1. Home
  2. Community
  3. pwiggers
  4. Kookboek Italiaanse gerechten
Kookboek "Italiaanse gerechten"

Voor de cannelloni gebruik ik lasagnevellen uit het koelvak van de supermarkt. De lasagnevellen zijn gemakkelijker te vullen dan de bestaande pijpjes cannelloni. Vulling op het vel en oprollen maar. Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje béchamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren. Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder. Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tijdens onze afgelopen logeerpartij in Hoofddorp waar ik elke dag kookte voor mijn nichtjes en aanhang maakte ik deze cannelloni. Gemaakt met de ingrediënten die aanwezig waren. Ze vonden het super lekker. Er was nog wat over (ze aten er met 3 personen van). Ingevroren, maar dat was eigenlijk niet nodig. De vriend van mijn ene nichtje wist de cannelloni snel te vinden voor tussen de middag. Voor deze cannelloni hoef je geen aparte sauzen te maken. Dus gemakkelijk. De cannelloni rol ik van verse lasagnebladen. De "harde" rolletjes die in pakken te koop zijn vind ik altijd erg moeilijk te vullen. Maar natuurlijk kun je ook daar dit recept mee maken. Ik kies voor de "verse" lasagnebladen uit het koelvak in de supermarkt. NB Door het gebruik van de paneermeel is de vulling gemakkelijk te rollen in de lasagnevellen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Cannelloni gevuld met prei en kaas. Dan overgoten met een tomatensaus,gegratineerd in de oven. In een Allerhande las ik het idee voor dit gerecht. Ik vond het wat simpel en paste het aan. Hieruit ontstond dit super lekkere gerecht. Echt een aanrader. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De koelverse lasagnevellen worden gevuld met een mengdel van artisjokharten en gorgonzola en daaarna opgerold tot cannelloni. De cannelloni wordt in tomatensaus met geraspte Parmezaanse kaas gegratineerd in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Super gemakkelijk met de verse lasagnebladen uit de koeling van de supermarkt. De Italiaanse groentenmix even wokken met gehakt. Op smaak maken met wat kruiden en boursin en dan in de oven. Heerlijk ook volgens mijn nichtje en haar vriend. Vegetariërs laten het gehakt gewoon weg. Ik heb het zelf zonder het gehakt gegeten en de vulling smaakt toen ook heel lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze canneloni wordt gemaakt van verse lasagnebladen. Lekker simpel en snel klaar. Ook kinderen zijn hier dol op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Tijdens de afgelopen behoorlijk warme dagen kregen we bezoek (het mag weer van Corona !!). Bij de lunch maakte ik toen deze lekkere salades. Heerlijk met vers gebakken broodjes. Er bleef geen kruimel van over.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De kipfilet wordt niet vooraf gebakken maar gaat, gerold in Parmaham of Serranoham en overgoten met een lekkere saus van champignons, pesto en room, zo de oven in. De kip is precies goed als hij uit de oven komt. Lekker mals en zacht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ik wilde een lekker bijgerecht bij mijn kalfsentrecote met gorgonzolaroomsaus. Tijdens het zoeken op internet  kwam ik deze spaghetti tegen. Een geweldig lekkere combinatie. De groene asperges worden gegaard in bouillon en witte wijn en gepureerd met de Parmezaanse kaas. De aspergepunten gebruik je als garnering. Je kunt de saus al tevoren maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een kalfsentrecote is malser dan een runderentrecote. De kalfsentrecote haal je een half uur tevoren uit de koelkast. De entrecote wordt 5 tot 6 minuten gebakken aan beide zijden. De saus bestaat uit crème fraiche en gorgonzola (snel gemaakt en kan ook dag tevoren). Het recept voor de spaghetti vind je afzonderlijk opmijn pagina. Smaakte verrukkelijk bij de entrecote. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Krijg je eters op warme dagen, dan wil je niet al  te lang in de keuken staan. Dan heb ik hier een lekker en snel te maken Italiaans voorgerecht. Het originele recept (Vitello tommato) wordt gemaakt met kalfsfricandeau. Dat wilde ik ook graag maken, maar de slager had alleen varkensfricandea en dat smaakte ook prima. De tonijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, dan is de saus nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, versepeterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus. Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Zo simpel en zo lekker. Pesto in de koekenpan. Losgeklopte eieren erop en hiervan een omelet bakken. Parmezaanse kaas og geraspte oude kaas erover en smullen maar. Ik had dit ergens gelezen, ben gaat experimenteren en deze lekkere omelet kwam op mijn bord. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Ik heb voor deze risotto de asperges eerst even gebakken in wat lekkere olijfolie. De asperges ontwikkelen dan hun smaak wat intensiever. De aspergekoppen heb ik pasop het laatst toegevoegd aan de risotto. De asperges moeten wat beet houden. De combinatie van de asperges met de gorgonzola is verrukkelijk. De pijnboompitjes en de Pecorino maken het geheel af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Witte bonenschotel uit de oven met ui, knoflook, champignons, stukjes paprika, pittige salamien tomatenblokjes. Gegratineerd met feta en honing. Allen in één pan dus snel klaar. Lekker met een Griekse salade. Vegetariërs laten de salami gewoon weg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes te bakken. Dan zet je de vulling even apart. Hierna bak je de rijst met de pesto en dan komt de vulling er weer bij. Heerlijk Italiaans bijgerecht bij bijvoorbeeld gebraden kip of een schnitzel.   Je kunt ditzelfde gerecht in plaats van met rijst natuurlijk ook met pasta maken. Alsje er spekreepjes, geruld gehakt of stukjes kip aan toevoegt dan heb je een complete maaltijd.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker en snel hoofdgerecht. De garnalen (ik heb wokgarnalen gebruikt die zijn panklaar) zijn in een paar minuten gebakken. Met de saus kan niets mis gaan. In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus. Laat je verrassen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zoetzure bloemkoolsalade, gemaakt van een halve bloemkool die ik over had. Ansjovisjes laten smelten in olie, paprikastukjes even wat gebakken en dan olijven, kappertjes en stukjes vleestomaat gemengd met de zoetzure bloemkool. Een heerlijk Italiaans bijgerecht.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Tijdens het koken van de pasta (mini penne) bak je de in stukjes gesneden groene asperges. De kaas laat je smelten op de gare asperges. Uitgelekte pasta door de asperges met een flinke lepelbasilicumpesto en wat gehakte gedroogde tomaten. Lekker en snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een lekker stoofpotje met kipdijfilet, paprika, tomaten en cannellinibonen (een soort witte bonen). Ik vond het recept in een kookboekje "Geniessen mit Freunden". Het boekje heb ik ooit gekoch voor 1,99 Euro en staat vol met lekkere recepten. Over de cannelliniboon: De Canneliniboon is een niervormige boon die iets groter is dan de gewone witte boon. De cannelliniboon smaakt iets nootachtiger. Vooral in een stoofpotje voegt de cannelliniboon iets meer smaak toe dan gewone witte bonen. Maar je kunt evengoed gewone witte bonen nemen voor deze stoofpot. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top