6 lapjes diepvriesbladerdeeg
boter of olie om in te vetten
4 eetl. pesto
2 rode uien
125 g kastanjechampignons
100 g oesterzwammen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
1 eetl. balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1/2 bakje cherry/kerstomaatjes
150 g zachte geitenkaas
1 ei
versgemalen peper
100 g veldsla of jonge bladsla …
Lees verder »
Makkelijk te bereiden en lekker pittig: "Pulled Chicken", dat is weer eens iets anders dan pulled pork.. Bijvoorbeeld voor op een broodje, als lunch- of hoofdgerecht. …
Lees verder »
Dit recept kreeg ik via de Italiaanse traiteur uit Delft Il Tartufo. Een recept uit Zuid-Italie. Een hele smakelijke en eenvoudige vegetarische pasta met raapsteeltjes en gebakken broodkruim (mollica). …
Lees verder »
Pesto wordt meestal gemaakt van pijnboompitjes; misschien houd je daar niet van of misschien is het leuk om eens iets anders te proberen: pesto gemaakt met pistachenootjes.
…
Lees verder »
Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken.
Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt …
Lees verder »
Heerlijke griekse gehaktballen/ bifteki. Na een recept gevonden te hebben op smulweb heb ik dit enigzins aangepast met hetgeen ik nog weet van de tijd dat ik bij een grieks restaurant werkte.
Het resultaat was geweldig. Iedereen likte hun vingers erbij af. …
Lees verder »
Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!!
Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren. …
Lees verder »
Deze BBQ-saus is top bij kip en vlees... Heeft een licht gerookte smaak, maar daar moet je dan wel de juiste ingredienten voor hebben weten te vinden, hetgeen helaas niet heel eenvoudig is... In Amerika koop je in elke supermarkt "liquid smoke" en gerookte paprikapoeder... Hier moet je echt ff je best doen om deze producten in huis te krijgen... ISPC, Hocras en Makro zouden hier een oplossing kunnen bieden... Vraag het voor de zekerheid. Deze twee ingredienten zijn stiekem een must voor de gevorderde BBQ-koning. Succes met het maken van de saus! Je zult heel veel mensen met bewondering horen praten, over wat jij op tafel zet... …
Lees verder »
In de Engelstalige wereld geldt chutney als een geliefd product dat herinneringen oproept aan de tijd dat de Engelse vorstin zich ook keizerin mocht noemen. Chutneys, pickels en relishes zijn stuk voor stuk producten die aan vrijwel elke maaltijd een exotisch accent verlenen. Het zijn eetlust opwekkende producten. In India, waar de chutneys, relishes en pickels thuishoren zijn de chutneys met tomaten veruit het meest populair. In ons land zijn ze dat ook al consumeren wij er nog steeds vrij weinig van. De tomatenchutney met gember leent zich er goed voor om bij gerechten van de barbecue op te dienen. Bedenk daarbij wel dat het om een extraatje bij de maaltijd gaat en dat men er beslist geen grote hoeveelheden van moet opdienen. Een of twee eetlepels per persoon is eigenlijk al meer dan voldoende. …
Lees verder »