1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek Balkan
Kookboek "Balkan"

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

Kotopoulo fournou me mell. Zo heten deze drumsticks in Griekenland. Deze drumsticks worden eerst gemarineerd in honing met kruiden, pruimen en noten en daarna gegrild. In Griekenland wordt deze hapjes Mezedes genoemd, de Griekse tapas. Een recept uit Margriet 33-2004. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

In de zomer maak ik vaak een lekkere salade. Ook maak ik regelmatig een salade van dverse kleuren paprika. Lekker gemarineerd in een heerlijke dressing smaakt dit voortreffelijk bij een snee vers boerenbrood met een knapperige korst. N.B. Heb je last van je maag na het eten van paprika's? Schil de paprika's met een scherp mesje en je merkt er niets meer van …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk gekruide gehaktballen in een lekkere saus van gegrilde paprika`s. Heelijk bij pasta of rijst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is zo lekker! Eva (ons nichtje) kreeg een stukje van deze dadeltaart van een medeleerling. Zij was verrukt. Heeft het recept opgezocht op internet en gemaakt met groot succes. Petra moest de taart toch ook maken! Niet genoeg dadels in huis, dus ook vijgen en walnoten toegevoegd. Geen kokos door de taart maar alleen er bovenop. Echt een aanrader. Lang houdbaar, maar is meestal heel snel op omdat de taart zo lekker is …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Een heerlijke lichte kippensoep met heel veel fijngesneden kleurige groenten en wat rijst. De soep is zelf getrokken van kip en wordt op smaak gebracht met citroensap. Ik vond het recept in een hele oude Tip Culinair. We waren verrast door de heerlijke smaak. Echt iets om vaker te maken. Ook voor kinderen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke winterse maaltijdsoep.Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep. Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden. Kies je ervoor ongekookte bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joegoslavisch

Deze heerlijke Servische Bonensoep is redelijk snel klaar. Een maaltijdsoep met veel verse ingrediĆ«nten. Ook heerlijk op een winters buffet! Een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joegoslavisch

Heel wat jaren geleden gingen we op vakantie naar JoegoslaviĆ«. Daar aten we regelmatig "cevapcici". Altijd lekker. Daar had ik zin in. Er zijn heel, heel veel recepten van cevapcici te vinden. Ook hier op Smulweb. Ook op de Balkan bestaan veel soorten recepten. Maar deze rolletjes zijn gemaakt naar mijn eigen "eigenwijze" recept. Het werden heerlijke pittige gehaktrolletjes die ik in de oven heb gegrild. Mijn man heeft wel een paar keer gezegd hoe lekker hij het vond. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Balkan

Deze soep aten wij voor het eerst tijdens een wintesportvakantie in Oostenrijk en we waren direct verkocht. Pittige witte bonen soep met soepgroenten, spek en chorizo. Lekkerder als je hem de dag tevoren al maakt. De gedroogde witte bonen kun je eventueel vervangen door een blik. Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan
Top