1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Deze lekkere ovenschotel bestaat uit een onderlaag van geraspte rode bietjes, appel,gebakken spekreepjes en gesnipperde uit. Dan komt er een laagje rookwworst en daar bovenop een heerlijke smeuïge aardappelpuree met gebakken uien. Tot slot (is niet echt nodig) wat plakjes rookworst en schijfjes appel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De vulling van de varkenshaas bestaat uit roomkaas (Mon Chou), fijngesneden prei en stukjes achterham. De varkenhaas wordt daarna verpakt in ontbijtspek en kort aangebraden. Het vlees wordt verder in de oven gegaard. Je kunt het vlees al ruim tevoren voorbereiden en bijvoorbeeld een half uur voor het eten in de voorverwarmde oven zetten. De saus kun je eventueel al een dag tevoren maken. Heerlijk als je gasten krijgt. Ik heb dit gemaakt voor een etentje met onze buren. Het viel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wat is spitskool toch een veelzijdige groente. Je kunt er alle kanten mee op. Ik geef meestal de voorkeur aan lekker pittig gekruid, maar je kunt er nog veel meer mee. In dit recept heb ik eerst de reepjes varkensvlees lekker bruin gebakken, uit de pan gehaald en daarna de champignons, paprika en spitskool gebakken. Lekker Aziatisch gekruid en de varkensfiletreepjes er weer aan toegevoegd. Je kunt hier rijst of noedels bij eten. Ik heb er de 2e dag (want we zijn maar met zijn tweetjes) een ovenschotel van gemaakt met aardappelpuree als bovenlaag, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Koolraap is niet direct een groente die iedereen lust. Maar je kunt met koolraap zoveel doen. Ik heb al heel veel variaties gemaakt, maar deze viel wel heel erg in de smaak. Heerlijk Oosters gekruid, met gebakken aardappeltjes (kun je ook apaprt serveren !) en knapperig gebakken speklapjes met ketjap manis gekruid. Wij hebben hiervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het recept van de jachtschotel stond in een oude Allerhande en is volgens Allerhande van kok René Eijkelkamp van hotel-restaurant Bakker in Vorden. In de jachtzaal van het warme familiehotel smaken de maaltijden nog precies zoals vroeger. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik stuitte op het recept van een Griekse bonensoep uit kochen&geniessen in mijn recepten-plakboek. Dit leek me wel wat. Recept beetje aangepast aan onze smaak. Volgende keer, als ik de soep weer maak (dat gebeurt zeker) verkruimel ik nog wat feta over de soep. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Om weer eens iets anders te eten dan een gewone gehaktbal. De bacon in de koelkast moest eigenlijk op en kaas is er eigenlijk altijd. De rolletjes vielen goed in de smaak. Ik heb er geen saus bij gemaakt, mar ik bedacht dat een sausje erbij wel lekker zou zijn. Bij "leuke tips" staan een paar sauzen vermeld die er lekker bij zijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze stoofpot is heel gemakkelijk te maken.Vlees in gedeelten aanbraden, alle andere ingrediënten erbij en dan ....Stoven maar !  Uitermate gschikt voor deslowcooker of crockpot omdat je dan geen omkijken meer hebt. Maar ook in de pan gemakkelijk te maken.Wij hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een verrukkelijke saus om gewone gehaktballetjes eens wat extra's te geven. Snel gemaakt en "verdraaid" lekker. Heerlijk met geurige rijst en sperzieboontjes of broccoli. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Deze schouderkarbonades,gekruid met peper, zout en sambal, bak je eerst even aan in de koekenpan en gaan daarna met de gebakken ui, stukje rode peper, knoflook en chilisaus een kwartiertje in de oven. Zalig !! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Deze ei-wraps lijken op het Indische gerecht "Dadar Isi". Maar naar eigen smaak gemaakt. De vulling voor de omelet-wrap is ook een lekkere vulling voor een "echte"wrap. Doe er wat schijfjes komkommer en tomaat bij en je hebt een heerlijke lunch. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Varkenshaas heeft bijna altijd een smal uiteinde. Snij je varkenshaas zo in stukken, dat je het dunne uiteinde omvouwt en zo nog een mooie medaillon krijgt. In plaats van oesterzwammen zijn andere paddenstoelen natuurlijk ook lekker. Een lekker gemakkelijk en snel gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 gr rode bieten 500 gr aardappelen 1 ui 500 gr rundergehakt 125 gr roomboter 2 dl slagroom peper, zout worcestershiresaus 4 eieren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Hertenvlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk rosé of rood. Hertenvlees is heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken. Met de lekkere port-honingsaus is het echt smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het recept van deze overheerlijke Zweedse gehaktballetjes kwam ik tegen in mijn kookboek "jamie's reizen". Ze zijn super lekker, met verse kruiden in het gehakt en de heerlijk roomsaus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar ik heb de ingrediënten die Jamie gebruikt heeft ook in de inrediëntenlijst vermeld. Je kunt dus mijn recept of dat van Jamie volgen. Het lijkt een ingewikkeld  recept maar dat is het zeker niet. Alles in één pan, ook de roomsaus. Lekker met mijn bietjes met gekaramelliseerde rode ui en kappertjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

In één van mijn oud recepten-plakboeken kwam ik het recept tegen van een familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee". Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recpet trok me aan. De smaak was echt anders dan de hachee die ik normaal maak (volgens het recept van mijn moeder !). Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken. En de "Brabantse" hachee smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top