1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Deze ei-wraps lijken op het Indische gerecht "Dadar Isi". Maar naar eigen smaak gemaakt. De vulling voor de omelet-wrap is ook een lekkere vulling voor een "echte"wrap. Doe er wat schijfjes komkommer en tomaat bij en je hebt een heerlijke lunch. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Varkenshaas heeft bijna altijd een smal uiteinde. Snij je varkenshaas zo in stukken, dat je het dunne uiteinde omvouwt en zo nog een mooie medaillon krijgt. In plaats van oesterzwammen zijn andere paddenstoelen natuurlijk ook lekker. Een lekker gemakkelijk en snel gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

500 gr rode bieten 500 gr aardappelen 1 ui 500 gr rundergehakt 125 gr roomboter 2 dl slagroom peper, zout worcestershiresaus 4 eieren …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Hertenvlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk rosé of rood. Hertenvlees is heel fijn van structuur. Je hoeft het maar even om en om te bakken. Met de lekkere port-honingsaus is het echt smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Het recept van deze overheerlijke Zweedse gehaktballetjes kwam ik tegen in mijn kookboek "jamie's reizen". Ze zijn super lekker, met verse kruiden in het gehakt en de heerlijk roomsaus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar ik heb de ingrediënten die Jamie gebruikt heeft ook in de inrediëntenlijst vermeld. Je kunt dus mijn recept of dat van Jamie volgen. Het lijkt een ingewikkeld  recept maar dat is het zeker niet. Alles in één pan, ook de roomsaus. Lekker met mijn bietjes met gekaramelliseerde rode ui en kappertjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

In één van mijn oud recepten-plakboeken kwam ik het recept tegen van een familierecept "Pittig zoete Brabantse hachee". Het recept kwam uit een oude Tip Culinair. Het recpet trok me aan. De smaak was echt anders dan de hachee die ik normaal maak (volgens het recept van mijn moeder !). Het was ook weer eens leuk om een heel andere hachee te maken. En de "Brabantse" hachee smaakte heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

* 6 bieflapjes van circa 125 gr. per stuk * 50 gr. boter * 2 eetlepels mosterd * 2 teentjes knoflook * zout en versgemalen peper * 6 plakken rauwe ham * 1 ui * 40 gr. braadboter * desgewenst 1 glaasje cognac * 2 dl koksroom …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt. Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Karbonades worden snel droog in de koekenpan. Ze worden veel sappiger als je ze aanbakt in de pan en daarna in de oven laat garen met bijvoorbeeld een lekker sausje erover. Ik heb al een paar van dergelijke recepten op mijn pagina staan. Deze keer kwam ik dit recept tegen op internet. Het smaakte heerlijk en de karbonaders waren lekker sappig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel  waar we lekker van hebben gesmikkeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk malse karbonades uit de oven met een voortreffelijke saus! Dit kan ook met ander vlees gemaakt worden, zie daarvoor de variaties die ik onder "serveersuggesties" heb opgeschreven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Voor dit lekkere pannetje hoef je alleen de spruitjes even beetgaar te koken. De krieltjes worden in het spekvet langzaam gegaard en gebakken. In plaats van blokjes tomaat kun je er ook gedroogde tomaatjes en bijvoorbeeld blokjes kaas aan toevoegen. Ook lekker.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Filetlapjes worden snel droog als je ze te lang en op te hoog vuur bakt. Ik ben steeds aan het experimenteren geweest en heb nu de juiste manier gevonden. Eerst de lapjes marineren en dan langzaam - heel kort - bakken. Ze worden door het korte bakken niet zo heel mooi bruin, maar daar door de marinade is dit niet zo'n probleem. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week, samen met de  prei-zalm-quiche van Molenmeisje, gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw. Zij had geen tijd en ik vind het altijd heerlijk om iets in de keuken te doen te hebben. Het recept van de quiche vond ik op internet op de site "Essen-und-Trinken.de". Ik heb er - zoals gewoonlijk wel wat aan veranderd. Ik heb een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmzaansee kaas gewoon geraspte belegen kaas. Ik moest mijn recept delen met de kinderen van de buren. De quiche viel dus in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top