1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Dit Oosterse - beetje pittige - stamppotje spitskool is erg lekker door de toevoeging en kerrie en het meebakken van de prei, wortel, ui en knoflook. Dit keer gemaakt met gebakken plakjes rookworst in een heerlijke ketjapsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

8 bladeren groene kool, gewassen, + het hart van de groene kool 1 snee brood, zonder de korst 1 dl melk 100 g half-om-halfgehakt (varkens-/kalfsvlees) 100 g spekjes, fijngehakt 100 g rijst, gekookt 1 ei 1 tl oregano 2 el platte peterselie, fijngesnipperd 150 g Appenzeller® in kleine blokjes 1 ui, gesnipperd 250 g tomatensaus (kant-en-klaar) zout, peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Een rode pastasaus met pesto die heel geliefd is bij mijn kinderen. Het recept heb ik van mijn schoonzus (ja inderdaad Henny) en mijn kinderen hebben het naar haar vernoemd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze sticky (beetje kleverige) knapperig gebakken speklapjes worden eerst lekker bruin gebakken. In het overgebleven vet maak je de verrukkelijke saus. Het was smullen. Ik heb een recept van internet aangepast aan mijn/onze eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zó simpel en zó gemakkelijk om te bereiden. Een haasje als dit smaakt iedereen en kun je ook iedereen voorzetten. Iets feestelijks heeft dit haasje ook wel en ook niet onbelangrijk : hier passen ontzettend veel soorten groente bij . Een gebakken aardappeltje, puree of zelfs gekookte krieltjes doen het allemaal goed met of zonder sausje. Dit was smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekker …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept komt uit het kookboek "Home sweet home"van T.V.kok Yvette van Boven. Volgens Yvette is dit eigenlijk een Cottage Pie, want een Sheperds Pie wordt gemaakt met lamsvlees.Yvette kreeg dit recept van haar moeder die het weer van een Ierse buurvrouw kreeg. Traditioneel werd de pie geserveerd op maandag met het vlees wat over was van de Sunday roast (zondagsmaaltijd). Ik had nog behoorlijk wat over van mijn sucadelappen en vond dit een heerlijk gerecht om mijn rest vlees op te maken. Het recept in het kookboek van Yvette wordt met gehakt gemaakt. Ik geef hierbij het originele recept van Yvette met daarbij vermeld hoe ik het gemaakt heb.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Ik had wat rundvlees over van een vorige dag en een halve (van een grote) rodekool. Daardoor kwam ik op het idee of hiermee een lekkere jachtschotel te maken (jachtschotels maak je meestal van vlees van de jacht, maar met rundvlees ook heerlijk). Lekker met wat zachtzure appels als tussenlaag. We hebben hiervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zolust iedereen rodekool. In dit recept wordt de rodekool gaar gestoofd met het varkensvlees en op smaak gemaakt met de port, honing en sinaasappel.In plaats van stukjes sinaasappel kun je ook sinaasappelsap nemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een lekkere winterse stoofpot. Dit keer eens niet met rundvlees, maar met varkensvlees. Ik heb varkensfilet hiervoor gebruikt, maar hamlappen of uitgebeende schouderkarbonade kunnen ook heel goed in deze stoofpot. De rode wijn, port en de koekkruiden zorgen voor een heerlijk aroma. Wij vonden dit erg lekker en natuurlijk hoop ik jullie ook. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit keer geen rauwe andijvie in de stamppot maar andijvie die even gewokt is. Lekker met spekreepjes, gebakken uitjes en champignons. Op smaak gemaakt met roomkaas met kruiden. Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Lekkere Indisch gekruide kool met knapperige paprika en taugé. Door de kool wat lekkere kruiden, een lepeltje pindakaas en seroendeng. Smullen maar.... Dit gerecht is heerlijk als wokschotel met witte rijst maar ook heerlijk als ovenschotel met aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Klassiek tapasgerecht van Nelly Frijda. De gehaktballetjes zijn zowel warm als koud heerlijk en doen het altijd goed op feestjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Italiaanse tartaartjes met pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, parmezaan en kappertjes, Mama Mia wat lekker!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik heb deze stoofpot in mijn slowcooker gemaakt en later overgedaan in een hapjespan. Gemakkelijker opdienen. Ik heb zoetzure zilveruitjes gebruikt waardoor het vlees extra zacht wordt. In andere recepten worden ook welkleine augurkjes gebruikt, maar die worden zacht en dat vind ik niet lekker. Het lekkerst is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt. Je kunt hem eten met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen. Wij hebben dit gegeten met spätzle en een lekkere salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke sappige malse gegrilde entrecôte met het kruidige van de cantharellen viel heel erg in de smaak. Eerst de cantharellen gebakken en daarna de entrecôtes gegrild. Zo klaar en een super lekkere maaltijd. Lekker met gebakken spätzle met wat peterselie erdoor. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Van de Chinese kool maakte ik van de buitenste bladeren koolrolletjes gevuld met gekruid gehakt en van de rest van de Chinese kool een heerlijk groente-bijgerecht met champignons. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

800 g aardappels, geschild, in stukken 1 dl melk 1 mespunt nootmuskaat 250 g Gruyère AOC, geraspt 1 + 1 + 1 el olijfolie 300 g bospaddenstoelen, schoongemaakt 2 uien, in partjes 200 g rundergehakt 1 tl boter zout, peper Garnituur: blaadjes platte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Ik heb dit recept gemaakt voor een etentje met vrienden. Ze hebben zich wel 3 x opgeschept. Dus het viel duidelijk in de smaak. Heerlijk met aardappelpuree of een aardappelvariatie zoals duchennes of gegratineerde aardappels. Het kan natuurlijk ook met rijst. Zeker een keer proberen. Mijn man vond het lekkerder dan Belgisch stoofvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees
Top