1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vis
Kookboek "hoofdgerechten vis"

Dit is een verrukkelijke maaltijdsalade voor warme dagen.Je kunt de salade al een paar uur voor heteten maken zodat de smaken goed ingetrokken zijn. De salade bestaat uit blokjes voorgekookte aardappel, makreelfilet, blokjes appel, kappertjes, zilveruitjes en kleine stukjes tomaat met een lekkere dressing met wat mosterd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing. De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een lekkere maaltijdsalade met aardappelen, gerookte makreelfilet, zure room en dille. Voor mijn recept werd ik geïnspireerd door een recept van Dagmar, maar mijn verder mijn eigen smaak gevolgd. Zie:  http://vertruffelijk.nl/aardappel-salade-met-gerookte-makreel/, …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Lekker en snel hoofdgerecht. De garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt die zijn panklaar) zijn in een paar minuten gebakken. Met de saus kan niets mis gaan. In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus. Laat je verrassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een hele gemakkelijk te maken ovenschotel met verse zalm en gerookte zalm, plakjes voorgekookte aardappel en verse dille. Overgoten met een mengsel van losgeklopte eieren en room. Volgens het Finse recept horen hier nog roze peperkorrels overheen voordat de schaal de oven ingaat. Dat ben ik helaas vergeten hoewel ik ze in voorraad heb. Ik ben er zeker van dat de  zalmschotel dan nog lekkerder smaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Scandinavisch

In mijn plakboek vond ik een recept van zeeduivel met rauwe ham en lof. Ik heb geen flauw idee waaruit dit recept afkomstig was. Is ook niet belangrijk, want ik hebt een andere draai aan het recept gegeven. In plaats van zeeduivel heb ik kabeljauw gebruikt. (Kan ook met andere witvis). Ik heb de witlof niet heel gelaten, maar er ringen van gesneden en er een romige witlofsaus van gemaakt. Dat eet gemakkelijker en is verrukkelijk bij de vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

De rucolapesto bestaat uit (natuurlijk) rucola, olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Het recept vind je hieronder. Met de warmgerookte zalm hoef je niets anders te doen dan het vel verwijderen en de zalm in stukjes "plukken". Het is een super lekkere combinatie. Mijn man Rob hield niet op met zeggen hoe lekker bij deze spaghetti vond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

