. Heerlijk. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is een echte feestmaaltijd. Heerlijke gebakken zalm op een bedje van romige zuurkool met een jklein beetje spek en twee verschillende soorten paddenstoelen. Gegarneerd met wat beetgare broccoli en een torentje smeuïge aardappelpuree. De witte wijnsaus maakte het geheel af. Gemaakt en gegeten samen met onze buren op Oudejaarsavond (onderdeel van 4 gangen). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Risotto is één van mijn  lievelingsgerechten. Ik had nog een pakje aspergetips over van Kerst, dus dat was samen met de in knoflook gebakken garnalen een verrukkelijke Italiaanse maaltijd. Aspergetips zijn kleine dunne asperges die bijna niet hoeven te garen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Weer eens een andere ovenschotel zuurkool. Ik had nog wat gerookte zalm over. Ik heb al eerder zuurkool gemaakt met zalmfilet, dus ik dacht dat gerookte zalm ook wel lekker zou zijn en dat was inderdaad et geval. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Gepocheerde zalm in een witte-wijn-roomsaus met tomaatjes en spinazie! Heerlijk met bijvoorbeeld pasta.  https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heel snel en gemakkelijk te maken feestmaaltijd. De paddenstoelen maak je eerst. Dan bak je de kabeljauwhaasjes en je serveert de paddenstoelen erbij. Ik heb cantharellen gebruikt, maar je kunt ook een paddenstoelenmix gebruiken of gewoon champignons. Ik zag een dergelijk recept in mijn knipselboek maar heb er het een en ander aan veraanderd. De haricots-verts smaakten er heerlijk bij. Hiervan is een afzonderlijk recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit gerecht kun je voor een groot deel voorbereiden. Saus kun je al een dag tevoren maken en ook de peultjes kun je al een dag tevoren knapperig koken. Goed uitgelekt bewaren. Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een super snel en super lekker zalmrecept. Je maakt eerst de saus en de stukken zalm garen in een paar minuten in de saus. Ik dacht aan de whisky-cocktailsaus uit van die potjes toen ik de saus voor de zalm bedacht.We vonden het heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Een heerlijk recept, wat ik de 1e keer gegeten heb  bij Engelse vrienden. "Barbet Mount" is de naam van hun huis, vandaar "Fish pie Barbet Mount". Ik heb het recept wat aangepast, mijn vrienden gebruikten gerookte schelvis en dat is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik maakte het soms met gerookte makreel maar tegenwoordig maak ik het met gerookte forel, De Lidl verkoopt trouwens ook gerookte en gefileerde forel in pakjes van 250 gr. Smaakt uitstekend!     …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Via een ruilhoek had ik ooit een indisch en vele andere receptenboeken gekregen. Dit was toch echt wel het recept dat er uit sprong. Dus met mijn verjaardag dit leuke recept toch geprobeerd. Helaas was ik niet helemaal tevreden over het recept toen we het probeerde dus heb ik het recept op meerdere punten aangepast. Wij eten dit zelf met aardappelpuree en het is echt mijn favoriet! Dit wordt sindsdien jaarlijks gemaakt met mijn verjaardag …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Flageolets zijn groene kidneybonen. Ze zijn verkrijgbaar in blikjes van Bonduelle. Wij vinden ze erg lekker en zeker zoals in dit recept met gerookte zalm en creme fraiche. In plaats van de kidneybonen kun je ook doperwtjes gebruiken. Het recept heeft enige jaren geleden in de Haagse Courant gestaan en is bij ons nog steeds een topper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit lekkere visrecept is van Pascale Naessens. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast (hoe dat kun je zien als je op de link klikt). Het is een heerlijk visrecept vonden wij. Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl. Ik heb behoorlijk wat aan het recept veranderd. Wie toch het originele recept van Culy wil zien of maken? De link staat bij "leuke tips". De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Tussendoor nog wat rijst koken en dan SMULLEN maar !. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een lekkere visschotel die je je gasten gerust kunt voorschotelen. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. De zalm gaat onder vooraf te bakken de oven in. Lekker met stukjes paprika, pesto en een lekkere romige saus. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een recept op solo.be.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke gebakken kabeljauw in een lekkere olijfolie, veel knoflook en pittige pepers. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk licht rijstrecept met paprika, kipfilet, mosselen en garnalen: doet aan paella denken. En....heel snel klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

De gekruide zalm wordt verpakt in Parmaham en gaat zonder voor te bakken direct op de niet vooraf gekookte tomatensaus zo de oven in.  Dus heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. De tomatensaus kun je al uren tevoren maken. Zalmfilet kruiden en inpakken in de ham en zo in de saus leggen. Even in de oven en smullen maar. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Op zoek naar weer eens een andere saus voor mijn kabeljauwfilets kwam ik eerst terecht bij een recept van "Kochen & Geniessen" uit 2009 en daarna in mijn eigen kookboekenbibiotheek in het boekje "Wereldkeukens van AH, Mexico". De recepten weken enigszins van elkaar af. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. En dat viel in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans
Top