Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali!
Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …
Lees verder »
Het lastige aan een souffle is dat de souffle niet op de gasten mag
wachten maar wel de gasten op de souffle. Want anders valt hij
gemakkelijk in. Maar anders het is zeeeer lekker. …
Lees verder »
1 el zonnebloemolie, 2 kleine uien-gepeld en fijn gesneden, 3 teentjes knoflook-gepeld en fijn gesneden, 1 klein stukje verse gember-geschild en geraspt, 1 stengel citroengras-alleen zachte gedeelte-fijn gesneden, 2-3 gedroogde rode chilipepers-zaden verwijderd, in kleine stukjes gesneden, 1 tl garnalenpasta, 400 ml cocosnootmelk-uit blik, 2 kopjes water, sap van 1-2 limoenen, 1 el vissaus, 4 limoenblaadjes, 1 kg pompoen-geschild en in dobbelsteentjes gesneden. …
Lees verder »
ADS BE QAR WA KHLIU kunt in plaats van de linzen ook droge witte bonen gebruiken, maar de bonen dan wel een nacht laten weken.Soms wordt 125 g Khlii (gedroogd gekruid rundsvlees) toegevoegd om een vleessmaak te geven (zie onderaan recept). …
Lees verder »
1 stuk pompoen van 600 g
3 eetlepels water
2 eetlepels aardappelvlokken voor instantpuree
3 eetlepels verse room
4 kleine eitjes
zout
peper
nootmuskaat
5 g boter voor de vorm …
Lees verder »