1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Karbonades worden snel droog in de koekenpan. Ze worden veel sappiger als je ze aanbakt in de pan en daarna in de oven laat garen met bijvoorbeeld een lekker sausje erover. Ik heb al een paar van dergelijke recepten op mijn pagina staan. Deze keer kwam ik dit recept tegen op internet. Het smaakte heerlijk en de karbonaders waren lekker sappig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel  waar we lekker van hebben gesmikkeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk malse karbonades uit de oven met een voortreffelijke saus! Dit kan ook met ander vlees gemaakt worden, zie daarvoor de variaties die ik onder "serveersuggesties" heb opgeschreven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor dit lekkere pannetje hoef je alleen de spruitjes even beetgaar te koken. De krieltjes worden in het spekvet langzaam gegaard en gebakken. In plaats van blokjes tomaat kun je er ook gedroogde tomaatjes en bijvoorbeeld blokjes kaas aan toevoegen. Ook lekker.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Filetlapjes worden snel droog als je ze te lang en op te hoog vuur bakt. Ik ben steeds aan het experimenteren geweest en heb nu de juiste manier gevonden. Eerst de lapjes marineren en dan langzaam - heel kort - bakken. Ze worden door het korte bakken niet zo heel mooi bruin, maar daar door de marinade is dit niet zo'n probleem. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook. Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet. Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg) Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

Heerlijke varkensmedaillons op een romige laag van courgettes met Italiaanse kruiden. Er lekker met pasta of rijst. P.p. 595 kcal. Je kunt de varkens-medaillons ook vervangen door kipfilet, kalkoen of kalfs-medaillons …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze vleeskoekjes die oorspronkelijk uit Sicilie komen zijn bijzonder geschikt als hartige hapjes uit het vuistje voor bij een feestje (dan wel wat kleiner maken ), maar smaken ook heerlijk bij mijn recept van de pikante aardappelsalade. Een recept uit het boek "De Italiaanse keuken" van Claudia Roden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heel lekker en super gemakkelijk. De karbonades blijven heel sappig en krijgen toch een lekker korstje in de oven. Zorg voor wat lekkere pittige kruiderij en je zit echt te smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Er waren haricots verts overgebleven en tomaten die op moesten. Bovendien hadden we echt zin in een beetje pittige maaltijd. Zo ontstond dit lekkere gehaktpannetje met sperziebonen (haricots verts). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik had nog rundvlees a la minute in mijn vriezer die eigenlijk op moesten. Op zoek naar een lekker Oosters recept kwam ik wel iets lekkers tegen, maar ik had niet alles in huis was in dat recept genoemd werd. Dus er zelf een totaal andere draai aangegeven. En het was lekker. Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het recept voor deze zalige rundvleesstoofpot vond ik in een oud kookboekje van AH "De streekkeukens van Europa: Portugal. Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Douro en Minho, Estrenadura en Ribatejo en de Algarve". Er komen niet veel ingrediënten aan de pas. Ik heb er een paar eigen ingrediënten aan toegevoegd (laurier en een vleesbouillontablet) en de bereiding iets aangepast (madeira grotendeels meegestoofd en de peterselie pas op het laatst togevoegd). De stoofpot was een succes bij onze gasten want ze wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Portugees

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Uit Andalusië komt de sherry. In de saus van de gehaktballetjes is sherry verwerkt, maar in plaats daarvan kun je ook droge rode of witte wijn gebruiken. De gehaktballetjes zijn lekker met de Spaanse rijst met chorizo en paprika. (afzonderlijk recept) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Ik had een half bakje crème fraîce, een halve paprika en een deel champignons over in de koelkast. Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus. Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta. Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed). Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen. Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch
Top