1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Heerlijke varkensmedaillons op een romige laag van courgettes met Italiaanse kruiden. Er lekker met pasta of rijst. P.p. 595 kcal. Je kunt de varkens-medaillons ook vervangen door kipfilet, kalkoen of kalfs-medaillons …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel lekker en super gemakkelijk. De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven. Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had nog rundvlees a la minute in mijn vriezer die eigenlijk op moesten. Op zoek naar een lekker Oosters recept kwam ik wel iets lekkers tegen, maar ik had niet alles in huis was in dat recept genoemd werd. Dus er zelf een totaal andere draai aangegeven. En het was lekker. Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Uit Andalusië komt de sherry. In de saus van de gehaktballetjes is sherry verwerkt, maar in plaats daarvan kun je ook droge rode of witte wijn gebruiken. De gehaktballetjes zijn lekker met de Spaanse rijst met chorizo en paprika. (afzonderlijk recept) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Ik had een half bakje crème fraîce, een halve paprika en een deel champignons over in de koelkast. Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus. Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta. Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed). Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen. Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Met bieflapjes a la minute kun je lekkere rolletjes maken. Ik heb ze eerder al eens gevuld met pittig gehakt of met gedroogde tomaatjes. In mijn kookboek "De Zilveren Lepel" kwam ik een vulling tegen met salami en knoflookboter. Nu had ik Spinata Romana als vleeswaren in huis. En dat was ook lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker en snel deze sperziebonen met gehakt. Alleen de sperziebonen even voorkoken en dan alles in de wok of grote koekenpan.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Bijzonder lekkere Aziatische gekruide stoofpot van sukadelappen (of magere runderlappen zoals in het originele recept van Felix Wilbrink) met niet al te veel ingrediënten. Deze keer gemaakt in een hapjespan omdat ik niet zoveel vlees had voor mijn grote slowcooker. Het recept had ik al een tijdje staan maar nog niet gemaakt. Dit heerlijke stoofpotje gaat vanf nu zeker vaker gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Ik wilde een stoofpotje maken met hamlappen. Die moesten zo langzamerhand gebruikt worden want lagen al een tijdje in de vriezer. Stoofpotjes met varkensvlees hoeven niet lang te stoven. In dit stoofpotje heb ik onder meer sjalotjes, veel knoflook, wortelen en champignons gedaan. Op het laatst wat crème fraîche erdoor en .....smullen maar ! Dit kun je ook in de slowcooker maken. Vanaf  *** (zie bereidingswijze !) plm. 4 uur op low. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Wij eten graag speklapjes die ik dan zo lang (zonder vet) in de koekenpan op een lage warmtebron bak tot ze lekker bruin en heel knapperig zijn. Nu had ik biologische speklapjes gekocht die wat dikker waren. Daar wilde ik nu wat anders mee doen. Door wat te surfen op internet kwam ik diverse recepten tegen. Door een combinatie van verschillende recepten kwam dit eigen recept eruit. Smullen.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Zo lekker heb ik nog nooit een Zigeunerschnitzel gegeten. Zelfs niet in een restaurant. Het vlees was heerlijk zacht en de saus lekker pittig. Een heerlijk stukje vlees!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

TOP-recept. Heel gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Fantastisch recept voor als je gasten krijgt. Mij werd direct het recept gevraagd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Weer eens een andere schnitzel ! Deze keer ongepaneerd, maar in een verrukkelijke pittige saus met o.a. gember, Spaanse peper, champignons en veel lekkere kruiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen. Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top