1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek voorgerechten
Kookboek "voorgerechten"

Ook deze gegrilde plakjes aubergine zijn heerlijk als tapas, borrelhapje of antipasta. Je kunt dit al ruim tevoren maken want de plakjes aubergine zijn heel goed te bewaren in de koelkast. Leuk ook als antipasta (voorgerechtjes bij een Italiaans dineetje). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Super lekkere combinatie van het zoete van de watermeloen met het zoet-zure van de tomaten. De feta en de dressing maken deze salade tot een ware smaaksensatie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

We kregen gasten die kwamen lunchen. Het was schitterend weer en ik wilde er toch een bijzonder tintje aan geven. Dat lukte met de heerlijke gemarineerde asperges (plm. 30 minuten) en diverse hele lekkere vleeswaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Meloen met rauwe ham kennen we allemaal en dat blijft een lekker hapje. Maar in deze combinatie met gemarineerde mozzarella (30 minuten), rucola en geroosterde pijnboompitten is het nog veel lekkerder. Een lekker licht zomers voorgerecht mar ook lekker bij de barbecue. Ik ben geinspireerd door een recept uit Allerhande. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Vandaag stond deze heerlijke Italiaanse Carpacciosalade op het lunch menu. We zijn met de camper onderweg en in die kleine keuken met een minimum aan " huishoudelijke gereedschappen " kommetjes , schaaltjes, en andere "noodzakelijke " dingetjes, is het me alsnog gelukt dit lekkers te voorschijn te toveren. We hebben er in ieder geval van  genoten. En genoeg energie gekregen om de geplande fietstocht te kunnen voltooien.  https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke moot verse tonijn, door sesamzaad gerold, even dichtgeschroeid en op verschillende soorten sla met een superlekkere Wasabi-dressing. Dit is echt hemels, dit moet je proberen!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Peperonata is van oorsprong een Italiaans gerecht van onder meer paprika's. Ik heb hierop een variatie gemaakt met feta en olijven. Je kunt de salade ook koud eten, bijvoorbeeld bij een barbecue. Wij hebben dit als lunchgerecht gegeten. Heerlijk op een vers broodje. In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas erbij eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zucchini Parmigiana is een bekend Italiaans vegetarisch  gerecht waaraan ik mijn eigen draai heb gegeven. Het is een soort lasagne,niet van deegwaren, maar van gebakken courgetteplakjes (zonder bloem), tomatensaus, geraspte Parmezaanse kaas en veel (buffel)mozzarella. Een lekker bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Lekker vegetarisch en zonder koolhydraten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Geïnspireerd door een recept van Onno Kleijn, culinair journalist. Ook had ik nog een restant rucola en feta in de koelkast waar ik wat mee wilde doen. Zo ontstond deze heerlijke salade. Beetje anders als de gewonen Griekse salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Ik had wat extra asperges gekookt (500 gram) om hiermee een salade en een hartig taartje te maken. Ik had nog rucola in de koelkast. De asperges, gecombineerd met de gedroogde tomaatjes en knapperig gebakken bacon was een heerlijke verrassing. Vooral met de honing-mosterddressing. Deze salade is heerlijk als voorgerecht maar ook lekker bij een lunch. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik ben al vaak een recept tegengekomen van een pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd. In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Meestal worden de Italiaanse wittebonen salades gemaakt met tonijn. Deze versie met tomaten, basilicum, rode ui en knoflook vinden we ook erg lekker. Ook als lunchgerecht met ciabatta. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch  in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat asperges liggen, maar helaas geen pasteibakjes, maar er ligt wel voor veel doeleinden altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer. Hiervan dus bakjes gemaakt. Lekker als voorgerecht, tussengerecht of lunchgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Oorspronkelijk heet deze salade "Groene Godin" en het smaakt ook goddelijk! De dressing is aangepast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze rolletjes zijn warm of lauw erg lekker als onderdeel van een maaltijd of bij de borrel. Naar keuze kun je de stevige pannenkoekjes maken of de zachte flensjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Amerikaans recept, bij de borrel, als voorgerecht, buffetgerecht, of als lunchgerecht, altijd raak! ook kinderen zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Een bijzondere manier om risotto op te dienen en het smaakt verrukkelijk. De paddenstoelen waren al bijna op toen ik me realiseerde dat ik vergeten was de basilicum en de pijnboompitjes als garnering te gebruiken. Ga ik volgende keer zeker doen. Maar de portobello viel zo ook erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De mozzarella wordt lekkerder als je hem vooraf marineert. Je kunt de mozzarella ook in wat basiliscumpesto marineren is ook heel lekker. Als je per persoon 2 rolletjes maakt en op een bedje van sla legt heb je ook een leuk voorgerecht. Ik ben ooit ergens een dergelijk hapje tegengekomen (internet???) maar vond het leuk dit weer eens te maken op mijn eigen manier. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Top