1. Home
  2. Community
  3. psiebe
  4. Kookboek Franse Keuken
Kookboek "Franse Keuken"

Een heerlijke schotel van kip, bonen en worst en traditioneel geserveerd met een korst van broodkruimels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus. …  Lees verder »

Een klassiek frans recept in een iets modernere uitvoering. Door het bereiden in de oven krijg je lekker sappige kip en een heerlijke saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Slank recept en smaakt heerlijk!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Een vrij authentiek recept voor een lekkere Franse stoofschotel. Lijkt heel bewerkelijk, maar het eigenlijk vrij eenvoudig en is voornamelijk "wacht"tijd. zeker de moeite waard! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Krokant gebakken eendeborst met een heerlijke saus van rode wijn en rozemarijn, geserveerd met gesmoorde prei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

2 jonge fazanten, 4 sjalotten in plakjes, 2 takken tijm, 2 eetlepels calvados, 2 eetlepels gehakte verse tijm, 4 tenen knoflook, 15 g boter, 1 el olijfolie, 500 g Granny Smith appel in blokjes gesneden, 500 g knolselderij in staafjes gesneden, 4 el appelcider, 1/2 liter gevogeltefond, zout en peper truffel-aardappelkoekjes 4 dl pannenkoekbeslag 100 g bospaddestoelen 400 g aardappel, 1 tl truffelolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een quiche of quiche lorraine is een hartige taart, meestal gemaakt met bladerdeeg belegd met eieren, spek en slagroom. Je hebt deze eenvoudige hartige taart snel op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Langzaam gebraden konijn met een saus van goede bouillon, Dyon, mosterd, sjalotten, room en dille. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Varkenshaas om je vingers bij af te likken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een van de bekendste gerechten uit de Franse regionale keuken is de bouillabaisse. Deze rijkgevulde vissoep komt oorspronkelijk uit de Provence(Marseille). Vissers stookten na een dag hard werken een een voudige houtskoolvuur en kookten een maaltijd van de restanten van de vangst. Tegenwoordig heeft iedere streek in Frankrijk zijn eigen bereiding van dit recept. Deze bereiding wordt vast uw toprecept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top