1. Home
  2. Community
  3. pumpkin_pie
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Gezond en lekker …  Lees verder »

Deeg: 3 deciliter tarwebloem 125 gram boter 2-3 eetlepels water; ijskoud 1/2 theelepel zout Vulling: 1 kilogram pompoen olijfolie 2 tenen knoflook 150 gram verse spinazie 100 gram walnoten 4 eieren 1 1/2 deciliter slankroom 100 gram parmazaanse kaas; geraspt 1/2 theelepel zout cayenne peper, naar smaak …  Lees verder »

Het lastige aan een souffle is dat de souffle niet op de gasten mag wachten maar wel de gasten op de souffle. Want anders valt hij gemakkelijk in. Maar anders het is zeeeer lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Recept uit de Marokkaanse keuken. Harissa wordt traditioneel in de vijzel bereid en smaakt zeer goed bij couscous. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

1 el zonnebloemolie, 2 kleine uien-gepeld en fijn gesneden, 3 teentjes knoflook-gepeld en fijn gesneden, 1 klein stukje verse gember-geschild en geraspt, 1 stengel citroengras-alleen zachte gedeelte-fijn gesneden, 2-3 gedroogde rode chilipepers-zaden verwijderd, in kleine stukjes gesneden, 1 tl garnalenpasta, 400 ml cocosnootmelk-uit blik, 2 kopjes water, sap van 1-2 limoenen, 1 el vissaus, 4 limoenblaadjes, 1 kg pompoen-geschild en in dobbelsteentjes gesneden. …  Lees verder »

ADS BE QAR WA KHLIU kunt in plaats van de linzen ook droge witte bonen gebruiken, maar de bonen dan wel een nacht laten weken.Soms wordt 125 g Khlii (gedroogd gekruid rundsvlees) toegevoegd om een vleessmaak te geven (zie onderaan recept). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Pittig voorjaars gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Stevig soepie dat in dikke versie ook als pastasaus gegeten kan worden (waar heb ik dat meer gelezen?) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Pompoen is heel geschikt om in te maken. Deze pompoenpickles zijn heerlijk bij vlees, maar ook bij boerenkoolstamppot! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

1 stuk pompoen van 600 g 3 eetlepels water 2 eetlepels aardappelvlokken voor instantpuree 3 eetlepels verse room 4 kleine eitjes zout peper nootmuskaat 5 g boter voor de vorm  …  Lees verder »

Een groentetaart met pompoen als basis, klaargemaakt met invloeden uit de indiasche keuken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

1 middelgrote pompoen, zonnebloemolie, 1 kruidenbouillonblok opgelost in 200 ml water 4 eetl gesnipperde zoet zure augurken , 1 eetl suiker, 1 eetl mosterd (zachte), 1 eetl plantaardige margarine  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

100 gr zachte boter, 1 1/2 dl. honing, 1 ei, 150 gr pompoen uit blik, 175 gr volkoren bloem, 2 thl. natriumbicarbonaat, 1 thl. zout, thl. nootmuskaat, 1/2 thl. kruidnagelpoeder, 1 thl. kaneel. 150 gr hazelnoten fijngehakt, 150 gr dadels fijngehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hapje van pompoen,artisjok en tonijn met dragon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Recept gekregen van Hannie Merkelijn.Wie van gember houdt kan eventueel 2-3 el. fijngehakte gemberbolletjes toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Wintersgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

voor 1 brood. bevat totaal 4116 Kcal/17226 kJ. Dit recept stond vanaf 23-9-99 een week lang op Teletext van RTL 4 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

100gr fijngehakte ajuin 1 granny smith-appel 50gr rozijnen 200 gr pompoen in blokjes 40gr lichtbruine suiker peper en zout wat look 3/4 witte wijn 1/4witte wijnazijn …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans
Top