" De mossel, het nederige neefje van de oester, is al sinds prehistorische tijden geliefd. Daarom is het historische recept van deze maanden een mosselrecept, maar wel een recept zoals dat ook ten tijde van de geboorte van Jezus werd gegeten. Het is ontleend aan het enige echte overgeleverde kookboek met recepten uit de romeinse tijd, De re coquinaria. Men schrijft het toe aan Apicius. ' zo.n mooie site, met idd back to basic, de oertijd ( zie blog )  heeft gewoon een heel lekker recept.                                    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Het recept van deze ovenschotel vond ik al een tijd geleden bij Allerhande. Ik heb dit recept eerder gemaakt toen we eters kregen, waarvan één persoon geen vis lust en de ander het juist erg lekker vond. Ik heb toen twee verschillende gerechten gemaakt. Dit visrecept voor de mannen en iets anders voor wij vrouwen. Ik had de schotel toen niet geproefd maar de mannen waren enthousiast. Dus deze week maar weer eens gemaakt en mijn man was weer net zo enthousiast. Deovenschotel is heel gemakkelijk te maken en alles gaat direct in de ovenschaal, dus weinig afwas. Alleen een schaaltje nodig om de eieren met de crème fraîche te kloppen.  Ik heb het recept bijna letterlijk overgenomen alleen de kruiden en de hoeveelheden een beetje aangepast. Op de foto's kun je duidelijk zien hoe het gerecht wordt gemaakt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Binnen de traditie van het katholicisme in Spanje begint de zg. 'Cuaresma' na de periode van Carnaval en loopt 40 dagen door tot Goede Vrijdag. In die periode wordt dan geen vlees gegeten. Tegenwoordig wordt dat echter beperkt tot alleen Goede Vrijdag. Maar ondertussen bestaan er in Spanje daardoor vele visrecepten, die van oudsher in die periode werden gegeten, vooral met kabeljauw. Dit verhaaltje kwam ik tegen bij een kabeljauwrecept Bacalhua al horno. Verder gekeken op internet of er meer van dit soort recepten bestaan. Kwam ik een lekker recept tegen op You Tube. Kon ik niet verstaan maar aan de hand van de handelingen heb ik dit recept zelf bedacht.  Het was heerlijk !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Lekker  één pan. Krieltjes even voorgebakken zodat ze lekker blijven en niet zacht worden. Pas op het laatst toevoegen. Wij vonden het een lekker pannetje en gezond ! In plaats van blokjes verse tomaat kun je natuurlijk heel goed gedroogde tomaatjes in het pannetje doen. Net iets pittiger. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Voedingswaarde per persoon: 430 kcal …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Allemaal restjes groene groenten voor deze romige risotto met macarpone. Reepjes gerookte zalm erdoor en smullen maar. Volgens mijn man had hij nog nooit zulke  lekkere risotto gegeten. In plaats van de groenten even apart te bakken kun je er ook voor kiezen eerst de groenten te bakken. Even wegzetten en daarna te beginnen met de risotto in dezelfde pan. Dat scheelt afwas. De meest risotto's worden met geraspte Parmezaanse kaas geserveerd. Wij vonden deze risotto lekkerder zonder kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Gebakken en gekaramelliseerde witlof is super lekker. De smaak van de witlof is dsn heel veel lekkerder dan van gekookte witlof. De zalm gaat rauw bij de witlof. De honing-mosterd-sinaasappelsaus gaat over de zalm en de witlof  en dan gaat de schaal kort de oven in. We hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Wij eten vaker mijn recept van "Scholfilet a la Milanese"dat al sinds 2008 op mijn pagina staat. We wilden weer een keer scholfilet eten maar dan een beetje anders. Toen bedacht ik dat ik de scholfilet wel eens wat pittiger kon kruiden en zo ontstond mijn Indisch gekruide scholfilet, maar wel in een jasje van ei, want dat vinden we wel heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Gesmuld van deze heerlijke gegratineerde pastaschotel. Ik had helaas nog maar 1 stuk zalmfilet in de vriezer, terwijl ik dacht er nog 2 te hebben. Dus een gerecht verzonnen waarbij 1 stuk zalm ook voldoende was. Heerlijk. ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is een echte feestmaaltijd. Heerlijke gebakken zalm op een bedje van romige zuurkool met een jklein beetje spek en twee verschillende soorten paddenstoelen. Gegarneerd met wat beetgare broccoli en een torentje smeuïge aardappelpuree. De witte wijnsaus maakte het geheel af. Gemaakt en gegeten samen met onze buren op Oudejaarsavond (onderdeel van 4 gangen). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Weer eens een andere ovenschotel zuurkool. Ik had nog wat gerookte zalm over. Ik heb al eerder zuurkool gemaakt met zalmfilet, dus ik dacht dat gerookte zalm ook wel lekker zou zijn en dat was inderdaad et geval. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Gepocheerde zalm in een witte-wijn-roomsaus met tomaatjes en spinazie! Heerlijk met bijvoorbeeld pasta.  https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heel snel en gemakkelijk te maken feestmaaltijd. De paddenstoelen maak je eerst. Dan bak je de kabeljauwhaasjes en je serveert de paddenstoelen erbij. Ik heb cantharellen gebruikt, maar je kunt ook een paddenstoelenmix gebruiken of gewoon champignons. Ik zag een dergelijk recept in mijn knipselboek maar heb er het een en ander aan veraanderd. De haricots-verts smaakten er heerlijk bij. Hiervan is een afzonderlijk recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top