1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vis
Kookboek "hoofdgerechten vis"

Dit is een super snel en super lekker zalmrecept. Je maakt eerst de saus en de stukken zalm garen in een paar minuten in de saus. Ik dacht aan de whisky-cocktailsaus uit van die potjes toen ik de saus voor de zalm bedacht.We vonden het heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Een heerlijk recept, wat ik de 1e keer gegeten heb  bij Engelse vrienden. "Barbet Mount" is de naam van hun huis, vandaar "Fish pie Barbet Mount". Ik heb het recept wat aangepast, mijn vrienden gebruikten gerookte schelvis en dat is moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Ik maakte het soms met gerookte makreel maar tegenwoordig maak ik het met gerookte forel, De Lidl verkoopt trouwens ook gerookte en gefileerde forel in pakjes van 250 gr. Smaakt uitstekend!     …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Via een ruilhoek had ik ooit een indisch en vele andere receptenboeken gekregen. Dit was toch echt wel het recept dat er uit sprong. Dus met mijn verjaardag dit leuke recept toch geprobeerd. Helaas was ik niet helemaal tevreden over het recept toen we het probeerde dus heb ik het recept op meerdere punten aangepast. Wij eten dit zelf met aardappelpuree en het is echt mijn favoriet! Dit wordt sindsdien jaarlijks gemaakt met mijn verjaardag …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Flageolets zijn groene kidneybonen. Ze zijn verkrijgbaar in blikjes van Bonduelle. Wij vinden ze erg lekker en zeker zoals in dit recept met gerookte zalm en creme fraiche. In plaats van de kidneybonen kun je ook doperwtjes gebruiken. Het recept heeft enige jaren geleden in de Haagse Courant gestaan en is bij ons nog steeds een topper. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit lekkere visrecept is van Pascale Naessens. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast (hoe dat kun je zien als je op de link klikt). Het is een heerlijk visrecept vonden wij. Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl. Ik heb behoorlijk wat aan het recept veranderd. Wie toch het originele recept van Culy wil zien of maken? De link staat bij "leuke tips". De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Tussendoor nog wat rijst koken en dan SMULLEN maar !. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een lekkere visschotel die je je gasten gerust kunt voorschotelen. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. De zalm gaat onder vooraf te bakken de oven in. Lekker met stukjes paprika, pesto en een lekkere romige saus. Ik werd hierdoor geïnspireerd door een recept op solo.be.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Heerlijke gebakken kabeljauw in een lekkere olijfolie, veel knoflook en pittige pepers. Snel klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk licht rijstrecept met paprika, kipfilet, mosselen en garnalen: doet aan paella denken. En....heel snel klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

De gekruide zalm wordt verpakt in Parmaham en gaat zonder voor te bakken direct op de niet vooraf gekookte tomatensaus zo de oven in.  Dus heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. De tomatensaus kun je al uren tevoren maken. Zalmfilet kruiden en inpakken in de ham en zo in de saus leggen. Even in de oven en smullen maar. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Op zoek naar weer eens een andere saus voor mijn kabeljauwfilets kwam ik eerst terecht bij een recept van "Kochen & Geniessen" uit 2009 en daarna in mijn eigen kookboekenbibiotheek in het boekje "Wereldkeukens van AH, Mexico". De recepten weken enigszins van elkaar af. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. En dat viel in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit recept waren wij een tijdje kwijt. Gelukkig weer gevonden en het is echt over heerlijk. Vooral het stokbrood lekker soppen in de saus !!!! Lekkerrrrrr …  Lees verder »

Deze lekkere sticky (beetje plakkerig) zalm smaakt erg lekker en is super snel klaar. De zalm wordt kort aan beide zijden gebakken. Het sausje heb je inmiddels klaar (2 minuten). De saus gaat in de koekenpan over de zalm en gaart in de ssaus verder. Zalm mag je niet te lang bakken. De zalm moet rosé blijven vanbinnen anders wordt de vis te droog en dat is echt niet lekker !! Ik vond dit recept op internet maar heb het wel een beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik had al geruime tijd een pakje gerookte zalm in de vriezer die nodig gebruikt moest worden. Zo ontstond dit recept met risotto. De champignons heb ik samen met de Spaanse peper, lente-uitjes en de gerookte zalm even voorgebakken in een koekenpan en pas op het laatst bij de risotto gedaan. Dit ga ik zeker vaker maken. We hebben er heerlijk van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze lekkere ovenschotel brengt je echt in Griekse sferen. Lekker buiten op je terras of balkon en dan smullen van deze heerlijke visschotel die in een mum van tijd klaar is. Lekker wijntje erbij en smullen maar. N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een klein stuk kabeljauwhaasje en een klein stukje warmgerookte zalm in mijn vriezer. Daar moest iets mee gebeuren. Kabeljauw en zalm in stukken. Door elkaar in een ovenschaaltje en daaroverheen de wame saus met prei. kruidenroomkaas en room. Voor herhaling vatbaar. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een lekker recept met vis. Roodbaars is een vis met veel smaak, de romige sherrysaus en paprika maaakt het af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het recept voor deze heerlijke vispie vond ik in een het kookboek "Mijn smaak. Ik eet zoals ik woon". Een uitgave van Ikea in 2009. Ik kwam het boek toevallig tegen toen ik mijn kookboekenkast aan het opruimen was. Er staan heerlijke recepten in. Onder andere deze lekkere vispie. Lekkere stukjes kabeljauw (of andere witvis) met garnalen in een roux, lekker gekruid onder een dakje van aardappelplakjes. Het recept van Ikea was voor 4 personen. Ik heb de hoeveelheden aangepast voor 2 personen en het recept ook wat aangepast aan eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Op culy.nl zag ik dit recept voor wel een hele snelle maaltijd met zalm. Alles in één pan. Beetje aangepast. Het was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Een gemakkelijker ovenschotel dan deze kan er bijna niet zijn. Sperziebonen kort voorkoken. Gemarineerde zalmfilet op de sperziebonen en schaal kan in de oven voor plm. 20 minuten. Ondertussen bak je een paar aardappelen en dan..............smullen maar! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Top