1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Een lekkere winterse stoofpot. Dit keer eens niet met rundvlees, maar met varkensvlees. Ik heb varkensfilet hiervoor gebruikt, maar hamlappen of uitgebeende schouderkarbonade kunnen ook heel goed in deze stoofpot. De rode wijn, port en de koekkruiden zorgen voor een heerlijk aroma. Wij vonden dit erg lekker en natuurlijk hoop ik jullie ook. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dit keer geen rauwe andijvie in de stamppot maar andijvie die even gewokt is. Lekker met spekreepjes, gebakken uitjes en champignons. Op smaak gemaakt met roomkaas met kruiden. Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Lekkere Indisch gekruide kool met knapperige paprika en taugé. Door de kool wat lekkere kruiden, een lepeltje pindakaas en seroendeng. Smullen maar.... Dit gerecht is heerlijk als wokschotel met witte rijst maar ook heerlijk als ovenschotel met aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Klassiek tapasgerecht van Nelly Frijda. De gehaktballetjes zijn zowel warm als koud heerlijk en doen het altijd goed op feestjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Italiaanse tartaartjes met pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, parmezaan en kappertjes, Mama Mia wat lekker!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik heb deze stoofpot in mijn slowcooker gemaakt en later overgedaan in een hapjespan. Gemakkelijker opdienen. Ik heb zoetzure zilveruitjes gebruikt waardoor het vlees extra zacht wordt. In andere recepten worden ook welkleine augurkjes gebruikt, maar die worden zacht en dat vind ik niet lekker. Het lekkerst is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt. Je kunt hem eten met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen. Wij hebben dit gegeten met spätzle en een lekkere salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke sappige malse gegrilde entrecôte met het kruidige van de cantharellen viel heel erg in de smaak. Eerst de cantharellen gebakken en daarna de entrecôtes gegrild. Zo klaar en een super lekkere maaltijd. Lekker met gebakken spätzle met wat peterselie erdoor. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Van de Chinese kool maakt ik van de buitenste bladeren koolrolletjes gevuld met gekruid gehakt en van de rest van de Chinese kool een heerlijk groente-bijgerecht met champignons. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

800 g aardappels, geschild, in stukken 1 dl melk 1 mespunt nootmuskaat 250 g Gruyère AOC, geraspt 1 + 1 + 1 el olijfolie 300 g bospaddenstoelen, schoongemaakt 2 uien, in partjes 200 g rundergehakt 1 tl boter zout, peper Garnituur: blaadjes platte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Ik heb dit recept gemaakt voor een etentje met vrienden. Ze hebben zich wel 3 x opgeschept. Dus het viel duidelijk in de smaak. Heerlijk met aardappelpuree of een aardappelvariatie zoals duchennes of gegratineerde aardappels. Het kan natuurlijk ook met rijst. Zeker een keer proberen. Mijn man vond het lekkerder dan Belgisch stoofvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Nu eens geen andijviestamppot met spekjes, maar een lekkere pittige stamppot door de toevoeging van gebakken uitjes met knoflook en wat sambal etc. De gehaktballetjes smaken heerlijk met de ketjapjus bij de stamppot. Echt smullen en weer eens heel iets anders. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De paprika's zijn lekker pittig gevuld met een mengsel van kidneybonen, gehakt, champignons en lekkere kruiden. Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een lekkere knapperige bite. De paprika's garen in de tomatensaus in de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Als de bloemkool niet meer zo lekker is als in het voorjaar moet je er iets mee doen zoals in deze ovenschotel van bloemkoolroosjes met gehaktsaus. Een echte aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Volgens het artikel het lievelingsgerecht van de Engelse vriending van Florine Boucher. Telkens als dit gerecht ter sprake komt zegt zij: Jum Jum Jum! Ik heb het gerecht iets aangepast. In het oorspronkelijke recept worden de eieren gescheiden. De eiwitten stijf geklopt en over de witte bonen verdeeld en dan daarin de eidooiers. Ik heb het hele ei in de ovenschotel gedaan. Iets minder werk en ook lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Weer eens iets anders dan een gewone gehaktbal. Lekker gekruid gehakt, gerold in een plakje rauwe ham, gebraden. Opgediend met een lekkere romige champignonsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere sappige schnitzels uit de oven met een heerlijke pittige tomatensaus, mozzarella en wat pesto. De schnitzels even snel aan beide zijden bakken. Saus erover, even in de oven en smullen maar. De lragliatelle is omgeven met een romige Pamezaanse kaassaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik had nog wat gebraden lamfilet over van een etentje en wilde er iets anders mee doen. Ik kwam een recept tegen om internet van Lamm-Kartoffel-Gröstl. Dat leek me wel wat, maar ik heb de bereidingswijze aangepast door de aardappelen met schil niet voor te koken, maar - omdat het sneller moest gaan - de aardappelblokjes te koken. In plaats van verse tijm heb ik gedroogde tijm gebruikt. We vonden het heerlijk. In plaats van lamsvlees is elke vleessoort lekker. Gewoon een rest vlees met ui en spekjes door de gebakken aardappelen en smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Savooiekool wordt ook wel groene kool of kapperkool genoemd. De kool wordt in dit recept samen met plakjes wortel gewokt en overgoten met een romige ham/kaassaus. Verrukkelijk. Je kunt de wortel ook weglaten en alleen de kool gebruiken, maar neem dan plm. 600 gram gesneden savooiekool. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top